Kışlık Lastik Takmayana Ceza

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sakyuz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,298

sakyuz

Zirve
http://gundem.milliyet.com.tr/bunu-yapmayan-surucu-yandi/gundem/detay/1804370/default.htm

Binek araçlar ve 4 çekerler dahil..

yol sartlarina uymayan lastik diye hi tabir var acaba mt lastikle yolda gezemicekmiyiz ki :s ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ynt: Kışlık Lastik Takmayana Ceza

yol sartlarina uymayan lastik diye hi tabir var acaba mt lastikle yolda gezemicekmiyiz ki :s ?

Yoruma açık bir konu olduğu belli, ama bence kış ortasında yollarda kar-buz varken MT lastikle şehir içinde gezilmez, evet.

ticari araçlar için 1 aralık başlangıç tarihi idi, özel araçlar için de olduğunu yeni duydum şaşırdım ::smiley:

Benim anladığım ticari araçlar trafiğe çıkmadan otoparkta bile beklese ilgili kanundan dolayı kışlık lastik takmak zorunda, özel araçlar için böyle bir durum yok ama trafiğe yazlık lastiklerle çıkana ceza kesiyorlar, yol durumu yazlık lasiklere uygun değilse tabi. Yoksa sadece kış olduğu için özel araçlara yazlık lastikle dolaştıkları için ceza kesen yok.

aslında güvenlik için gerekli bir durum, hatta bir çok ülkede bu uygulama var. ancak doğru düzgün bilgilendirmeden ceza kesmeleri çok yanlış.

ancak doğru düzgün bilgilendirmeden ceza kesmeleri çok yanlış.

Evet buna ben de şaşırdım. Tüm araçlar için kışlık lastik zorunluluğu olsa saçma olurdu, belki vatandaşın kışlık lastik almaya imkanı yok çareyi aracı otoparkta bekletmekte bulmuş olabilir. Riski trafiğe çıkan yaratıyor. Hal böyle iken uygulama mantıklı tabi ama hiçbir açıklama yapmadan cezaları kesmeye başlamış olmaları garip.

Lastiğinizde M+S ibaresi varsa kullanabilirsiniz!

İlginç bir nokta. Her ne kadar aynı fikirde olmasam da merak ettim, sahi bizim kanunlar kışlık lastiği nasıl tanımlıyor?

Kendi sorumu kendim cevaplıyayım.

Bu linke göre:

http://www.lased.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=125:k-lastii-soru-ve-cevaplar&catid=43:teknik-bilgiler&Itemid=171

diyor ki:

SORU: Karayolları Trafik Kanununda Kış Lastiği tanımı var mıdır?
HAYIR !
Karayolları Trafik Kanunu’nda “Kış Lastiği” yer almamaktadır, ancak
30.maddede yeralan ;
“Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun
durumda bulundurulması zorunludur”
cümlesi ilgili Yönetmelikte yeterli bilgi olmadığı için Trafik Polisi ve Trafik
Jandarmasına;
“kışın bazı kaygan yollarda Kış Lastiği yeterlidir,zincir istenmeyebilir ”
şeklinde yorum yapma sorumluluğu yüklemektedir.

Linkteki bilgi güncel mi bilmiyorum ama en azından yazıldığı sırada böyle bir tanım yapılmamış ve yoruma bırakılmış. Ne diyelim, bu işlere ilk defa şaşırmıyoruz...

Son durum:
http://gundem.milliyet.com.tr/kis-lastigi-artik-otomobillerde-de/gundem/detay/1808354/default.htm

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR