Klima Tahliye borusu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AuMar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,366

AuMar

Ana Kamp
Yer
İzmir
Selam Herkese... Geçen gün arabayı servise götürdüğümde farkedildi ön sağ koltuk paspası su içindeydi nedenini sordum klima tahliye borusu tıkanmış içeri suyu atıyor denildi servisde sordum göğüs sökülecek komple denildi ve 800 tl gibi bir fatura çıkacağını söylediler? Nasıl yapacaz bu konu hakında bilgisi olan varmı ne kadara mal olur ben izmirdeyim izmirde nerede ve nekadara yaptıra bilirim...

Etiketler
Ynt: Klima Tahliye borusu

Doğrudur.Hazır göğsü açmışken klima radyatörünüde değiştirelim derler.Çünkü yıllar içinmde iyice kirlenmiş ve boruları kırılma ve delinme aşamasına gelmiştir. (Eğerki şu ana kadar delinmediyse.? Belkide delindiği için su akıtıyor olabilir.)
Aynı hikaye benim başımdan geçti.Komple göğüs indi ve gereken temizlik yapılıp bir de ufak bir sünger parçası var o değişti.
Göğüs sökme işliliği 300.-TL. Klima radyatörü 400.- ila 600.-TL.arasında değişiyor.
Kolay gelsin.

İlerideki bir tarihte nasılsa delinecektir.
O zamanda aynı işlem (göğsün sökülmesi) tekrarlanacaktır.

Ben değiştirmedim mesala...
1. sebep, yenilenecek parça orjinal mopar değildi.
2. sebepse Bana göre durumu iyiydi.Temizletip taktım yerine.

Sizde duruma göre hareket edebilirsiniz.

AuMar' Alıntı:
Selam Herkese... Geçen gün arabayı servise götürdüğümde farkedildi ön sağ koltuk paspası su içindeydi nedenini sordum klima tahliye borusu tıkanmış içeri suyu atıyor denildi servisde sordum göğüs sökülecek komple denildi ve 800 tl gibi bir fatura çıkacağını söylediler? Nasıl yapacaz bu konu hakında bilgisi olan varmı ne kadara mal olur ben izmirdeyim izmirde nerede ve nekadara yaptıra bilirim...

Aracin model yili nedir ?

93-94 ise cok daha ucuz ve kendi basiniza yapabileceginiz bir yol var da.

AuMar' Alıntı:
97 ZJ masraflımıdır kendim yapabilirmiyim ?

97 lerde klima sistemi farkli.

93-94 olsaydi hali kaldirilip bir tane delik aciliyor daha sonra o delikten iceri basinli hava ve bir susta yarimi ile tikaniklik aciliyordu.

Oncelikle silecek altinda ki tahliye deliklerini bir kontrol edin derim. Orada biriken su en sacma yerlerden iceri gelebiliyor.

Aracta su eksiltme var mi bu arada cunlku hatirladigim kadari ile 97 lerde klima tahliye sistemi farkli. Ordan su almasi zor.

Eger sogutma sivisinda eksilme var ise zaten bu bir kacak oldugunu gosterir o zaman direk dasborad sokulur ve kalorifer radyatoru degistirilir.97 bir arac icin de artik bunu degistirilmesi normal.

Surekli antifiriz kullanilirsa saoirun daha gec cikar ama antifriz olmadan direk musluk suyu konulan araclarda maalesef bu olay cok fazla cereyan ediyor.Ne marka olursa olsun

cevap için teşekkürler... Ama arabada gram su eksiltme yok radyotör veya yedek sularında bu durumda ne yapmam gerekir

bana göre temizlik yeterli.
Ama aracına ileriye dönük yatırım yapmayı düşünüyorsan ,hazır açılmışken değişiklikleri yapıver. :smiley:

AuMar' Alıntı:
cevap için teşekkürler... Ama arabada gram su eksiltme yok radyotör veya yedek sularında bu durumda ne yapmam gerekir

aracın kaputunu açın kaputun ön cama yakın olan 2 taraf birden 2 tane tahliye deliği var genelde oradan da su gelir bi kontrol edin eğer delikler açık değilse bir tornavidayla açın...
yada önce şunu yapın bu deliklerin üstüne tasla su dökerken birisi sizde içe su giriyormu elle ve gözle kontrol edin yani arzıa tespitini tam yapmış olun...

zj.jpg

Bilin bakalım noldu Klima tahliye sorunu denilen yetkili servis 800 tl istedi düşiniyim dedim yolda düşünerek giderken arabamı bir yıkatıyım dedim ve benzinlikdeki makinaya daldım, içeride oturuyorum bir baktım arka sağ kapıdan su alıyor epeyde fazla kapı fitilleri üstünde küçük bir yırtık var oradan giriyor arkada birikiyor ve döşemenin altındaki oluklardan ön arka sağ tabanda dolanıyorrrrrr... küçük bir yama ve bir derbi ile Toplam maliyet 4 tl :D cebimde kalan 796 tl allah bereket versin herkese sevgiler saygılar.

AuMar' Alıntı:
Bilin bakalım noldu Klima tahliye sorunu denilen yetkili servis 800 tl istedi düşiniyim dedim yolda düşünerek giderken arabamı bir yıkatıyım dedim ve benzinlikdeki makinaya daldım, içeride oturuyorum bir baktım arka sağ kapıdan su alıyor epeyde fazla kapı fitilleri üstünde küçük bir yırtık var oradan giriyor arkada birikiyor ve döşemenin altındaki oluklardan ön arka sağ tabanda dolanıyorrrrrr... küçük bir yama ve bir derbi ile Toplam maliyet 4 tl :D cebimde kalan 796 tl allah bereket versin herkese sevgiler saygılar.

2.5 depo benzin parasi cikti ;D

aynı problem bende de vardı. benim elektrikçi o su akan plasiğe ortadan kalın matkap ile 1 cm çapında delik deldi ve hortumla tazzikli şekilde tahliyeyi yıkadı. sonra deliği cam macunu ile kapatıp o plastik kapak gibi olan dış plastiğide vidayla aşağı doğru sıkıştırttı. sorun çözüldü. göğsü elletme bencede.

2.5 depo benzin beleşe geldi gibi çünkü arabanın içindegi gölü görünce servisimin dediği 800 tlyi gözden çıkartmıştım :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR