Kıyı Karadeniz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hula Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,911

hula

Ana Kamp
Mesajlar
22
Tepkime Puanı
0
Ankara'dan çıktık yola...İlk durağımız Safranbolu.erken saatte ulaştıgımızdan serin bir hava karşıladı bizi.Konakları,çarşısı,hamamı,camisi ve müzesiyle tarihi doku kendini gösteriyor.İlk Hıdırlık Tepesine çıkarak şehrin uyanışını tepeden izlemeyi seçtik.Daha sonra patika yollardan inerek hala işletilen cinci hamamının önünden geçip çarşısını gezdik.Tezgahlar ahşabın kullanıldığı envai çeşit eşya,çakmalı eşarplar,kıyafetlerle misafirleri karşılıyor.Müze olarak döşenmiş bir konağı da gezip güneş tepeye çıktığında Safranbolu ile vedalaşıp Amasra yollarına düştük...

IMG 4570


IMG 4573


IMG 4599


IMG 4608
 

Etiketler
Ynt: Kıyı Karadeniz

Amasra...Hem tarihin hem tatil turizminin iç içe geçmiş güzel bir örneği.tekne turu ise daha güzel kılıyor adayı...
Amasra'yı gezdikten sonra kıyıdan Abana'ya ulaşmaktı hedefimiz.Yol çok virajlı hiç bitmiyor gibi.Cide'den içe geçip İnebolu'dan tekrar sahile çıktık.Cideye girerken yolda yöresel kıyafetli kadınlarla karşılaşıyorsunuz.Ayrıca Cide Rıfat Ilgaz'ın memleketi.Onun adına yapılmış kültür merkezi var.Orada eşyaları,kitapları sergilenmekte.Abana'ya geç saatte ulaştık.Güzel bir yer Abana.Özellikle sahili ve Hacı Veli Kayalıkları görünmeye değer...

IMG 4635


IMG 5523


IMG 5515


IMG 4680


IMG 4797
 

Ynt: Kıyı Karadeniz

Abana'dan Sinop'a doğru yola çıktık.2 saat sürdüğü söylemişlerdi.Bu nedenle ilk Erfelek Şelaleri'ne uğramayı seçtik.Bozuk,yorucu ama etkileyici bir yolu var. 28 tane olan takım şelalerine çıkış oldukça zor ve zaman gerektiriyor.İlk şelalenin etrafı piknik alanı.Burayı gezdikten sonra Sinop'a gittik.İlk Sabahattin Ali'nin de yattığı cezaevini gezdik.Yüreğimize konan acı ve öfkeyle zindan,görüş odaları,ıslahevi derken o etkileyici dizelerin yani Aldırma Gönülün yazıldığı hücreye ulaştık. Cezaevinde sonra surlarını ve limanını gezip güneşin batışını İnceburunda izledik.

IMG 8596


IMG 4858


IMG 4867
 

Ynt: Kıyı Karadeniz

Samsun.Amazonların ve Kurtuluş savaşının başladığı şehir...İlk Amisos Tepesine çıkık.Buraya teleferik ile de çıkılabiliyor.Samsun burada kurulmuş ilk ve kralı da Amisos.Aşağıda mezarlıklarıda bulunduğundan iskeletini de görebiliyorsunuz.Dada sonra sahile inip Kurtuluş yolunu,çarşısını ve müzesini gezerek ünlü Atatürk heykelinin önünde fotograf çektirip Bandırma Vapurunu ziyaret ettik.Bandrma Vapurunun yanında güzel bir plaj var.Zamanınız varsa denize girilebilir.

IMG 4937


IMG 4949
 





Ynt: Kıyı Karadeniz

Ordu...İlk Boztepe' ye çıkıp şehri izlemelisiniz.Mükemmel...Mavinin her tonunu görmek mümkün.Ayrıca burada yamaç paraşütüde yapabilirsiniz.Biz yaptık.Kişi başı 60 TL alıyorlar.Boztepe'den inerken müzeyi gezebilirsiniz.Güzel bir konak...Birde kilise var gezilebilecek.

IMG 6362


IMG 6244
 

Ynt: Kıyı Karadeniz

Giresun...Fındığın memleketi....Müze olarak kullanılan kiliseyi gezdik ilk olarak.Daha sonra kalesine çıkarak şehri izledik.Burası mesire yeri olarak kullanılıyor.Buradaki camilerin mimarisi de ilgimizi çekti ayrıca.Eski konaklar ve etnografya müzesi de gezilecek yerlerden.

IMG 6199


IMG 6189


IMG 6212
 

Ynt: Kıyı Karadeniz

Trabzon...Sümela Manastırına geç ulaştık.Ve dolaşırken her yer sis altındaydı.yakın bir yere kadar arabalar çıkıyor ondan sonrası merdiven...Manastırı gezdikten sonra arkadaki patika yoldan inmeyi seçtik.Muhteşem bir yol...Sislerin arasındasınız,ağaçlar her yeri kapatmış ve ağaçların arasından sizin payınıza düşen yağmur damlalarının eşliğinde yürüyorsunuz yolu.üstelik hiç kimse yok...Aşağıya yaklaştıkça şelalenin sesini duyuyorsunuz...

IMG 8652


IMG 5125


IMG 5115fkk
 

Ynt: Kıyı Karadeniz

Trabzon'da ayrıca müze olarak kullanılan kiliseyi ve Atatürk Köşkünü gezdik.Artık fotografçılar orjinal dekor kullandığından her taraf gelin ve damat dolu...Kilise hala korunan freskleriyle bizi etkiledi. Sahilide gezip Rize'ye doğru yola koyulduk.

IMG 6016


IMG 6029


IMG 5954


IMG 5780
 



Ynt: Kıyı Karadeniz

Rize'ye gitmeden Uzungölü görmeliydik.Uzungöl yolu biraz bozuk.Bizi şaşırtan yönü çok sayıda Arap turist olmasıydı.

IMG 5911


IMG 5937
 

Ynt: Kıyı Karadeniz

Rize.Çayın memleketi...Çay müzesi ve çay botanik bahçesi bile var.Botanik bahçede hem ağaç isimlerini öğreniyorsunuz hemde çayın tadına varıyorsunuz.Şehirde çay kokuyor zaten.Kalesine çıkıp şehri izleyebilirsiniz.Burası çay bahçesi olarak işletiliyor.

IMG 5716
 

Ynt: Kıyı Karadeniz

Geldik en güzel kısma yaylalara.İlk olarak Ayder Yaylasına çıkmaya karar verdik.Fırtına deresini takip ederken Fırtına Rafting'i görüp durduk.9 km acemiler parkuru var.kişi başı 40 TL alıyorlar.Burada eğlendikten sonra Fırtına Vadisine daha sonra Ayder Yaylasına çıktık.Yol çok güzel.Yukarı çıktıkça siste artıyor.yol boyunca şelaleler,yanda dere derken yeşile ve suya doyuyorsunuz...Ayder turistlik bir yayla.Her yer pansiyon dolu.yukarıya doğru yürüyüş yaparak hem gezdik hemde doğanın keyfini çıkardık.Ayder'den sonra Pokut yaylasına çıkmaksa da amacımız bir müddet gittikten sonra arabanın tabanı alçak oldugundan çıkamayıp geri döndük.Amacınız yaylaya cıkmaksa kesinlikle yüksek tabanlı bir aracınız olmalı.

IMG 5514


IMG 5171


IMG 5195


IMG 5293


IMG 5361
 

Ynt: Kıyı Karadeniz

Yaylaların yaylası denilen Gito yaylasına çıkmayı çok istiyorduk.Pokut başarısızlığımıza rağmen çıkmayı denedik.İlk Hemşin'e gidiyorsunuz.Dar ve bozuk bir yoldanda Gito'ya.Tabeladaki 28 km yazısıda sizi yanıltmasın.Çok yavaş olarak ve arabanın tabanını bol bol taşlara vurarak 2 saat gittik.Yol çok tenha gördüğümüz insanlarda bu arabayla çıkmamamız gerektiğini söylediler.Oysa biz kararlıydık...Geziye 5 kişi çıktığımızdan bizler aşağı indik ve araba önden giderken biz arkadan yürümeye başladık.1,5 saat yürüdük.Yol mükemmel.Yine yanınızda dere akıyor ve yemyeşil bir dünya.Ağaçlarda kovanlar görüyorsunuz.Arabayla çıkanlar Perişanpalas adında bir kulübe bulmuşlar.Burada Karadeniz insanının sonsuz misafirperverliğini gördük.Kulübe sahibinin arabasıyla gelip bizi aldılar.Hayatımızda yediğimiz en güzel balı tadıp, yemek yedik,çay içtik. Henüz 1700 m çıkmıştık ve daha fazla çıkamayacağımızı anlamıştık. Bu güzel yeri görmenin keyfiyle pişmanlık duymadan geri dönmeye karar vermiştik.Tabi yine yürüyerek:smiley: Yolda yayladan inen birine rast gelince sevinerek ona bindik ve Hemşin'e kadar geldik...
Ankra'ya geri dönüş uzun süreceğinden ve yayla maceramızdan dolayı daha fazla zamanımız olmadığından daha fazla gidemeyerek Ankara'ya doğru yola çıktık.Güzel bir geziydi:smiley:

IMG 5600


IMG 5609


IMG 5555


IMG 5637


IMG 5579
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,511
Mesajlar
1,519,081
Kayıtlı Üye Sayımız
172,168
Kaydolan Son Üyemiz
salertug

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst