Bu yazılanları ben okusaydım,kesin karavan yapmaktan vazgeçerdim
.Sizlerin anlayışınıza göre motokaravan için minimum bütçe sanırım 100 bin tl den aşağı olmamalı.Benim karavanım bana araç dahil 35 bin tl civarına mal oldu.2003 model 530 bin km de fiat ducato aracımın içinde, şofben dışında normal bir karavanda olması gereken her şey var.Yurtdışından tatile gelen turistlerin motokaravanlarını gördüm.İnanın içlerinde 78 model ford bile vardı.Bu model ve km takıntısı bizim gibi az gelişmiş ülkelerin insanlarına mahsus sanırım.Tüketime ,lükse o kadar kanalize edilmişiz ki bana bile bir çok arkadaşım bu araba yerine daha modelli bir arabayı karavana çevirseydin ya deyip duruyorlar
.Oysa ki türkiyenin büyük bir bölümünü gezip,bir kez bile yolda kalıp çekici çağırmadığımı bilmelerine rağmen!En iyi araç işinizi gören bütçenize uyan araçtır.Yeni araçların da bir çok elektronik arızasından dolayı yolda kaldıkları bilinen bir gerçektir.Yolda kalmak da sanırım dünyanın sonu değil
.Hele ki her hizmete bir telefon kadar yakın olduğumuz böyle bir çağda.100-150 bin tl harcanıp yapılan karavanın yılın büyük bir bölümünde evin önünde yatacak olması da ayrı bir soru işareti!Bu gün modellerinin geçmelerinden dolayı servis çekemeyen,ekonomik bir değeri kalmayan çok uygun fiyatlı servis araçları piyasada satılmaktadır.Bunlardan bir tane alıp,mevcut bütçenizle rahatlıkla güzel bir karavan yapabilirsiniz.