Kişisel Galeri (Mehmet BOZKURT)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,098
Ynt: Kişisel Galeri (Melih BOZKURT)

Talha bey merhabalar;

Bu konunun tam yeri burasimi bilmiyorum ama anlatayim. Fotokapan denilen makineler benim bildigim kadari ile, uzerinde kizil otesi hareket sensorleri bulunduran oldukca basit fotograf makineleri. Menzilleri icerisinden herhangi birsey gecerse direk fotograflamaya basliyor ve tarih ve saati ile kaydedilmis oluyor.

Sizin ihtiyaciniz olan seye gelince. Fotograf konusunda ne kadar bilgi ve deneyim sahibi oldugunuzu bilmedigim icin biraz baslangic duzeyi anlatacagim kusura bakmayin. Birkere en azindan yari profesyonel yada tam profesyonel, zoom objektifli, SLR dedigimiz objektifleri degisebilen sinifa dahil, seri cekim yapabilen makineler olmali. Eger futbol seviyorsaniz ve biraz dikkatli incelemisseniz, spor fotofcilarinin boyunlarinda 3 yada 4 makine asili olarak gezdiklerini gormussunuzdur. Bunun sebesi o anda hareket halinde insanlar varken makinenin odak uzakligini yani zoom unu degistirme imkaniniz yoktur. Bunun icin yanlarinda farkli uzakliklari pozlayabilen bir cok makine tasirlar. Hayvan fotograflamaktada is aynidir. Diyelim 300 metre uzaktan durbun yada goz ile hayvani gordunuz. Ama makineniz 100 metreye kadar odaklayabiliyor bu durumda ne olur. Cekeceginiz resimde hayvan kesinlikle nokta kadar kalir. Yada tam tersi ile 100 metrede gordunuz ama makineniz 300 metreyi netliyor. Iki durumdada yakalayamazsiniz. Bunun icin yapmaniz gereken sizinde yaninizda en az 3-4 makine bulundurarak bunlara degisik uzakliklari netleye bilen objektifler takmak. Bu durumda uzaktaki bir objeyi tam kareye sigdiracak kadar yakinlastirirken, yakindaki yada orta uzakliklarda objeleride kacirmamis olursunuz. Ayrica onemli olan bir baska sey ise her turlu isik kosulunda cekim yapabilmek icin objektiflerinizin isik gecirgenliklerinin cok yuksek olmasi gerekli. Bu tarz objektifler oldukca profesyonel olduklarindan cok pahalidirlar. Birde ihtiyaciniz olacak olan seri cekim modu. Makinelerin artik bir cogunda olan bir mod bu fakat hizlari onemli. Eger hareketli objeleri takip edip yakalamak istiyorsaniz bu durumda, saniyede en az 3 kare yada daha fazla ceken makinelere bakmaniz gerekli. Siz dugmeye basili tuttugunuz surecek arka arkaya cekmeye devam edecektir. Makineniz saniyede ne kadar cok kare vekme yetisine sahipse hareketli objeyi yakalama sansiniz o kadar fazla. Ama ne yazikki bunlarda cok profesyonel ekipmanlar bu makinelerden 3-4 tane almak oldukca yuklu bir miktar tutar. Ayrica objektifler makinelerin kimi zaman 2-3 kati fiyatina cikar ozellikle sizin ihtiyaciniz olanlar. Ayrica birde bu makineleri sabitleyerek her zaman tetikte ve hazir bekelemenize yariyacak aparatlara ihtiyaciniz olacak. Cekimleri mutlaka arac icinden yapmalisiniz hayvanlari urkutmeden size yaklasabilmeleri icin. Eger makine ve objektifleri alabiliyorsaniz bu aparatlar yanlarinda cerez kalir ve yurt disinda ucuza getirtilir.

Gelelim orneklere

Yeteri kadar profesyonel olmasada isinize yarayabilecek tarzda D-SLR makine ornegi
[attachment=1]

300mm zoom objektif
[attachment=2]

500mm tele zoom objektif
[attachment=3]

1200mm tele zoom objektif (Fiyati yaklasik 99,000 dolar)
[attachment=5]

NIKON D80 10 2MP Body 70 300 Zoom objektif  23209966 0


NIKON DSLR UYUMLU 500 mm TELEPHOTO ZOOM LENS  21430302 0


99 1


1200mm
 

Etiketler
Ynt: Kişisel Galeri (Mehmet BOZKURT)

Devam edelim;

Ozel uretim 1200-1700 mm nikkor; (bununla karsiki dagdaki hayvani bile tek bir kareye sigdirabilirsiniz)
[attachment=1]

Ve gerekli aparatlar (Bunlar gibi ihtiyaca gore bir cok aparat var)
[attachment=2]
[attachment=3]

Simdi gelelim kisa bir maliyet tablosu,

Guzel bir makine en iyi ihtimaller 1500 - 2000 TL uc tane alsaniz 4500-6000 TL
Objektiflerden birincisi cok pahali degildir ama 500mm ve 1000mm dunyada cok az sayida insanin sahip oldugu objektiflerdir can yakar. Ikisini almak yerine gidip 3 tane karavan alirsiniz oyle soyliyim. Ben en bastan bunun icin hayvani gordugunuz yeri devlete yada bu isle ugrasan bilim adamlarina bildirirseniz sizinde icinde oldugunuz profesyonel bir ekip kurulabilir. Boylelikle bu cihazlar kullanilabilir, hemde gece gunduz cekim yapan fotokapanlar kurulabilir. Sizin amaciniz bir hayvanin neslinin turemesini saglamaksa bu isi sizinde icinde bulunacaginiz profesyonellere birakmak yada onlarla birlikte yapmak daha iyi. Hem de boyleikle sizde tatmak istediginiz zevki alirsiniz ve bu kadar masrafa girmezsiniz.

Sakin yanlis anlayip sizi korkutmaya calistigimi sanmayin. Bunlar yillardir fotograf ve doga ve hayvan gozetleme hakkinda okuyup, izleyip, yaptigim arastirmalarin bir toplamidir. Gercek anlamda birseyler basarabilenler bu yada bundan daha profesyonel ekipman kullaniyorlar.

Seri cekimler ve zoom objektiflerle ilgili demek istediklerimi asagidaki linklere bakarak daha rahat anlayabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=iIh5lI2x1cc

Buda bir lens ornegi fotograf makinesi arkasinda kucucuk kaliyor. (Amerikada 45.000TL civarinda, siz dusunun turkiyeye kaca gelir.)

http://www.youtube.com/watch?v=lfw5fZlUl28

200806 4020


Ergorest m 1


Lens on car door with door bracket
 

Ynt: Kişisel Galeri (Mehmet BOZKURT)

Melih kardeşim öncelikle Cumanız mübarek olsun. Verdiğiniz bilgilerden çok faydalandım. Daha önce başkaları bu makinaları anlatmaya çalıştı fakat anlatamadı.

Benim fotoğrafçılık düzeyim sizinki kadar değil. Ne yazıkki sizin önerdiğiniz makinayı geçen aylarda alamadım. Ankara ... galeride bu sadece DSLR olan bu makinaya 800 tl istendi,
aparatı içinde yaklaşık 750 tl istendi. Bir kaç model önerdiler 1500 ila 2000 tl arasında....

Şu an sigorta pirimi taksitlerim var, onlar az kaldı bitince mutlaka alacağım. Bu hayvana gelince... Ben bunu şans eseri gördüm. Spor amaçlı oradaydım, Hazırlıksızdım. Aslında ben onu değil, o beni gördü... Sonrada bu fikir doğdu.

Bu konuyu başkalarıyla paylaşmaya gelince.................Kimse bilmiyor, zaten bu hayvanı da kimse bilmiyor, paylaşacak uygun birini bulamadım. Ben üniversitede ki yıllarımda olsaydım hocalarım yardımcı olurdu fakat çok zaman geçti..........Değerli gördüğüm bir iki insana anlatayım dedim onlarda pek inanmak istemediler, herkes bu hayvanın neslinin
tükendiğine inanıyor.....Profesyonel avcılar mutlaka ilgilenir ama asla onlarla konuşmadım ve konuşmam...............Allah'a emanet ol.
 

Ynt: Kişisel Galeri (Mehmet BOZKURT)

Sizin diger balisliginizda moderatorlerimizden cem bey bir link vermisti. Forumda sizin gibi bu ve diger yok olma tehlikesi ile karsi karsiya olan hayvanlarin tartisildigi bir baslik. Eger oraya giderseniz, orada sizin gibi anadolu parsi ile ilgilenen degerli insanlar var. Bunlardan birtanesi Hatay univeristesi veterinerlik fakultesinden bir hocamiz. Kendiside bu hayvanin yok olmadigina inaniyor. Eger onunla iletisime gecip olayi anlatirsaniz, biraz arastirmadan sonra kendisi belkide universiteden veya Tubitak tan boyle bir proje icin odenek cikarta bilir. En azindan veterinerlik fakultesinde Docent oldugu icin diger doga koruma dernekleri vs. iletisime gecmesi daha kolay olur. Cunku onlarla zaten hali hazirda bir baglantisi varidir. Sizde Allah`a emanet olun.

Iyi gunler.
 

Ynt: Kişisel Galeri (Mehmet BOZKURT)

slmlar hocam.fotograftan çok fazla anlamam ama bu kareler cok guzel.emeğine saglık
 




Ynt: Kişisel Galeri (Mehmet BOZKURT)

Melih Bey, elinize sağlık fotoğraflarınız gayet güzel. Özellikle de İstanbul başlıklı fotoğrafınızı çok beğendim. Size çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Bu arada Taha Bey'in serzenişine özel mesaj yerine burada bir bağlantı vereyim, belki doğa ve fotoğrafı birarada düşünen üyelerin de ilgisini çekebilir :

http://www.tramem.org/memeliler/?fsx=@

Bu bağlantıda da göreceğiniz gibi, TRAMEM topluluğu tam da Taha Bey'in çektiği fotoğrafa uygun bir site.
 



Ynt: Kişisel Galeri (Melih BOZKURT)

Aradan cok zaman gecmis biraz daha resim paylasayim;
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

6254 109403492630 768242630 2230399 1330082 n


6254 109403507630 768242630 2230402 92204 n


P1020927


DSCF0433


P1010316
 



Ynt: Kişisel Galeri (Mehmet BOZKURT)

mrb
fotograf çekmeye yeni başladım ve sizin fotolara bayıldım,
özellikle istanbul ters ışık resmini çok beğendim....bravo....
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,754
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst