Kumda Gitmek İçin Ne Yapmalı??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xxx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,030

xxx

live to ride,ride to live
Sevgili dostlar bende bir grand vitara 1.6 3 kapı var 2005 model ... bunun önündeki vinçle kayığımı çekmek için sahilde kuma giriyorum.. fakat çıkmakta zorlandığım oluyor.. sizden istediğim kum içim önerebileceğiniz bir lastik yada başka bir öneri olabilirmi... geçen gün kaldım allahtan paspasları tekerleklerin altına koydumda çıkabildim ....

Etiketler
Ynt: Kumda Gitmek İçin Ne Yapmalı??

aracınıza kum paleti bulundura bilirsiniz lastiklerinizin tabanları ne kadar geniş olursa kumda batma olayı okadar az olur sonucta kum oynaktır batmak kacınılmaz ola bilir cok yumşak kumda kesinlikle kum paleti gerekir ve kumdan kurtulur kurtulmazda hız kesmeden saglam zemine ulaşmak gerekir

lastikleriniz standart olduğundan, kuma girmeden eğer yanınızda hava pompası bulunuyorsa, lastik basnçlarını sadece kumda avantaj sağlasın diye 15 psi 'a kadar düşürebilrsiniz bu çekiş avantaj yaratır kısa mesafede yüksek hız almanız gerekir kumda bunu yaparkende torku kontrollü artırıp patinaja düşmemelisiniz. Ancak son sözü herzaman kum söyler.... ;)

kuma batmadan gıdebılen araç varmı.ben aracımı hırstan defransıyele kadar gomdum ve kurtuluşum 6 adamla 1 buçuk saat sürmüştü. :D

palet çözüm olabilir. bunun yanı sıra diferansiyel kilidi de kumda epey faydalı olur. ama kullanıma bağlı olarak herşey değişebilir.

dursun bey kum paleti husunda biraz bilgi verebilirmisiniz.. hem ilk kez duyuyorum hemde nereden nasıl temin edebilirim bilmiyorum ..yardımcı olursanız sevinirim... diğer öneriler içinde çok tşk. özellikle lastik havasını indirmek oldukça iyi fikir...

kum paleti denen parca lastik genişliginde ve aracın boyuna göre bir metre uzunlugunda genelde aleminyum dan yapılan levhalardır arac sürekli kum zeminde kulanılıyorsa bunları aractarda bulundurmak gerekli ola bilir kumda hareket halindeyken deyilde arac durup kalkmak istediginde kuma gömülür şu resimdeki görülen şekilde

4836319_x3a.jpg

bunlardan 2 tane yeterli olurmu yoksa 4 tane mi bulundurmalı... ilginiz için çok tşk.. bu benim işimi görecek ir şeye benziyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri