Kısmetse Xj'ci Olacam

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daf95xf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,808

daf95xf

Kamp II
Yer
Eskişehir
Aracımı sattım ve gezilerde falan görüp hayran olduğum XJ 4.0 almayı kafama takmış durumdayım,ayrıca yedek parçalarının da eski aracımın parçalarından daha ucuz olduğunu öğrendim,kısmetse Xj alıp kurban bayramında takriben gidiş geliş olmak üzere 5000 km yol yapacam.bu ilandaki araç ise çok hoşuma gidiyor ve uzun zamandır da ilanda duruyor....bu aracı tanıyan bilen var mı ? alırsam başıma bela alır mıyım acaba
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-of-rood-donanimli-engel-tanimaz-1992-jeep-4.0-lpg-li-emsalsiz-171251814/detay

Etiketler
kısmetse
Ynt: Kısmetse Xj'ci Olacam

Fotolarda gayet güzel duruyor ama görüntüyü sağlamakla bitmiyor elbette iş siz de biliyorsunuzdur. Arayıp sormak lazım mahruti oranları değiştirilmiş mi, lastiklere göre dişliler değiştirilip hız göstergesi düzeltilmiş mi vs.. O lastiklerle 4.11 ya da hatta 4.55 ayna mahruti takılmazsa yakıt ve performans korkunç olacaktır örneğin. Ama fiyat olarak çok iyi gerçekten düşünülmeyecek gibi değil. Fakat bu kadar donanımla bir araçla uzun yolda sıkılabilirsiniz, amacınız yüksek oranda off road yapmak değilse başka araçlar bakın derim.

Parça fiyatları ucuzdur bilgi doğru, çoğunlukla bakımdan bakıma sanayiye gidersiniz bu da XJ'nin ayrı bir güzelliği.

Araç hakkında bilgim yok ama dediğiniz gibi uzun süredir ilanda.Arayıp sormak lazım örneğin yaz aylarındayız XJler hararete yatkındır radyatörü çift sıra mı,bakım olarak neleri yapmışlar vs gibi bunlar çok önemli.Bakımlı bir XJ bakımdan bakıma sizi sanayiye götürür ama Amerikan araçlarının şöyle bir huyu vardır, belli zamanlarda birçok parçanın yenilenmesi gerekir yani ömürlü parçalara sahiptir.Bu sorun olarak algılanmamalı üretici tercihi o yüzden belli bakımların yapılması şart.

Uzun yolda düşünüyorsanız 2 bilemediniz 3 inç yükseltilmiş alın derim bende. Örnek yükselik için yine sahibinden bir araç koyuyorum yüksekliği fikir versin.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-cherokee-1996-sport-highoutput-149585326/detay/

Sanırsam 4x2 seçeneği 4.0'larda sadece Highoutputlarda mevcut...4-5 sene evvel bu araçlar 15-18 bin arasındayken şu an 25-30 bin arasında fiyat isteniyor bu sanırım offroad sporunun her geçen gün yaygınlaşmasından dolayı,aksi halde 87 model Toyota'ya 30 bin istemek akıl mantık işi değil

Hepsinde 4x2 seçeneği var XJ'lerin.4-5 sene diyorsunuz imkanı var mı fiyatların yerinde durmasına offroadun tutulması ile çok alakalı değil artış. Linea,Focus gibi araçların bile ikinci elleri arttı.Elbette doların yükselmesi de offroad donanımlarına,yedek parçaya,lastiğe ve ustalığa harcanan miktarda da ciddi artışlar meydana geldi.Genel olarak ama Defender ve Toyotalar arttı Jeeplerde hala çok artış yok.

Ayrıca 4-5 sene önceki vergisi ile şimdi ki de bir değil bu araçların örneğin şu anda 3.7 Cherokee KJ uygun fiyata alınabiliyor ama vergileri çok ağır,aracın fiyatına onu koymak lazım.4-5 sene sonra çıplak KJnin fiyatı artmış olacak belki ama vergili fiyatı ucuz olacak yine.

15-20 bin TL aralığında yine bulursunuz ama dikkat etmeniz lazım alırken.Yukarıda da yazdım yaşa ve kmye bağlı masraflar var,bunlar sizde kalır ki iyi para tutuyor.Sitedeki XJlerin hemen hemen hiçbirisi pahalı değil şu anda, son zamanlarda araç toplamaya başlayanlar anlarlar ne demek istediğimi.Geçenlerde bir abimiz aldı 20 bine hesaplı alacağım diye hesap kitap yaparken 20 bine yakın masraf etti,sanayiye git gel parça kırmalardan dolayı sevk almamalarda cabası.

87 model veya 2000 olarak düşünmeyin offroad araçlarını.İşinize ne yarıyorsa o araç alınmalı bu işte.Yoksa isterse yeni Cherokee 20 bin TL olsun ben yine almam.MTVsi,sigortası,yedek parçasının pahalılığını geçtim araziye girdiğin zaman masraf açmadan zor çıkarsın yeni SUVlarda.

Açıkçası amacım hard offroad değil,uzun yolda çok keyifle kullanabileceğim ve arazide ise sadece gezmek için bu araçtan düşünüyorum,çok nazik kullanıcı olduğum için kırma dökme gibi durumların olacağını sanmıyorum.Ya XJ 4.0 ya da GC 4.0 ikisinden biri olacak hayırlısı bakalım beklemedeyim,hepinize teşekkürler

zj sizin tabirinizle gc 5.2 var yapili satilik bilginiz olsun

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sezon başlamadan kararınızı vermenizi tavsiye ederim.Eylülden sonra yavaş yavaş fiyatlar artmaya başlar.

ZJ'yi hem vergi hem yakıt açısından eledim,XJ kare kasa her açıdan daha tatmin edici geliyor bana hem motor hem tasarım açısından özellikle ama ne hikmetse fiyatlar çok çok yüksek tüm araçlarda ne hikmetse.BJ 60'lar bile 30.000 TL.....

tek sikintisi yakit oda asfaltta ve konforda rahat etmeniz icin degerdi bence.ayrica ne hikmetse dediginiz arabalar artik uretilmiyo uretilenler eskisinin yerini tutmuyo offroad a gelmiyo gelenlerde zaten cok para.bizde eskisini muhafaza etmek icin inanin cok para harciyoruz kolay degil emin olun sizde alinca anliycaksiniz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Siz bu fiyatlara pahalı diyorsanız bence offroad aracı almayın.Biraz sert bir cümle gibi gelebilir ilk başta ama ilerde beni anlarsınız.Bu fiyatları inanın arayacaksınız.Ben ve çevremdeki bir abimiz son iki yıl içinde bu araçlardan topladı ( XJ ve ZJ ) offroad donanımları ki 3 inç mütevazi yükseltmelerden bahsediyorum extreme yapılmadı yani araçlar, aracın eksikleridir odur budur giderilmesiyle 40 bin yaklaştı 20 bine alınan aracın ki daha bir 10 binde harcansa harcanır.Bizim aldığımızda maalesef hazır araç pek yoktu,yoksa hazır almak en ucuzu.

Bu araçlar belli aralıklarla masraf yapılıp ayağa kaldırılıyor yoksa giderler mi her türlü zorlu arazide? 1980 model BJ60 ama belki tüm parçaları 2014. ZJleri çok takip etmiyorum ama onlarda öyledir büyük ihtimal,sitedeki birçok XJ zararına satılıyor.Örneğin size link attığım o araç herhalde bir 10 bin TL den aşağı değildir şu anki zararı.

Şu an Suzuki bakıyorum aile aracı olacağı için offroad donanımı istemiyorum,30-35 bin TL çıplak araca isteniyor.Ne bir donanım ne başka birşey var.Bunların yanında XJ,ZJ,Toyota BJ60 gibi araçlar şu anda bedava.Sezon başlasın bu fiyatlara bulabileceğinizi hiç zannetmiyorum.Kim ister malını zararına satmak ki ama şu anda birçok kişi zararına satıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR