Konal Kamping - Urla

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cygnet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,972

cygnet

Kamp I
Karavanla konaklamak üzere Çeşme ve Urla civarında 1 haftam kamping aramakla geçti ama sonuç nafile çıktı.
Nihayet Urla yakınında bir yerde KONAL KAMPİNG adında bir kamp alanı buldum.
Torasan mahallesi denilen bir yerde , denize sıfır bir yer ve fiyatının da Eylülde 30 TL olduğunu görüp gitmeğe karar verdik.
Tel edip adres aldık . Ama Urla'ya geldiğimizde detaylı adres almak için aradık.
Arkamızda karavanla geldiğimizi bilmelerine rağmen verdikleri yol tarifi son derece düşünmeden verilen bir açıklama niteliğindeydi.
Altından geçmemizi istedikleri alt geçide ben Pino mini karavanla bile zorlukla girebileceğim için denemedim bile. Arkamdan 425 lik karavanı ile gelen arkadaşımı da vaz geçirdim.
Sonra bir başkasından yol tarifi aldım. Onun da acaip bir tarif verdiğini geç anladık.
Nihayet önümüze tesadüfen çıkan motorlu bir köylü bize eskortluk yapıp kampa götürdü.
Ya bu adamcağız olmasaydı , yanmıştık herhalde. Onca yolu boşuna gelmiş olacaktık.
Arabada da hep " Biz Altın kamptan ayrılmamalıydık" diye içimizden geçirdik durduk.

Neyse şimdi oradayız. Kamp yerel olarak çok güzel bir konumda . deniz oldukça güzel. Plaj da öyle. Sezon sonu olduğu için kimse kalmamış ve yeniden yapılanmalar başlamış.Sadece bizim 2 karavan ve tesis içinde ki derbeder evciklerde yaşayan 3-5 tatilci var.
Yeme içme yerinde de faaliyet durmuş Ama fiyat faliyeti son sürat devam ediyor. Bir tost 6 TL.

Artık hava izin verirse burada 5 gece daha kalmaya çalışağız. Buradan Çeşme'ye , Urla'ya , gitmeyi planlıyoruz.

Buradan bu sitede ki motokaravan kullanıcılarına bir ileti göndermek istiyorum.
Genellikle motokaravanlarla yapılan seyahatlerde kampingde kalma mecburiyeti hatta isteği olmuyor ve bu arkadaşlar bu düşüncelerini bu sayfalarda dile getire getire sonunda kampingler boş kalınca kapanmağa veya motele dönmeğe başladılar.
Çekme karavanla gezmek isteyenler de kamping bulmakta zorlanmaya başladılar. Çeşme bölgesi bunun en yoğun yeri. Kamping olarak tek yer yok.
Bayağı başarılı oldunuz , devam edin icraatınıza. :(
Yakında Türkiye'de ki kampinglerin kapanmasını seyreder mutlu olursunuz. Devletimiz zaten "baş aktör" olarak elinden geleni yapıyor.

Etiketler
Ynt: Konal Kamping - Urla

cygnet' Alıntı:
.....

Buradan bu sitede ki motokaravan kullanıcılarına bir ileti göndermek istiyorum.
Genellikle motokaravanlarla yapılan seyahatlerde kampingde kalma mecburiyeti hatta isteği olmuyor ve bu arkadaşlar bu düşüncelerini bu sayfalarda dile getire getire sonunda kampingler boş kalınca kapanmağa veya motele dönmeğe başladılar.
Çekme karavanla gezmek isteyenler de kamping bulmakta zorlanmaya başladılar. Çeşme bölgesi bunun en yoğun yeri. Kamping olarak tek yer yok.
Bayağı başarılı oldunuz , devam edin icraatınıza. :(
Yakında Türkiye'de ki kampinglerin kapanmasını seyreder mutlu olursunuz. Devletimiz zaten "baş aktör" olarak elinden geleni yapıyor.

Bahsettiğiniz sorunu yıllardır Avrup daki kampingler yaşıyorlar. Eskiden kampinglerin çoğu haksız yere motokaravandan daha fazla ücret alırlardı. Şimdi iş tesine döndü. Kampingin bir bölümünü karavanpark olarak motokaravanlara ayıran ve fiyatları düşüren kamping sayısı süratle artmakta. Ayrıca süratle artan karavanparklar motokaravanları kendilerine çekiyor. Karavanparkta kalan motokaravanlardan çevre esnafı faydalanıyor. Kampinglerin çoğunda (Avrupa´da) küçük bir market ve restaurant olduğu için çevredeki esnafa o kadar faydası yok. Ayrıca bir çok yerde kampingler şehire veya sahile yakın değiller.
Motokaravancılardaki bu serbestliği paylaşmak isteyen çekmekaravancı sayısı da gittikçe artıyor. Onlarda karavanparklarda kalmak istiyorlar. Bunun farkına varan belediyeler ve özellikle şahıslar çekme karavanlarında kalabileceği karavanpark yapmaya başladılar.
Avrupadaki gelişmeye göre, kampingler gelirlerini büyük ölçüde sabit karavancılardan veya kiraya verdikleri mobilhome´larından sağlıyorlar.
Türkiye´de kampinglerin işini zorlaştıran, çekme karavancı azlığı ve yetersiz yatırımın (eksik kapital ve bilgi) yanısıra, kampinglerin toplum yaşamında ve sağlığındaki (özellikle dar gelirliler ve çocuklu aileler için) değerinden habersiz yerel yöneticiler olsa gerek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri