Haşmet Bey, Merhaba. Gezi notlarınızı zevkle okuyarak bizlerde gitmiş gibi oluyoruz. Adı pek duyulmamış bir yaylayı tanıtmanız Aydın ve civarı için güzel olmuş. Bir İzmirli olarak ben ilk defa duymuş oldum. Yaylada rakım kaç metre civarındadır? Kamp ateşinde güzel bir kebap, sucuk, v.s. iyi giderdi. Paylaşımınız için teşekkür ediyorum.Saygılar, Ergun.
Ergun bey, Yayla’nın denizden yüksekliği 1200 metre, zirvenin yüksekliği ise 1640 metre.
yanımızda sadece meyve götürmüştük, ama başka bir şeyler yemeye vaktimiz de yoktu. Sadece biraz dolaşıp, dağ havası solumaya gitmiştik.
Saygılar bizden
Haşmet bey Yayla denince dayanamadım bahar gelince dönerdim yaylalarımızın olduğu dağlara kuzu gibi melerim
Kızım kücükken eyvah anne bahar gelmiş babam gine aradığınız kişiye ulaşılamıyor konumuna girecek derdi
Selamlar Tunay & Tugay
Haşmet bey Yayla denince dayanamadım bahar gelince dönerdim yaylalarımızın olduğu dağlara kuzu gibi melerim
Kızım kücükken eyvah anne bahar gelmiş babam gine aradığınız kişiye ulaşılamıyor konumuna girecek derdi
Selamlar Tunay & Tugay
Dostlar konu yaylalardan açılmışken, Paşa yaylasını biraz daha tanıtayım istedim. Gezi yazısının başında da bahsettiğim gibi Paşa yaylası Aydın'da kar görebileceğiniz ender yerlerden birisidir. Bu nedenle yaylaya kar yağdıysa kar görme özlemindeki Aydın'lıların hücumuna uğrar.
Biz İzmirliler de hava soğudu mu, Spil Dağı'na çeviririz, gözlerimizi... Zirvede biraz beyazlık varsa, tutmayın bizi.. Mangalını, etini, sucuğunu kapan yola koyulur... İki avuç karla kardanadam yapmaya çalışanlar, bir karış karda yuvarlananlar görülmeye değer... ;D ;D
İleriki yaşlarımızda kısmet olursa eşimle yaşamak (yerleşmek) istediğimiz yer alternatiflerimin en başında yer almakta Aydın. Orada kar olabileceğini hiç düşünmemiştim. Paylaşımınız için teşekkürler.
Aydın ile ilgili sizi ayrıca takip etmem gerekecek sanırım
Haşmet hocam, yazının kar ile ilgili kısmına gelip resimleri gördüğümde, Eskişehir ve çevresindeki kar durumunu hatırlayıp tam da senin yazdığın sözü aklımdan geçirmiştim )
Fakaaaat, öte yandan bulunduğunuz bölgenin tam da karavanlı geziler için yaratılmış olduğunu da belirtelim, çok şanslısınız.
Mehmet bey 2007 yılında Eskişehir'i gezmiştik yaklaşık 1,5 günlük seyahatimizde gördüğümüz Eskişehir kalbimizde çok özel bir yer edinmişti. Gezmesini, farkla gözle bakmasını, ortamdan tad almasını bilen her kese her yer güzeldir. Hepimizde bu değerler mevcut olduğu için bu sayfalarda buluştuk. Küçücük de olsa imkanını kullanan her insan şanslıdır