Ynt: Kısmetse Xj'ci Olacam
Hepsinde 4x2 seçeneği var XJ'lerin.4-5 sene diyorsunuz imkanı var mı fiyatların yerinde durmasına offroadun tutulması ile çok alakalı değil artış. Linea,Focus gibi araçların bile ikinci elleri arttı.Elbette doların yükselmesi de offroad donanımlarına,yedek parçaya,lastiğe ve ustalığa harcanan miktarda da ciddi artışlar meydana geldi.Genel olarak ama Defender ve Toyotalar arttı Jeeplerde hala çok artış yok.
Ayrıca 4-5 sene önceki vergisi ile şimdi ki de bir değil bu araçların örneğin şu anda 3.7 Cherokee KJ uygun fiyata alınabiliyor ama vergileri çok ağır,aracın fiyatına onu koymak lazım.4-5 sene sonra çıplak KJnin fiyatı artmış olacak belki ama vergili fiyatı ucuz olacak yine.
15-20 bin TL aralığında yine bulursunuz ama dikkat etmeniz lazım alırken.Yukarıda da yazdım yaşa ve kmye bağlı masraflar var,bunlar sizde kalır ki iyi para tutuyor.Sitedeki XJlerin hemen hemen hiçbirisi pahalı değil şu anda, son zamanlarda araç toplamaya başlayanlar anlarlar ne demek istediğimi.Geçenlerde bir abimiz aldı 20 bine hesaplı alacağım diye hesap kitap yaparken 20 bine yakın masraf etti,sanayiye git gel parça kırmalardan dolayı sevk almamalarda cabası.
87 model veya 2000 olarak düşünmeyin offroad araçlarını.İşinize ne yarıyorsa o araç alınmalı bu işte.Yoksa isterse yeni Cherokee 20 bin TL olsun ben yine almam.MTVsi,sigortası,yedek parçasının pahalılığını geçtim araziye girdiğin zaman masraf açmadan zor çıkarsın yeni SUVlarda.