Kişisel Galeri (Mehmet BOZKURT)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,308

melihbozkurt

Karavan Yönetim
Yer
İstanbul
Arkadaslar bende amator olarak fotografcilikla ugrasiyorum. Digitaller cikmadan analog SLR kullaniyordum. Simdi ise Fujifilm S9600 modeli Digital SLR like modeli makinayi kullaniyorum. Bilmeyenler icin belki birilerinin isine yarayabilir dusuncesiyle SLR like modeli makineler Digital compact makineler ile digital SLR makineler arasinda gecis modelleridir. Farklari compact makineler gibi calisma prensiplerine karsi uzerinde zoom halkasi, manuel focus halkasi gibi SLR ozellikleri tasirlar. Ojectifleri degistirilemez fakat oldukca yeterli bir zoom araligina sahiptirler. Fotografta orjinallik kadar digital tekniklerinde hayraniyim. Benim makinem asagidaki makinadir

Fuji-S9100.jpg

Gelelim fotograflara;

Bu calisma CD nin uzerine 3 damla su damlatilarak ve gunesin yansimasi kullanilarak yapilmistir.
CD_by_melihbozkurt.jpg

Eski guzeldir
Eski_guzeldir_by_melihbozkurt.jpg

Istanbul (Ey Sehr-i Istanbul)
istanbul_by_melihbozkurt.jpg

Istanbul Ters isik
istanbul_ters_isik_by_melihbozkurt.jpg

The girl
The_girl_by_melihbozkurt.jpg

Yasli hippi
Old_hippi_by_melihbozkurt.jpg

Flowers
flowers_by_melihbozkurt.jpg

Papatyalar
Camomiles_by_melihbozkurt.jpg

Ciceklerin renkleri
Clours_of_flowers_by_melihbozkurt.jpg

Hyde Park HDR denemesi
Hyde_park_HDR_3_by_melihbozkurt.jpg

Hyde Park HDR denemesi
Hyde_park_HDR_2_by_melihbozkurt.jpg

Eski buharli tren
The_old_Train_by_melihbozkurt.jpg

Umarim beyenmissinizdir. Olumlu olumsuz butun yorumlariniza acigim arkadaslar. Simdiden tesekkurler. Eger begenirseniz devaminida ekleyebilirim.

Ayrica fotograflarimin devamina

http://melihbozkurt.daportfolio.com/ yada
http://melihbozkurt.deviantart.com/ adresinden ulasabilirsiniz.

Bakan ve yorumlayn herkese simdiden tesekkurler.

Etiketler
Ynt: Kişisel Galeri (Mehmet BOZKURT)

Çok güzel görüntüler ama ben dıjıtal fotoğraf çekmiyorum pc başında ışığı kısmaya renkleri canlandırmayı .....

Tesekkurler begenmenize sevindim. Amator olarak olabildigince guzel fotograflar cekmek icin elimden geleni yapiyorum.

Guzel Fotograflar ama sona dogru artan dijital mudahale biraz abartıya, grafik tasarıma doner olmus diye dusunuyorum. o klasman icin basarılıdır ona bir sey diyemiyorum anlamadıgım bir konu.

Eline saglık.

Selamlar.

Tesekkurler begenileriniz icin. Son karelerde hyde park in fotolarinda digital HDR dedigimiz teknigi uyguladim. Yani bir cok fotografdan en karanlik ve en aydinlik noktalari alarak birlestirip fotografinizi High definition Range image haline getiriyorsunuz. Boylelikle daha derinlikli ve fotograflar haline geliyorlar. Sizinde belirttiginiz gibi biraz daha digital fotografcilikla samimi olanlarin kullandigi tekniklerden. Normalde ayni acidan isik ayarlari farkli en az 3 tane fotograf cekerek yapiyorsunuz. ( Tabii ne kadar cok fotograf okadar iyi. En azindan -2,-1,0,+1,+2 olmak uzere 5 adet cekilirse daha iyi, bu sayi arttikca detayda artiyor.) Yanliz ben bunlari tek fotodan yaptigim icin biraz kalitesi dusuk oldu. Gok yuzu cok etkileyici idi onun icin biraz daha vurgulamak icin HDR yapmistim.

Çok güzel fotolar..Umarım devamı gelir.

Foto çekmek çok kolay gibi görünüyor ama aslında ayrı bir sanattır.Yaratıcılık çok önemli...Alışılmış bir kareyi "farklı" yapmak çok zordur.

Dogru Mehmet bey HDR diyip gecmeyim daha açık genel bir tabir kullanayım istemistim.

bildiginiz normal kosullarda bu sekilde bir ısık olmayacagı icin fotografcılar bu noktada ayrılır. ben dogal ısıgı dogal rengi dogal tonu en yakın sekilde cekmeye ozen gosteriyorum. lens yada cevre faktorleri ile ilgili bir kontrast renk bozuklugu varsa elbette mudahale ile bunları yine dogala cekmeye calısıyorum. sonucta 2000 dolarlık lens ile 200 dolarlık lensin aynı keskinligi , rengi , kontrastı vermesi beklenemez. yine aynı sekilde geniş açı icin TS bir lense 3000 dolar ayıramamıssam, klasik geniş açılarda olan distorsiyonu yine dijital mudahale ile duzeltiyorum. aslen dijital mudahaleye karsı degil, dozunda yaparak estetik boyutunu ust sınıra cıkarmak icin kullanmayı seviyorum.

HDR yi ise mesela ic mekandan perde cekimi gibi bir sey yapılacak ve binanın camlarıdan gozuken manzarada guzelse kullanıyorum, tabi bununda iyisi tasınabilir ısık sistemi ile giderek hdr ye ihtiyac duymayacak emegi cekim asamasında harcamak aslında.

ben soyle dusunuyorum, dijital mudahale o kadar buyuk bir konu ki bir iyi bilen goze denk gelince fotografı mudahale ile rezil etmis oluyorsunuz, bunun sonu yok. oysa cekim teknikleri ile dogru cekimi yaptıgınızda ustune soylenecek gelisek bir kısım yoktur. illa ters ısıkta bir sey cekmek gerekiyorsa ısıgın onune bir objeyi denk getirmek, blutların kullanmak, dolgu flası kullanarak on plandaki objelere renk ve derinlik kazandırmak bana daha keyifli geliyor. birinde pc basından kalkmadan elinzi dijital kalem yada mouse da boynunuz agırıyarak saaatler geciriyorsunuz, otekinde cekimde canla basla olay ustune dusunuyor dogru cekimi planlıyorsunuz. bence photoshop a bir noktadan once bulasmak, herseyin photoshop da yapılacagını dusundurerek bir körluk olusturuyor.

bir diger notkada bu tip grafik islemlerde monitorununuz kalibre olması gerekir, gordugnuz beyaz 255 255 255 mi, siyah 0 0 0 mı emin olmanız lazım ki mudahalede dogru ayarlarla calısabilrin. bende oda yok. o sebeple simdilik ellime yuzume bulastırmaktansa dogalını kullanıyorum.

selamlar.
iyi cekimler.

Çok güzel paylaşım, çok güzel kareler............Çalışmalarını beğendim, güzel değil ÇOK GÜZEL...

Ben fotoğrafçılığı ikiye ayırıyorum,

1-Orjinal oynanmamış görüntüler ve görüntüleyenler,

2-Görüntüyü oynayıp orjinalliğinden çıkaranlar.

Aslında ikisi de zor iş........Ben hangisini beğeniyorum dersen, iki çalışmayı da beğeniyorum. Fakat çekerken hiç görüntünün doğallığını bozmam...

Örnek;

(Bu görüntüyü ve ışığı yakalamak için çok uğraştım, saatler geçti.............inanırmısın bu görüntü güneşli bir gün içinde sadece 10-15 dakika görülüyor, sonra güneşe göre görüntü bozuluyor.)

[attachment=1]

28062009301.jpg

Evet sizi kesinlikle anliyorum. Fakat fotografciliktaki buyuk ustatlar ve hocalarimizin dedigi birsey var. " Herkes simdilerde her efekte isin kolayina kacilmis photoshop ta duzeltilmis gozu ile bakiyor. Ama biz bunlari aynen bu sekilde karanlik odada yapiyorduk, orada yapilamayan hic bir sey bugun fotoshopta olamaz, yani orjinalde olmayan zaten kopyalanamaz." Ustalarin dedigi gibi eskidende bu tarz calismalar vardi. Ama herkes bunlari karanlik odada yapacak kadar becerikli olmadigi icin ancak buyuk ustatlar yapabilirlerdi. Simdilerde degisen tek sey yapim seklinin degismesi ve basitlesmesi. Herkes yaptigi icin sanirim artik herseye photoshop deyip gecer olduk. Bu yuzden ben hem oynanmis hemde oynanmamis fotograflari, ikisinide severim. Yerine gore photoshop`umda yuklu olan karanlik oda efeklerini kullaniyorum. Yada kullanmiyorum. Eger bulabilirsem epey once 1970 lerde karanlik odada yapilmis cok guzel fotograflar var onlari koyarim buraya. Inanin onlari gorenler bu gun efekt canim bu der gecer. :smiley:

En güzel olanı ise artık gün geçtikçe fotoğraf sanatına ilginin artması...........Pek çok insan fotoğraf çekiyor ve bunlardan çoğu kendi stilini bulup ustalaşıyor.

Bunlar güzel şeyler.

mehmet bey evet katılıyorum ama bir acıklık getirmek istiyorum.
ben tam gecis doneminde fotografla ugrasıyordum. 2-3 sene sorna 0,5 mp panosonik dijtail makinam olmustu, sonra 2,1 derken oyle gitti. ustalar o gun biz karanlık odada yapıyorduk diyolar ama bir noktayı atlıyolar yapılan seyin pozlama degisiklik, kontrasta artıs, kolaj, yada kalemle tendeki pruzleri rutuslamak falan gibi dusunuyorlar. yapılan isler artık o boyutta degil. sınır yok, CS4 ebru sanatı gibi oynuyosuuz fotografla, birini zayfılatmak renkli gozlu yapmak eline bir sey tutusturmak ekstrem ısık kosuları yapmak blutlar olusturmak gibi seyler eklendi. karanlık oda da yapılan islemleride bilen biri ve bu gunde cs4 son surum kullanan biri olarak artık durum o kadar masumane degil. sporda doping olmasa ne olur, herkes esit olur, olunca ne olur yine esit. o zaman saglıgı riske atmanın anlamı ne diye dusunurum. Fotograf sanatının 1 kısmı photoshop hakimiyeti olmus, 1 kısmı ekipman odaklı bir furya ha iyi photoshop un iyi ekipmanın yoksa iyi foto cekemessiin diye dusunmeye baladı insanlar, nerede kaldı ısık bilgisi, nerede kaldı kompozisyon, nerede kaldı sanatsa bakıs. artık insan ufuk cizgisini bile egri cekip photoshopda duzeltiyor, cekeken ozen gosterilmesinden yapılabilecegin en iyisinin yapılmasından ha ustunude minik duzeltmeler yapılmasından yanayım. photoshop, belki fotograftanda da zevki. ama inanın birini ogrendikce digeri fakirlesiryor ben bunu gordum. Fotograf cekilirken ayakarlar belli, ısık asistenı olur, grafik tasarımcı olur, model varsa ajans ve stilist olur, fotografcı olur. hepsini bi ikisi yapmaz. bende istiyorum ben ceken tarafta olayım, korelmeyeyim :smiley:)

selamlar

Merhabalar,

Ilke basta bir ufak duzeltme yapmak istiyorum. Benim adim Melih. Burada niye boyle gozukuyor bilmiyorum ve duzeltemedim de. Fotograf ile ilgii yorumlariniza kesinlikle katiliyorum. Benim demek istedigim zaten karanlik odada yapilanlar kadariydi. Yoksa tabiiki photoshop sonsuz bir kuyu. Her sey yapilabilir. Ben mimar oldugum icin, kimi zaman grafik tarasimlarda yaptigimdan photoshop u ekle kes bic amacinda kullandigimda oluyor. Ama fotograflarda inanin oyle seyler yapmiyorum ve karsiyim aynen sizin gibi. Fotograflarda PS ile oynama yaptigim tek seyler, HDR yapmak yada isik yogunlugunu biraz arttirmak ve gerekliyse cerceve eklemek. Bunlarin disinda fotograf olarak insanlarin sac ve goz renkleriyle, diger nesnelerde oynama yapmiyorum. Cunku o fotograftan cok cizime giriyor. Nesneleri kopyalayip yapistirin ve fotograf olsun bu olmaz tabiiki. :smiley:

*Çok harika doğa fotoğrafları üstad,yüreğine sağlık...hele o çiçekleri sanki yeni keşfettim...

Selamlar Melih kardeşim, bu fotoğraf Hacettepe Ü. öğrencileri tarafından Marmariste çekildi.

Sazlık Kedisi...........Bu hayvanda yurdumuzda nesli tükendi sanılıyordu ama "fotokapan makinaları" yardımı ile görüntülendi.

[attachment=1]

Bu hayvan parstan daha küçük, köpek büyüklüğünde sayılır. Bunlar benim gibi doğa severler için çok süper haberler.

Sorum şu; Ben bu foto kapan makinalarını hiç görmedim ve bilmiyorum. Aynı zamanda bu gençlere Tarım ve Orman Bakanlığı yardım etmiş. Bu konuda da bilgim yok.
Sen bu konularda neler biliyorsan benimle paylaş istiyorum.

saz_kedisi.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri