Kiralık Karavanla 19 Mayıs Batı Karadeniz Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan esalci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,195
Ynt: Kiralık Karavanla 19 Mayıs Batı Karadeniz Gezimiz

güzel bir gezi.
paylaşımınız için teşekkürler.
bir soruyla başlamak isterim.
** 4 günlük bir seyahat gerçekleştirdiniz değil mi ?

Aksilikleri öngörüp keyfinizi bozmamanız bu geziden kendi adıma çıkardığım en önemli değerdir.
Bu arada araba bayağı fazla yakıyor.
o rota yaklaşık 970-990 km'diye düşünüyorum.
Araç 0,48 TL filan yakıyor gibi.
 

Etiketler
Ynt: Kiralık Karavanla 19 Mayıs Batı Karadeniz Gezimiz

Amasra'da karavanınıza denk geldik, aynı gün aynı otoparka parkettik. Tesadüf :D
 

Ynt: Kiralık Karavanla 19 Mayıs Batı Karadeniz Gezimiz

Nejat Bey,

Evet dört günlük gezi idi kısa ama tadı damakta kalır türünden idi .Dediğim gibi araç gerçekten çok yakıyor,aksiliklerde baş edilmez değildi siz daha deneyimlisiniz kendi aracınızda da herhalde seyahatte aksilikler oluyordur ben tekne seyatinede benzettim ondada bu tip aksilikler olur
 

Ynt: Kiralık Karavanla 19 Mayıs Batı Karadeniz Gezimiz

Erhan Bey ,

Güzel bir tesadüf olmuş ,Amasra için güzel bir gündü ,umarım sizde bizim gibi keyfini çıkarmılsınızdır.

Enis
 

Ynt: Kiralık Karavanla 19 Mayıs Batı Karadeniz Gezimiz

Enis Bey Merhaba,
Bizden yapmış olduğunuz karavan kiralaması ile ilgili bazı yorumlar yapmışsınız ki buda tabiki kullanıcı olarak en doğal hakkınızdır.
Fakan ben yazmış olduğunuz bazı şeylere açıklık getirmek isterim. İlk olarak sizden teminat için 2.000 TL değerinde senet istememizin size süpriz olduğunu yazmışsınız. Biz böyle bir teminatı istediğimizi ayrıntılı olarak zaten internet sitemizde belirtmiştik. Ayrıca karavan kapısının kolunun bozulduğunu belirtmişsiniz. Biz size aracı teslim ederken aracın kapı kolu çalışıyordu. Normalde sizin arızalı olarak teslim ettiğiniz kapı kilidi masrafını sizden talep etmemiz gerekirken, 150 TL tutan bu masrafı firmamız karşılamıştır. Rampa aşağı vitesle inmek yerine bu tür ağır bir araçla sürekli fren kullanmanızdan dolayı eriyen jant kapağı bedeli sizden talep edilmemiştir. Sözleşmede belirtildiği üzere araç size içi dışı temizlenmiş olarak teslim edildiği gibi tarafımıza aynı şekilde teslim etmeniz gerekirken, geç kaldığınız için bu temizliği yaptırmadan aracı bize teslim ettiniz. Size bu konuda hiçbir tepki ve uyarı verilmeden temizlik tarafıızca yaptırılmıştır. Ayrıca bir gün erken aracı teslim almak istediğinizde biz sizden tam kira almak yerine sadece aracın kasko masrafını talep ettik. Ve aracın dönmesi gerektiği saatten tam 5 saat sonra teslim ettiniz. Biz mesai saatleri dışında gece sizi bekleyerek aracı teslim aldık. Sizin memnuniyetiniz için birçok imtiyaz sağladığımızı düşünmekteyim. Enis Bey, genel olarak aracımızı temiz kullanarak sağlıklı bir şekilde teslim ettiğiniz için ayrıca teşekkür etmek isteriz. Piyasada bulunan ve bu tür araçları şöförsüz vermek istemeyen firmaların niye bu tür şartlar koştuğunu ben firma sahibi Ali Yılmaz olarak altı ay içinde anlamış bulunmaktayım. Enis Bey, aracımızı en az hasarla teslim eden müşterilerimizin başında yeralmaktasınız. Bugüne kadar sadece bir araca 6 ayda müşterilerimizin verdiği hasar 7.000 TL ye ulaşmış durumdadır. Yaklaşık 10-15 adet kiralama gerçekleştiği halde arızalanan ve bozulan ekipman listesini aşağıda belirtmek istiyorum.

1: 2.000 TL değerinde tentenin kırılması
2: Su deposuna mazot atılması
3: Su deposu boşaldığı halde hidroforun açık bırakılarak hidroforun arızalanması
4: Sol aks kırılması (hızla çukura girilmesi sebebiyle)
5: 2 adet masa 1 adet sandalyemizin kırılması
6: Karavan kapı kolu kilit sisteminin kırılması
7: Rampa aşağı kompresör (vites freni) ile inmek yerine bu tür ağır araçla frenle inmek sonucunda fren sisteminin arızalanması
8: Şöför kabini üstündeki ufak camın yolda açık bırakılarak kırılması
9: Ustalardan öğrendiğim kadarıyla yığdırma yaparak aracın süpap kesmesi. Bu masraf 6.000 TL ye yaptırılmıştır.

İşte sevgili dostlar, bugüne kadar bırakın kar yapmayı araca çıkarılan bu masrafları düzeltmek için çalıştık. Nasıl bir çözüm bulabileceğimi düşünmekle günlerimi geçirmeye başladım. Eğer bu şekilde kullanım devam ederse bende diğer firmalar gibi araçlarımı şöförlü vermek zorunda kalabilirim. Dediğim gibi Enis bey müşterilerim arasında aracı en az hasarla teslim edenlerin başında yer almaktadır. Kendisine tekrar teşekkür ederim.
 



Ynt: Kiralık Karavanla 19 Mayıs Batı Karadeniz Gezimiz

Sayın Alifiliz olaya objektif bakmak gerekirse hataları ikiye ayırmalı gibi geliyor bana,elimizde olanlar elimizde olmayanlar.Karavanı B sınıfı ehliyet sahibi insanlarında kullandığı düşünülürse rampa aşşağı frenle inmesi kadar doğal birşey olamaz nedenini sizde tahmin edersiniz bu yüzden aracı verirken küçük bir hatırlatma yapılabilir bir nevi kurs gibi düşünebilirsiniz.Ustalardan öğrendiğim kadarıyla yığdırma yaparak aracın süpap kesmesi-sol aks kırılması (hızla çukura girilmesi sebebiyle) gibi sorunlar bireylerin elinde olan arızalar değil,aracın yolda arıza yapması ilk önce onların tatilini zehir eder bu yüzden çukura hızlı girmek gibi bir amaç olacağını zannetmiyorum ki Türkiye yolları mağlum,karavan kapı kolunun kilidinin bozulmasıda gibi arızalarda bir süreç meselesi ama su deposuna mazot atılması bilinçli ise söyleyecek birşey yok.İşin gerçek olan kısmı bu arızaların ne niyetle olursa olsun olması yani ticari anlamda sizi tatmin edecek kadar kar etmemeniz üzücü olan bu.Sizin gibi arkadaşların var olması bizim için çok önemli çünkü yaptığınız işi yapan çok az insan var cesaretinizi kırmayın avrupada nasıl yapılıyor ne gibi şartlar aranıyor kiralayanlara neler anlatılıyor bir sorun bu formda bu tarz bilgilere sahip insanlar vardır.Sanırım bu form a katılan ve şuanda avrupada yaşayan arkadaşlar mevcut.
Size şunu söylemek istiyorum karavanı kiralayan insan normal araç kiralayan insanla bir olamaz istisnalar kaideyi bozmaz ama böyledir.Büyük ihtimalle bu tarz eksiklikler tecrübesizlikten kaynaklanmaktadır.Size daha az hasarlı kiralamalar diliyorum.
 

Ynt: Kiralık Karavanla 19 Mayıs Batı Karadeniz Gezimiz

Bulent Bey;

Ali bey in can yanmis belli ama bize sizin de dediginiz gibi Ali Beyler vede niceleri lazim ,benim gibi bu isi merak edenler vede denemek isteyenler icin ....Ali bey le ben ozelden mesajlasip ;sizleri mesgul etmeden konuyu bir daha gozden gecirdik .Dedigim gibi bir yatirimci olarak cok cani yanmistir ama bizimde Ali Bey lere destek vermemiz gerekir ki herkes gonlundeki karavan deneyimini yasayabilsin.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,260
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst