Kron tourer 24 almayı düşünüyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sahangurkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,701

sahangurkan

Şarkı söyler..
Yer
Üsküdar
Web
www.samsanat.com
Kron tourer 24 ve komponentleri hakkında fikri olan, kullanmış ya da incelemiş olan arkadaşlar varsa yardım lütfen..
Efor bisikletin sitesinde ve kronbikes.com da farklı bilgiler var..

7005 Double Butted Aluminyum gövde
KRON Kilitlenebilir Ön Süspansiyon
SHIMANO Altus , 24 Arka Vites
SHIMANO C050 , Ön Vites
SHIMANO Stef-60 Vites/ Fren kolları
SHIMANO Aynakol
SHIMANO Arka Dişli

Kadro : 7005 Double Butted Alüminyum
Maşa : Kron Neo
Ön Aktarıcı : Shimano TX 50
Arka Aktarıcı : Shimano TX 35 - 21 Vites
Vites Kolu : Shimano Stef 40
Fren Kolu : Shimano Stef 40
Aynakol : Shimano FCM 131
Ruble : Shimano TZ21
Zincir : KMC Z30
Fren : Logan V fren seti
Gidon : Kron Neo
Gidon Boğazı : Kron Neo
Sele Borusu : Kron Neo
Jant Seti : Kron Neo
Lastikler : Rubena Pro

Etiketler
Ynt: Kron tourer 24 almayı düşünüyorum

Merhaba, o farklı bilgiler farklı yıllara ait olabilir. Zira Tourer modeli gördüğüm kadarıyla birkaç yıldır üretiliyor ve Efor bisiklet web güncellemeleri konusunda hep geri kalıyor.

Yine de bu bisiklet hakkında bizi aydınlatabilecek varsa ben de çok memnun olurum. Zira aynı segmentteki şu 3 model arasında kararsızım:

Kron Tourer 24
Geotech Life
Carraro 804

7005 Double Butted Aluminyum gövde özelliği sadece Kron'da var. Bu yüzden tercihimde buna daha yakınım.
Görüş ve önerilere açığım...

Merhaba,
Sonunda konu ilgi çekti.. :smiley: Enteresan bir konuya değinmişsin.. 7005 ne ifade ediyor? Mesela salcano city sport çizgi olarak benim için daha çekici fakat Kron'un full fiyatı (çamurluk + bagaj) daha ucuz görünüyor. Mesela Salcano kadrosu 6061 Aliminyum.. Sizce hangisi daha iyi?

Teşekkürler..

Evet kadro tipleri ve kalınlıkları ile ilgili bilgi veren bir site buldum.. farkını anladım..

http://www.mtbtr.com/gezi_yayin/yayin.asp?kayitno=279

Muhtemelen bizler gibi sıradan kullanıcıların anlayamayacağı farklar.
Ancak uzun vadede 7005 kodlu alaşım ile üretilen gövdelerin yük, darbe ve korozyon mukavemetinin 6061 olanlardan fazla olduğu anlaşılıyor.

Dediğim gibi belki hissedemeyeceğimiz farklar bunlar. Yine de Sedona'yı örnek verecek olursak, giriş ve ekonomik seviyedeki gövdeleri
6061 Aliminyum koduna sahipken daha pahalı üst-pro sınıf gövdeleri 7005 Aliminyum koduna sahip.

Salcano'nun ısrarla tavsiye edilen bazı modelleri var, City Sport da bunlardan biri. Ama niyeyse markaya karşı bir soğukluğum var.
Salcano en uygun fiyatlı ve buna karşılık gelen en kaliteli ürünü de sunsa pek içimden gelmeyecek almak. Kişisel bir beğeni önyargısı. Bazı elektronik markalarında da hissediyorum bunu. Neyse, şahsi tercihlerim arasında Salcano'nun herhangi bir modeli olmayacak.

Yazdığım üç model de bagaj ve çamurluk donanımı ile, tam istediğim gibi geliyor. Yoksa zaten 600 TL'ye bir Sedona 301 alıp bagaj, çamurlukla modifiye edebilirim. Bu da bi ihtimal tabi...

Hala sizin sorunuza da cevap olabilecek bir Kron Tourer kullanıcısına ulaşamadık. Neyse yazalım da başlık güncel kalsın... :smiley:

Tekrar merhaba, İzmir'de bu bisikleti yeni almış ve haziran ayından beri kullanan birini buldum ve kendisine mail yoluyla ulaşıp bisiklet hakkında sorular sordum. Yanıt geldiğinde hemen burada da paylaşacağım, zira 1. ağızdan bir kullanıcının fikirleri önemli. 2 ay bir bisiklet hakkında fikir beyan etmek için yeterli bir süre...

Süper,

1-Nereden, ne kadara aldınız?
2-Akıcılığı ve ağırlığı nasıl?
3-Bir günde en uzun ne kadar kullandınız ve bu turda olumsuz olarak neler gözlemlediniz?
4-Bu bisikletle şehirlerarası uzun turlara çıkmayı göze alır mısınız?
5-İzmir'deyseniz bisikleti bi tur verir misiniz? :smiley:

Şimdilik ilk akla gelen sorular bunlar, ilginiz için teşekkürler...

1.istanbul sirkeciden 650 liraya aldım, ek olarak arka arttırıcıyı alivio yaptırdm.
2.ağırlığını bakmadım ancak 13.5 kg diye biliyorum.
3.yaz okulundan dolayı:smiley: fazla sürme şansı bulamasamda kullandığım kadarıyla akıcı ve kullanışlı bir bisiklet diyebilirim.
bu bisikleti almadan önce sedona 311 ve salcano city sport almayı düşünüyordm ancak fiyat kalite olarak diğerlerinden daha önde olduğunu düşünüyorum.Eksik olarak bende isterdimki lastik schwalbe,kadro karbon olsun ama bu fiyata en ideali budur:smiley:
4.bu soruya 100 km yaptıktan sonra cevap verebilirim
5.malesef izmirde değilim izmitteyim:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR