Kıyasta yardım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aaeryigit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,638

aaeryigit

U can go fast but I can go everywhere...
Yer
ANKARA
Herkese merhabalar.
Aslında hiç sevmem hemen forumun başından böyle mesajlar atmayı ancak bu noktaya geldim. Sizlerin kullanıcı olarak tecrübelerini gerçekten önemsediğimden böyle bir başlık açma gereği duydum.
Kısa bir özet geçeyim. Ankara'da yaşıyorum. Çok fazla boş zamanım olmuyor. Aracımı genelde şehir içinde kullanacağım. Ancak müsait olduğum zamanlarımda çevre gezilere çıkmak, baraj gölleri etrafında ufak geziler yapmak, biraz öğrenebilirsem balığa başlamak, zaman zamna çevre il ve göllere geziler düzenlemek; özellikle kışın Ilgaz, Elmadağ vs gibi geziler düzenlemek gibi bir amacım var. Çok ağır off-road düşüncem yok. Benim ki ingilizcesi ile kısa bir "country trip" olacak. Bu tarz gezilere çıkmak amaçlı araç arayışındayım. Daha doğrusu 3-4 seçenek koydum önüme ama karar aşamasında kullanıcıların daha detaylı yardımına ihtiyacım var.
Ben şu araçları düşünüyorum:

1- Land Rover Discovery2 HSE, ES (1999-...)
2- Grand Cherokee (1999-...)
3- Cherokee Liberty / Renegade (1999-...)
4- Audi A6 Allroad Quattro

Dizel veya benzin+lpg tercihim olacak. Genel ortalama yıllık vergileri konusunda bilgim var. Kabaca tüketim hesapları konusunda da bilgim var ancak yardımcı olursanız sevinirim. Aradığım araçta işin açıkçası yoğun olarak şehiriçi kullanımım olacağından konforu ön planda tutmak durumundayım. Ama gerekli görürsem yükseltme ve şnorkel uygulamasını düşüneceğim. Özellikle karda ve karlı havada otomobil kullanmak benim için muhteşem bir keyiftir. Bu yüzden seçeceğim aracın bu konuda başarısı benim için çok önemli ((AUDI bu konuda gözümde biraz daha ön plana çıkıyor).Özetle yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekler hepinize iyi günler dilerim.Saygılarımla

Etiketler
Ynt: Kıyasta yardım...

disco2 ile gc arasında düşün derim. audiyi asfalttan indirmeyeceksin. Liberty ise önler bağımsız ama çok zevkli bir alet. 1 sene kullandım. Ön düzen biraz zayıf ama şehir içinde çok kıvrak. Cherokelerin 99 sonrası sanıyorum WJ kasasına girip 4.7 benzinli olacak sanırım. 4.7 motor liberty nin 3.7 motorunun hemen hemen aynısı. 2 silindir fazla o kadar ;D

Göktuğ bey teşekkür ederim. Açıkçası biraz detaylıca düşününce Audi'nin her ne kadar yükseltme olsa da alçak yapısı özellikle karlı havalarda sorun yaratacak. Bir de arazi vitesinin olmaması. Liberty gerçektenşehiriçi kullanım için, verg, avantajımndan tutun yeni motor oluşuna avantajlı ancak lpg uygulaması bagajından yiyecektir bu da açıkçası işime gelmez benim. o yüzden liberty'i 3.sıraya koydum. kafamda 4.7 grand cherokee ve discovery 2 var ama tam netleştiremedim açıkçası....

discovery konusunda çok bilgim yok.Ama şaşisi filan çok sağlam. Ama cherokee önler sabit aks modifiye konusunda önü açık. quadro drive şanzıman ile kilit ihtiyacı da yok..

tercihimi discovery 2 4.0 V8 yönünde kullandım. cevaplarınız için teşekkür ederim :smiley:

çok fazla suyla işim olmayacak ama durumun farkındayım. daha dikkatli kullanacağım. özellikle kar sürüşleri için düşünceler başladı :smiley:

karlı veya yağmurlu yollarda yol tutuşu önemli ise subaru forester bakabilirsiniz.
audi den her konuda çok daha iyi bir yol tutuşu vardır. youtube da yüzlerce video var bağımsız kuruluş ve kullanıcıların yaptığı.
subaru bölümünden araç hakkında bilgi edinebilirsiniz.

sadece seceneklerimden birini alıcam başka araç bakamam dersenizde liberty ve audiyi eleyip, disco veya grand cheroke yi tavsiye ederim.

mossin nagant' Alıntı:
karlı veya yağmurlu yollarda yol tutuşu önemli ise subaru forester bakabilirsiniz.
audi den her konuda çok daha iyi bir yol tutuşu vardır. youtube da yüzlerce video var bağımsız kuruluş ve kullanıcıların yaptığı.
subaru bölümünden araç hakkında bilgi edinebilirsiniz.

sadece seceneklerimden birini alıcam başka araç bakamam dersenizde liberty ve audiyi eleyip, disco veya grand cheroke yi tavsiye ederim.

Biliyorsunuz bende Subaru ile ilgiliydim ancak birkaç yetkili servis ustası ile görüştüm, eğer lpg ile kullanacaksanız Subaru' dan uzak durmamı söylediler. Problem yaşarayabilirsiniz ve bunun maliyetinin de önü açık olduğunu söylediler. Sonra Disco düşünmeye başladım. Birkaç yerle görüştüm tanıdığım bilinir büyük bir galeri sahibi 2001-02-03 yıllarındaki TD5 dosta önerilecek araç değil sorun çıkartır. Olası çıkabilecek sorunlar doğrultusunda orjinal parça fiyatları yüksektir, Jeep tercih edin dedi. Ben liberty lere bakıyorum demiştim. Benim Liberty almamı tavsiye etti.

Aslında tek aradığım bana az sorun çıkartıcak, sağlam bir araç bulmak. Herkezin başka bir sey demesi canımı sıkmaya ve karar verme sürecimi sürekli gözden geçirmeme neden oldu. Artık kafam iyice karıştı. Yardımlarınızı bekliyorum:smiley:

hocam kullananlar ortada. marka sorunsuzluk sıralamalarıda ortada :smiley:
araçların motor arıza yüzdeleride ortada :D
lütfen eline her anahtar alıp yağlı tulumla dolaşana usta diye güvenip sözüne riayet etmeyin.
lpgli subarum var bir problemim yok.
bir çok lpgli araç kullanan var onlarında bir problemleri yok.
gönlünüz neye yakınsa onu alın.

mossin nagant' Alıntı:
hocam kullananlar ortada. marka sorunsuzluk sıralamalarıda ortada :smiley:
araçların motor arıza yüzdeleride ortada :D
lütfen eline her anahtar alıp yağlı tulumla dolaşana usta diye güvenip sözüne riayet etmeyin.
lpgli subarum var bir problemim yok.
bir çok lpgli araç kullanan var onlarında bir problemleri yok.
gönlünüz neye yakınsa onu alın.

Şöyle ki arayıp konuştuğum ustaların hepsi yetkili servis ustasıydı. Motor indirme 3000 tl ki ısınmanın getirdiği problem olarak bu maliyet çıkabilir dediler. Bu yetkili servisler, eğer yoldan geçenlere tulumu giydirip usta diyorlarsa onu bilimiyorum:smiley:

mossin nagant' Alıntı:
o zaman subaru ve land rover kullanıcıları olarak büyük bir tehlike altındayız dimi :smiley:
Bu tehlike her konuda genellenebilir kanımca. Kırmızı ışıkta karşıdan karşıya yaya yolundan geçemediğimiz bir ülkede yaşıyoruz.

Örneğin bana kullandığım araçların nası olduklarını soran bir arkadaşım olsa ilk önce problemlerini anlatmaya çalışırım. Ancak vatandaşlarımızın bir kısmı nedendir bilinmez illa kullandıkları araçları kar ortağı gibi pazarlayabiliyor , bu çok ilginç. Tabiki bu durum sizin için geçerli değil.

Biride çıkıp ya o yıllardan disco ile sanayide sosyalleşirsin diyemiyor veya servisleri adam öpmeyi sever diyemiyor.

Saygılar:smiley:

- Grand Cherokee v8 4.7 lt.
- Grand Cherokee 2.7 CRD
- Mercedes ML 320
- Mercedes ML 430
- Mercedes ML 270 CDI

Önerebileceğim araçlar bunlar. Bunlardan Cherokee 2.7 CRD ve Mercedes ML 270 CDI bildiğim kadarıyla aynı mercedes motorunu kullanıyorlar. Çekiş sistemleri Grand Cherokee'de quadra drive 2 (2000 yılı ve sonrası için), Mercedeslerde 4matic ya da 4ets denilen sistem. İkisi de birbirine çok benzer. Elektronik kilit kullanıyorlar.
Kullandığım aracı almadan önce ben de bu araçlar arasında çok gidip geldim. Kısmet ML320 imiş.
Sanayideki ustaların tavsiyesi de ağırlıklı olarak şehir içinde kullanılacaksa Mercedes ya da grand cherokee'nin bu modelleri üzerinde oluyor. Mercedes'in 320'li motor seçeneği binek araçlarında da mevcut ve ustalarca iyi bilinen bir motor.
Ağır off-road için Mercedes fiyat/performans açısından uygun değil. Zaten yükseltme kiti vs. de çok sınırlı. Ağır off road için Grand cherokee 4.7 v8 düşünülebilir. Ya da ZJ, XJ serisi.
Umarım gönlünüze uygun bir araç bulursunuz.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR