Karvan Yapımı 3m 2.proje

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hasan Göçmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,725
Ynt: Karvan Yapımı 3m 2.proje

Aynı tuvalet http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-karavan-karavan-portatif-tuvalet-koku-hediyeli-199200940/detay 205TL
http://www.denizdukkani.com/portatif-termoplastik-tuvalet-21-litre 230TL

Dometic vb ithal ürünler pahalı evet ama yerli ürünler diğer sitelerden daha ucuz.

Zaten en gıcık olduğum olay, yerli üretimler ithal ürünlerle birlikte pazarlandığında fiyatlarının inanılmaz şişirilmesi.

Niye gıcık olduğumu da ekliyim; insanlar fiyat farkı azalınca biraz daha verip ithalini alıyım diyebilir, yerli üretimin de satıcıdan dolayı devamı gelmeyebilir.

Artı karavan ekipmanları satışında internetten tek tek fiyatları, ölçüleri ve aynı ürün için hem pahalı hem ucuz alternatifler bulabildiğim tek yer oldu benim.

Artık ilk alışverişimde biraz indirimi hakettim galiba

Şaka bir yana bu işin ticaretini yapanları da haksız eleştirmemek lazım ki tüketiciye yani bizlere değişik alternatif sunmaya devam edebilsinler.

Etiketler

Kolay gelsin,başlanmış iş bitmiş sayılır

Dış kaplama bitti ve astar boyama yapıldı.Şimdi sırada yoklama macununda.Sonrası ise son kat boya.Boya selülozik olacak.Yoklama macunundan önce astar atmamın sebebi ise dolgu yapılacak yerlerin daha iyi görülebilmesi içindir.

hayırlı olsun ve kolay gelsin
iç ve dış kaplamada ne kullandınız acaba eko panel nedir biraz açarmısınız

Karavanın yapım başlangıcında mobilya da kavak kontra,iç ve dış duvar kaplamalarda CTP kullanılmasını önermiştim.
Pek kabul görmedi.Oysa boya macun gerekmeyeceği gibi işcilik ve maliyettende tasarruf yapılabilirdi.

güzel olmuş dış kaplamalarda fiberglas kullanılsa nasıl olur veya kullanılırmı acaba

Uzun bir aradan sonra tekrar imalata devam ettim ve resimlerinin yayınlıyorum.Dış kaplama boya yapacaktım ama zor geldi .Ctp ile kapladım .Ctp yi poliüretan mastik sosis ile yapıştırdım.Ctp üzerine ise beyaz folyo kapladım.Epey ara vermemim sebebi ise camlar ve kapı işleri idi. Düşündüğüm hem maliyetli hemde zaman harcamam gerekiyordu.Arkadaşların sayesinde aldoks serisinden önde sabit olmaz üzere yanlarda hareketli pencere yaptık.Kapı da alüminyum üç bölmeli oldu.Kapı ve pencere kasalarını altın yaldız folyo ile kapladım.Kanatlar naturel renk kaldı.Camları lamine cam olarak yaptırdım.Yandaki camlara ileriki günlerde ya makas koyacağım veya amartisör ayarlamayı düşünüyorum.Pis su tankı hazır sadece zemine montajı kaldı.Temiz su için İnternette bulduğum TMC musluk sistemi 68 tl (http://www.deniztoptan.com/p-19144-Damacana-ve-karavan-tipi-su-pompalari-TMC-musluk-sistemi-DM-1705024-.html) sipariş verdim.bayram sonrası elime geçer.İç ahşap üstü kaplaması olarak ise Koçtaş tan 3 top duvar kağıdı aldım.Kısmetse bayramdan sonra 2 hafta içinde aksilik olaz ise bitirmeyi düşünüyorum.

Köşeler için 40x40 alüminyum köşebent aldım ve süslü ve vida ile bağlayacağım.Etekler için ise 20x60 alüminyum köşebent aldım.Pencere alt hizasından 30 luk gizli vida atabileceğim alüminyum lama aldım .