Kiralık Karavan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Taner bey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,737

Taner bey

Yeni Üye
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
1
Herkese merhaba orta yollu bir panelvan alıp içerisini karavana dönüştürmek istiyorum ve bu aracı yaşadığım bölgede yaz aylarında kiraya vermek istiyorum. Yaşadığım bölge trabzon rize. Sorularınız oldukça daha açıklayıcı olacağım tabi bilmediğim iç yüzünü tam olarak araştırmama rağmen öğrenemediğim sorularım olacak değerli düşüncelerinizi olumlu olumsuz bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
 

Etiketler
Resmi olarak yapacaksanız önce bir işyeri açmanız ve karavanı işletme adına kaydettirmeniz gerekir. Önce mali müşavire danışın, gayrı resmi kiralama yapacaksanız sorun yaşarsanız çözüm bulamayabilirsiniz. Söz gelimi ruhsat sizin adınıza olduğu için olası kazalarda kaza yapan siz olmasanız da sigorta primleriniz yükselecek. Kiraladığınız kişi karavanı alıp gitse parçalayıp satsa hakkınızı aramakta zorlanırsınız. Böyle bir potansiyel olduğuna bu şekilde para kazanacağınıza inanıyorsanız işinizi resmi olarak yapın
 

Yasal kısmını bilmediğim için bu düşünce beni baya heveslendirmişti. Yasal kısımdan kastınız ne acaba birazdaha açıklarmısınız. Birde şize şunları söylemek isterim, bir ilan sitesinde kiralık karavanlara baktığımda bir rent a car a bağlı olmadan şahıs araçlarını insanların kiraladığını gördüm aradım konuştumda yani ben bir panelvanı karavana dönüştürsem karavan ruhsatına çevirsem o şekilde kiralama yapılamayacağımı?.Veya çevremdeki bazı kişilerce bir rent a car firmasına karavanı kaydettirip o firma üzerinden kiraya verilebileceği de söylendi tabi bunlar sadece söylem zamanım olmadığı için gerekli yerlere başvuramadım ve sizlere sormak istedim. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim varsa başka yorumlarınız bekliyorum
 

Bahsettiğiniz gibi bir durum söz konusu hatta galerici olmadığı halde araç alıp satarak vb yollarla da işyeri açmadan para kazanan insanlar var. Ben size olması gerekeni önerdim. Madem bu işten para kazanmak istiyorsunuz kafanızda soru işareti olmasın, doğru olanı yapın demek istedim. Elbette bir işyeri açmadan da kiralama yapabilirsiniz ama sizi rakip gören veya anlaşamadığınız biri şikayet ederse ne olur? Uğraşmak can sıkıcı olmaz mı?
 

Verdiğiniz bilgiler benim için çok değerliydi söylemlerinizle daha iyi anladım çok teşekkür ediyorum yasal olarak bu işe başlamak en mantıklısı. Bir sorum daha olacak şahsi görüşünüzü merak ediyorum zamanınızı alıyorum kusuruma bakmazsanız sevinirim, şu konuya değinmek istiyorum yaz aylarında bölgemizin şartlarına göre inanılmaz turist geliyor ve minimum otel bungalov ev vs fiyatları kişi başı 200 TL den başlıyor kiralık araçlarda 200 250 TL den başlıyorşunuda belirteyim zaman geliyorki insanlara kalacak yer bulmakta zorlanıyor benim bu konuyu ele almamdaki sebeb buydu aslında velhasıl kelam 3 gece 4 gün iki kişi tatil yapmaya gelse 3 akşam otel 1200 TL 3 günlük araç fiyatı 600 TL harci otel dışında yiyecek 150 TL desek yakıt hariç 2000 TL gibi bir fiyat çıkıyor fakat karavan ile ben işin içinde olmadığım için artı eksi bilmediğim için kabaca günlük 300 TL den kiralansa 900 TL araç ve içinde kalma dahil istediğiniz yemeği de içinde yapsanız 1100 TL desek tabi tekrar söylüyorum saçma gelebilir öyle hesep mu olur diyebilirsiniz, 1100 TL ile tatil yapmak mantıklı olmazmı ve Doğa severler için söylüyorum rize elevit kavrun pokut uzungöl karagöl vs vs yerlerde manzaranın tadını çıkarmak için çok güzel olmazmı, bilmiyorum siz nerde yaşıyorsunuz bahsettiğim yerleri biliyor musunuz veya zevkinize uygun yerler mi size bu soruyu yanıltırken benim zevkime göre değil ben bilemem yorum yapamam da diyebilirsiniz fikirleriniz varsa bilmek isterim, Tabii ki karavanın eksik yanları da vardır ben fiyatı baz aldığımda mantıklı olduğunu düşündüm bu konu hakkında değerli düşüncelerinizi merak ediyorum saygılar,,
 



Resmi karavan ruhsatı çıkartınca sigorta ve kasko fiyatları uçuyor. Bunu da hesaba katın.
 

Taner Bey,
Karadeniz' in güzelliği konusunda büyük ihtimalle hepimiz aynı fikirdeyiz.Yaptığınız hesap kısmen doğru. Karavanda kalmak fiyat olarak avantajlı, ancak şunları da hesaba katmanız lazım. Bu işten siz para kazanabilecek misiniz? Böyle bir potansiyel gerçekten var mı? Karavanın sigorta yakıt bakım vb masrafları çıktıktan sonra elinizde ne kadar para kalıyor? Kaç adet karavana ihtiyaç var? Sezon kaç gün, kaç gün kiralama yapılır? Bence iyi hesap yapın. Karavancılık bireysel yapıldığında çok zevkli ama ticari olarak çalıştırmak farklı olacaktır. Biz karavan alırken yada yaparken kendi ihtiyaçlarımıza göre elimizdeki imkanlara göre hareket ediyoruz. Bu işe gönül verenlerin zaten karavanı var ancak kiralık karavan isteyenler farklı beklentiler içinde olabilir. İnsanlar meraktan farklı bir tatil yapmak için gelecek belki de çoğu ilk defa karavanda kalacak ve evdeki rahatı arayacak. Kimi kasetli tuvaleti beğenmeyecek, kimi yatağı. İçinizi karatmak istemem ama gerçekten göz önüne alınması gereken çok konu var. Yatırımınızı yaparken çok detaylı düşünün.
 

Düşüncelerinizi bana yansıtmanız inanın benim için ders niteliği taşıdı zama buldukça bu konunun iç yüzünü öğrenmeye çalışacağım nasip diyelim teşekkürler, iyi günler.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,273
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst