kron xc250 mi?? ng650 mi?? sedona 701 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jetskı suzuki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,629

jetskı suzuki

my way of life
Yer
çorlu
herkese selam; ismim bülent (boy 180 kg:95)
bisiklet almayı düşünüyorum. fakat karar veremedim yardımcı olurmusunuz.
siteleri ve forumları dolaştığımda yukarıdaki 3 marka arasında kaldım.
sıralama olarakta;
1--kron xc250:..560tl
2--ng650:.........440 tl
3--sedaona 701:.580 tl
kullanım olarak; asfalt ve stabilize
forumlarda ön amortisörlerin kilitlenebileceği yazılmıştı. bu markalardan hangisinde var?
içlerinden kron daha yakışıklı duruyo:smiley:)) acaba kron da ön amortisör kilidi var mı?
birde bisiklet boyu var sanırım kadro. benim boy ve kiloya hangisi olur acaba..:smiley:)
teşekkürler....

Etiketler
Kilitlenebilir maşa extraya girer. Bende 2011sedona borla var lastikleride cst city traveller 1.4 ile değiştirdim çok memnunum.

Ynt: kron xc250 mi?? ng650 mi?? sedona 701 mi?

Amortisörü kilitlenmeyen bisikletle uzun yol ve kısa bile olsa asfaltta sürmek ölüm.. o kadar pedallıyorsunuz gücün yarısı bisikletin önü eğiliyor boşa gidiyor..
Yerinizde olsam hem uzun yolda hemde arazide kullanabileceğim Salcano NG650 alır, artan parayla da güzel bir kask alırdım. O fiyat aralığında 450 liraya alacağınız bisiklet ile 550 ye alacağınızın arasında dağlar kadar fark olmaz, ki Salcanonun maşası kilitleniyor. Ama sert kullanım için kron alabilirsiniz.

teşekkürler..
ng650 ve kronun 20" kadro boyları varmı acaba?
biz kendimiz kadro boyunu nasıl ölçebiliriz?

Kron`un her çeşit var. Ama Ng tek boy diye biliyorum 17 olması lazım.
Salcanonun o modeli pek narin bir model ama bilginize, kron daha sağlam. Zorlu şartlara pek dayanabileceğini sanmıyorum, az önce çeşitli forumlara da baktım ng`nin parçalanma olayı varmış. Dik kayalık bir yokuştan inerken gidon elinizde kalır gibi yorumlar gördüm. Ama Ng650`yi geçen sene 1 haftalığına sahip biri olarak (aldım 1 hafta sonra çalındı) Downhill gibi extrem şeyler yapmayacaksanız bence çok memnun olursunuz. Şuan Kron kullanıyorum ve çok memnunum. Gerçi bisikletim sizlere ömür ama yine Kron alacağım. Fiyat konusu sizin için çok zorlamayacaksa Kron alabilirsiniz. Sedona için hiç birşey diyemeyeceğim çünkü 701 modelini hiç kullanmadım. Arkadaşımda 711 vardı, onu kullanmıştım ama 800 lira civarında. Sanırım ortalama aradığınız bütçeyi aşıyor o model. Kaymak gibidir ama.
Kron ile istediğinizi yapın çıt çıkmaz, dilerseniz kilitli iyi bir maşa da alabilirsiniz ama biraz masrafa girmeniz gerekebilir. Periyodik bakım yaptırırsınız frenleri kontrol ettirirsiniz, tamam işte :smiley:
Umarım karar vermenize yardımcı olabilmişimdir. İyi akşamlar

yardımlarınız için teşekkürler.... aslında şuan kullandığım bisiklet pek iyi değil.(bisan-ihlas türkiye gazetesinden vermişlerdi :smiley:)) şuan ramazan olduğu için arasıra akşamları çıkıyorum gezintiye.:smiley:)) fakat baya yoruyo gibi. tabii kron hiç kullanmadığım için(sadece 1 kısa tur atmıştım) oyüzden;
krona daha yatkınım.:smiley:) kullanıma gelince; dağ bisikletlerini alanların genelde şehir içinde kullandıklarını görüyorum çevremde.(tekirdağ-çorlu),benim kullanım amacım all-train.. aslında araç ile offroad yapan biri olarak ki; pek zorlu değil..hafif offroad.../// bisikleti de bu amaç doğrultusunda kullanmak istiyorum. bazen asfalt, baktın canın sıkıldı doğru toprak yola, ormana, gibi.:smiley:))

Bende de ng650 var ben de 95 kiloyum asfaltta da arazide de kullandım sıkıntı yaşamadım
Ama kondüsyonum düşük olduğu için uzun süre zorlayınca ne olur bilemem

Biraz ağır sanki

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR