Kışlık Çadır Konusunda Destek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan anmaanma Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,589

anmaanma

Yeni Üye
HERKESE SEVGİLER.BENDE ''QUECHUA 2SECONDS' ÇADIR BULUNUYOR.BU ÇADIR YAĞMUR GEÇİRMİYORMUŞ DENEDİM ANCAK SORUM ŞU:BU TİP ÇADIRLAR KIŞ KOŞULLARINA UYGUN MUDUR?YOKSA SADECE YAZ VE İLKBAHAR İÇİN MİDİR?BİLGİ VEREBİLECEK ARKADAŞLAR ÇADIRLARIN ÖZELLİKLERİ HAKKINDA KONUŞURSA ÇOK MEMNUN OLURUM.TEŞEKKÜRLER HERKESE

594840170x8.jpg

Etiketler
yok bu resimde görünen pek kış çadırı değil...
fırtınada kötü olursunuz..
pole'ler aluminium olmalı, önde bir bagajı olmalı (ana çadır ile, dışarıyı ayıran bir bölme);
yemek nerede yapacaksınız ?
çok kolay kululabilmeli; pole'ler kumaştan geçmesin ! askı sistemi var...
üst kesimden iplerle çaıdır emniyete alın; karar batonları iyice gömmek yeterli;
ipin kar ucunu buraya fiskleriniz...
rengi de cart bir renk olmalı, görünmeli ...

slm.

fiyat performans bana göre, en iyi sierra designs

Şöyle ki , birincisi marka anlamında benim çokta önerebileceğim bir çadır markası değil..Su geçirmezliği konusunda da ben çok iyi markalara bile teredütlü yaklaştıgım için o konuda da çok iyi midir bilemedim.(Bazen gün boyunca aralıksız yağan yagmurlar oluyor..Öyle bir durumda performansına bakmak lazım.) Sorunuza dönecek olursa,çadır bence iki kişili hafif faailiyetler için uygunmuş gibi geldi.Sebebi,kışın tabiri caizse bu çadır resmen ağlatır. :D Kar etekleri yok , sanıyorum tek tente..Özellikle çadırın kışın su almaması için gergiler yok.Özetle çadırınız daha hafif bahar faaliyetleri için dizayn edilmiş bence..Kış için daha bilindik ve daha profosyonel markaları tercih etmenizi öneririm.Avantajı hafifliği olabilir..ama kış için hafiflikten ziyade korunaklı bir çadır daha çok işinizi görecektir.

kış harici çadırlarda çok mütevazi kalabilirsin de,
kış çadırlarında sakın paraya acıma.. fırtınada kötü olursun !
bizde satılan tek geçeceğim 2 marka var.. msr
(moss'u aldı .. moss efsane ! bende 1 tane var, çadırın üstüne çıkıyorum ! ) veya marmot...
şaşma !
slm.
gökhan

Ynt: Kışlık Çadır Konusunda Destek

bende marmot nusku 3 var.4 mevsim kullanacaksanız bunu tavsiye ederim.bendeki 3 kişilik,2 kişilik modelide var.iç dış tente birlikte kuruluyor vaude space 2 ler gibi yani.fırtınalı ve kötü hava koşullarında iç çadırınızı ıslatmadan 5 dakikada kurabilirsiniz.gerdirme polü bagajları dışarıdan gerdirerek kurulduğu için bagaj alanınız bayağı geniş ve ferah oluyor,yani 2 giriş ve 2 kapılı. vestibüllerde şeffaf pencere kısmı var girişleri açmadan dışarıdaki hava durumunu kontrol edebilirsiniz.pollerin kesiştiği tepe noktasının 2 tarafından cırt cırtlı havalandırma pencereleri var.çadırın içinde ter olmaması için çok işe yarayan bir ayrıntı.su geçirmezlik değerleri çok iyi her mevsim ve koşulda sıkıntıya kalmadan gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.bütün kumaşları ripstop,başıma gelmedi ama çadırınızın kumaşı yırtılırsa ripstop olması çokta farketmiyor aslında ama düz kumaşlı modellerden daha dayanıklı bir ölçüde.türkiyede fiyatı pahalı ancak ebay üzerinden temin edebilirsiniz.ben türkiyedekinin yarı fiyatına getirdim.10 yıldır birçok marka çadır kullandım ama vaude nin bazı modelleri ile birlikte marmot un bu modelini tek geçerim.ancak marmot un türkiyede 4 mevsim diye satılan aslında 3 mevsimlik çadırlarını tavsiye etmem.kalite anlamında değil tabiki 4 mevsim kullanacaksanız işinizi yerine göre görür yerine göre görmez o açıdan.

4 mevsim ile 5 mevsim arasında pazarlama tekniği farkı mı söz konusu, yoksa kullanılan kumaşların teknik detayları ve çadırların tasarımları arasında hakikaten olumlu farklılıklar var mı?
Çadırları inceliyorum ve arasındaki farklılıkları anlamaya çalışıyorum ama ince detaylara hakim olmayan biri için pek fark olmadığını görüyorum. Bilmem yanılıyor muyum..

emak' Alıntı:
4 mevsim ile 5 mevsim arasında pazarlama tekniği farkı mı söz konusu, yoksa kullanılan kumaşların teknik detayları ve çadırların tasarımları arasında hakikaten olumlu farklılıklar var mı?
Çadırları inceliyorum ve arasındaki farklılıkları anlamaya çalışıyorum ama ince detaylara hakim olmayan biri için pek fark olmadığını görüyorum. Bilmem yanılıyor muyum..

5 mevsim çadırlar 3 veya daha fazla ayrı pollerden oluşur (duralumin) . Fırtınalı havalarda direnci arttırır çadırın zıplamaz .
Daha çok dağcılık faaliyetlerinde kullanılır eğer sadece bahar ve yaz kampları için düşünüyorsan 5 mevsim gereksiz olur ,haybeye fazladan para verirsin.

emak' Alıntı:

Aslında temel farklar var bunlardan ilki arkadaşımızın bahsettiği pol sayıları, bunun yanında belirli modellerde pollerin yapıldığı maddeler, ayrıca 4 mevsim çadırlarda sadece bazı modellerde kar eteği bulunsada 5 mevsim çadırlarda bu şarttır. Bunun yanında 4 mevsim çadırlar biraz daha yüksek kubbemsi olurken 5 mevsim çadırlar yaklaşık 20 cm daha az yüksekliğe sahiptir rüzgara karşı olan direnci arttırmak için daha çok tünele benzer bu çadırlar...

audioslave_34' Alıntı:
5 mevsim çadırlar 3 veya daha fazla ayrı pollerden oluşur (duralumin) . Fırtınalı havalarda direnci arttırır çadırın zıplamaz .
Daha çok dağcılık faaliyetlerinde kullanılır eğer sadece bahar ve yaz kampları için düşünüyorsan 5 mevsim gereksiz olur ,haybeye fazladan para verirsin.

the north face' Alıntı:
Aslında temel farklar var bunlardan ilki arkadaşımızın bahsettiği pol sayıları, bunun yanında belirli modellerde pollerin yapıldığı maddeler, ayrıca 4 mevsim çadırlarda sadece bazı modellerde kar eteği bulunsada 5 mevsim çadırlarda bu şarttır. Bunun yanında 4 mevsim çadırlar biraz daha yüksek kubbemsi olurken 5 mevsim çadırlar yaklaşık 20 cm daha az yüksekliğe sahiptir rüzgara karşı olan direnci arttırmak için daha çok tünele benzer bu çadırlar...

Teşekkür ederim, sağolun.

Hangi koşullarda kullanılacağı önemli tabi.
Ben, her ihtimale karşı tedbirli olmayı doğru bulduğum için muhtemel ağır şartlara uygun çadırın tercih edilmesinden yanayım.
Bahar ve yaz ayları için ikinci ve fiyat olarak daha makul bir çadır almayı mantıklı buluyorum.
Keza uyku tulumu da aynı şekilde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR