Merhabalar,
Öncelikle bu forumda yeniyim. İlgi ile bazı konuları takip ettim ve okudum. Güzel bilgi paylaşımları olduğu için üye oldum.
Yakın zamanda kendi çekme karavanımı yapmaya karar verdim. Bu konu ile ilgili siz deneyimli ağabey, arkadaş ve kardeşlerden yardımcı olacağınızı düşünüyorum ve şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle çekme karavanımın boyutları En: 4 m, Genişlik: 2,20 m Yükseklik: 2,10 m 750 kg altı planlıyorum.
Şasi 40 x 80 x 3mm ve 30 x 30 x 2 mm profilden üretilecek. karoseri için 30 x 30 x 1,5 mm profil kullanılacak. proje görsellerini ekleyeceğim. (kimse kızmasın ve alınmasın proje alıntıdır.)
Dingil olarak tofaş şahin marka aracın arka dingilini kullanacağım. (frenli)
Buraya kadar kiminle görüş ve fikir alışverişinde bulunduysam sorun olmadı.
Şasi ve karoseri ağırlığı yaklaşık (dingil hariç) 240 kg olacak gibi
Esas takıldığım nokta. dış kaplama malzemesinde. Sağlamlık ve izolasyon anlamında kullanıla bilinecek en iyi malzeme 4 mm'lik Alüminyum Kompozit Panel diye düşünüyorum. 1 m2'si 5,5 kg civarı basıyor. yaklaşık 110 kg ağırlık bindirecek gibi.
Bu durumda şasi 240 kg + kaplama 110 kg yaklaşık 350 kg civarı olacak. kalan 400 kg da iç döşeme vs için yeterli olur diye düşünüyorum.
Kaplama malzemesi konusunda bir iki farklı fikir gelince sizlere de sormak danışmak istedim.
Alüminyum kompozit panel veya Bakalit sizce ???