Kerpe (Ömerağzı-Babaköy)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,381

baymineral

Kamp III
Yer
İzmit
Web
blog.milliyet.com.tr
Kerpe sayfiye yerleşiminin tam karşısında Ömerağzı adlı bir mevki vardır. Oranın arkasına doğru uzanan yol Kerpe' den gördüğünüz tepelere kadar gitmektedir.

Çok uzun bir parkur olmasa da yağışlı zamanlarda, sonbahar, kış döneminde sizlerin hoşuna gidecek düzeyde çamur yapabilen bir yol burası. Ömerağzı mevkiinden Babaköy' e ve diğer tepelere ulaşmaktadır. Burası hem doğa yürüyüşü, hem bisiklet hemde off road sporu için oldukça uygun görünüyor.

Kandıra' dan gelişte Kerpe' ye inen dik asfalt rampanın sonunda sağa yani Kerpe merkeze ilerlemeyip sola Varuna otele giden yere sapacaksınız. Varuna' ya girmeden soldaki toprak, stabilize yola sapıp (yakında bu yolda asfaltlanacakmış) yaklaşık 1 kilometre ilerledikten sonra Soğukpınar alabalık tesisine giden yola gireceksiniz. Alabalık tesisine kadar yol bir kaç yüz metre. Tesisin orda işler yol bitmiş oluyor ama sizin için yol bitmiyor. Alabalık tesisinin ilerisine giden yola devam edip fotoğraflardaki görüntülerle karşılaşacaksınız. Yolun bu kısmı sıradan bir otomobilin geçmesine uygun olmayan bir düzeyde. Parkurun bitimi olan Babaköy' e ulaşmak için yaz döneminde ince bir su akıntısı olan derenin üzerinden bir kaç kez geçmiş olacaksınız. Yol elgebeli. Bir noktada küçük bir kaya geçişi var. Yaz döneminde bile normal bir aracın kalabileceği kalitede çamur noktaları var. Yolun sonunda Babaköy' e vardıktan sonra isterseniz Babatepe' sine çıkıp panaromik Kerpe-Kefken manzarası izleyebilir, dilerseniz Sarısu Köyü tarafına geçiş yapıp deniz kenarına ve oldukça yumuşak kumdan oluşan sahile varabilirsiniz.

Ben bu yolu bir kez tek başıma, bir kez de bu yaz bir arkadaşımla bisiklet vasıtasıyla geçtim. İşinize yarayabileceğini düşünüyorum.

İyi eğlenceler..

1hz2.th.jpg

3ad9.th.jpg

4av4.th.jpg

Ynt: Kerpe (Ömerağzı-Babaköy)

GPS aygıtım olmadığı için o konuda bir verim yok ama Google Earth' den bir bakayım. Bu parkurda keyif yapmak isterseniz seve seve rehberlik yapabilirim. Sadece Babaköy - Ömerağzı arasındaki bu yol değil, bu yol üzerindeki sapaklardan gerçekten sizleri tahmin edecek kadar güzellikte parkurlara ulaşılıyor. Üzerinde çok büyük olmayan ama gevşek taşlar bulunan ve dik eğimli ve de dar bir yol hatırlıyorum.

Selamlar,
sizinden rehberlik almayı tabii ki tercih ederim, böylelikle sohbet de etmiş oluruz.. malum, seyahat bahane, muabbet şahane.. selamlar, reha

kerpeparkurkqq3.jpg

Bahsettiğim rota kırmızı renkle belirttiğim yol. Bu yol Kocaeli köy yolları haritasında geçmez. Dediğim gibi ara bir orman ve tarla yolu.

Sol alttaki koordinat kırmızı hattın tam ortasından alınmıştır.

Sarısu kumsalı ile Kerpe arasında şu an için asfalt olmayan bozuk zeminli direkt bir yol bulunmaktadır.

Çizdiğim yollar tahminidir. Babatepesi' nden ve kırmızı renkli rota kenarındaki tepelerden panoramik manzaralar izleyeceğiz. Çok kuytu orman içi yollarında olduğu biliyorum. Etkinliğin yapılabileceği kasım sonu döneminde yaprakların çoğu gitmiş olacağı için rahat rahat geçiş yapılabileceği kanısındayım.

Etkinlik kasım sonu-aralık döneminde yapılmalı ki bol miktarda çamurla karşılaşabilelim.

Babaköyü çok büyük olmayan, gerçek köy kokularını (tezek gibi) hissedebileceğiniz, parke sokakları olan ve soğan yetiştirilen bir yerleşim. Planlamalarıma ve tespitlerime göre civarda bir güne sığdırılacak kadar bol rota mevcut. Olası gezi kamplı da yapılabilir. Ömerağzı' nda çok geniş iki kamp alanı bulunmasına rağmen o dönemde en uygun yer Kerpe' deki evimizin salonu yada çadır kurmak isteyenler için evimizin bahçesi var. Güzel bir sonbahar haftasonusu bu civarda geçilebilir.

Sadece Ömerağzı-Babaköy hattı değil, çevrede bisikletle bulunduğum ve bulunmadığım pek çok orman yolu bulunmakta. Bazı rotalar unimoglar gibi yüksek araçlar için sıkıntı yaşatabilir. Aynı zamanda sonbahar havası ve sararmış yapraklar arasında başarılı fotoğraf çalışmaları yapabilirsiniz.

Kasım sonu-aralık civarında burada mutlaka bir etkinlik düzenlenmesini öneriyorum.

Selamlar,
oncelikle bilgiler ve zahmetiniz için çok teşekkürler.. bu kadar soruşturmamın nedeni.. günübirlik gidilir mi? diye idi. o zaman kasım ayı gibi bir cumartesi giderseniz sizlere katılmak isterim.. iyi gunler, reha

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR