Kartepe Hakkında?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SoundMasteR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,788

SoundMasteR

Yeni Üye
Arkadaşlar haftaya pazartesi 1 şubatta arkadaşlarımızla birlikte kartepeye kendi aracımızla günübirlik gitmeyi düşünüyoruz fiyatlar hakkında ve tesis hakkında araştırma yaptım fakat tam olarak net bir bilgiye ulaşamadım siteden baya bir giden arkadaş var bazı sorularım var

1. olarak tesise giriş ücreti ödüyormuyuz
2. olarak ski-pass ve lift ücretleri ne kadar kişi başı
3. olarak tesisede kendi getirdiğimiz alkolümüzü içebiliyormuyuz
4. olarak sucuk mangal falan yapmayı planlıyoruz sucukları ordan almak zorundamıyız kendin pişir kendin ye olayımı yoksa mangalamızı yakıp kendimiz yapabiliyormuyuz ve restaurant usulü ise fiyatları uygunmu
5. olarak kayak takımlarımız yok kayak takımlarını ne kadara kiralayabiliriz bildiğiniz güzel ve uygun bir yer varmı ordan kiralayabiliceğimiz

veya diyoruzki günübirlik turlar varmış kendi aracınla katılabiliyormuşsun o dahamı avantajlı olur sizce ama turlarda araştırığıma göre sadece haftasonları tur düzenliyormuş.
Kusura bakmayın çok soru sordum ama ilk defa gidiyoruz 4kişi olucaz yanımızda kız arkadaşlarımız olucak o yüzden herşeyden haberli gitmek istiyorum ona göre plan yapalım dedim.
Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Kartepe Hakkında?

merhaba
ilk olarak kartepe arac park icin 5 cip gibi buyuk arac icin 10 tl aliyorlar,
haftasonu 70 lira skipass ayrica yeni cikan bir uygulama ile kayak basina 10 tl gibi 'ayakpasti' parasi aliyorlarmis,
bu en son komik ayakpasti parasini baska bir forumda arkadaslar tartisiyordu ordan bilgi sahibi oldum,
bilginize

fiyatları öğrenmek için kartepenin sitesine bakın herkese öneriirm dün gittim bence çok güzel bir yer pistleri olsun, hizmet olsun bence hoş geyik ve kartepe pistlerini deneyin çok güzel

biz arklarla seyahat acentesiyle ist'dan topluluk olarak yola çıktım 100 ytl aldılar skipass dahil herşeyde %20 indirim bide sucuk ekmek veriolar:D ama oraya gittiğinde kayak takımları yada snowboard 45,55 arası değişio kaliteye göre takım giysi alabiliosunuz 35 ytl ye dolap kiralama 10 ytl

otel fiyatının iki işilik odada kişi b aşı 440 tl yarım pansiyon olduğunu biliyorum skipaslar dahill.oraya yakın bir belde var balaban diye.suadiye yerleşkesi dahilinde .kocaeli ünvsitesinin uygulama oteli var orada. oranuın fiyatlarıda şöyle ; iki kişilik odada kişi başı 95tl iki kişi 140 tl yeni öğrendiğim için biliyorum. 20 -25 dak bilemedn 30 dak sürer kar tepeye, tabii yol ve trafik durumunada bağlı. iyi eğlenceler.

İlk açıldığı yıl gitmiştim kartepeye, acaba yeni otel varmı yapılan yada projede?

jantrader' Alıntı:
İlk açıldığı yıl gitmiştim kartepeye, acaba yeni otel varmı yapılan yada projede?

kartepedekı greenpark resort otelının zamanın orman bakanı osman pepe ıle gızlı ortaklıgı oldugundan kartepenın tamamının kullanım hakkı greenpark resort otelıne 49 yıllıgına peskes cekılmıstır.. velevkı buraya avrupadakı en yuksek noktaya doğalgaz cekılmesıyle ayrıca bır rekora ımzaa atılmıstır bu arada dag yolundakı hıcbır seyyar satıcıya yada klube seklındekı sucuk ekmekçiler vs ye elektrık su ve doğalgaz verılmemektedır rekabet ortadan kaldırılmıstır otelın ve dagın sahıbı adıl ustundag oyle guzel bır anlasma yapmıstırkı yılın365 gunu otelın kapısında devlet karayollarının aracı vergılerımızle alınan mazotla calısır vazıyette 24 saat nobetcı olarak beklemektedır sırf dag yolu acık olsun dıye..! dolayısıyla bu sartlar altında kartepede tekel olan adıl ustundaga ilahı adalet 2010 yılında harıka bır tokat atarak 22 gun sezon yaptılar ve rezil bir sezon geçırdıler
100 yıllık ızmıtlı olmamıza ragmen ve 20 dk mesafedekı kayak tesıslerıne 4 gunluk konaklama parasına esdeger paraya bu sezon bulgarıstana borovets e 1 hafta gıdıs gelıs hersey dahıl fıyata gittik..

sonuc olarak ıktıdarı da yanına alarak yapılan anlasmalar netıcesınde kartepe cıvarı hıcbıryere yenı proje yapımına acık değildir.. ancak manşukıyelı cavit abi kadıkonagı cevresınde bu sezon buyuk baskılara dırenerek agac evler ve bungalovlar yapmayı basardı ınsallah telesiyej kurma projesi de var boylece bıraz da olsa rekabet olmus olacak..

sizlere tavsiyem greenparka gitmeyin zaten doğru durust pıstlerı acmıyorlar konulan telesiyejler avusturyada ömrunu doldurmus ıkıncı el telesıyejler oldukca tehlıkelı otel pahalı servıs zaten rezalet yazık verılen paraya degmez..

2010 - 2011 dönemi için snowboard eğitmeni 50 dk si 100 tl elbise kiralama snowboard 60 elbise 40 tl birazönce arayıp sordum :smiley: Bunun dışında dağa çıkmadan yol üstünde board ve elbise kiralayan yerler var 2009-2010 da 40 tl boart + elbise fiyatı idi. Bilginize

14/12/2010 sisvadisi kartepe zirveye çıkmadık sis bastırıyordu[attachment=1][attachment=2]yolda[attachment=3] 12/10/2010 da greenparka çıkan oğlum sis ve yağış olduğunu telesiyejin sağlıklı çaışmamakla beraber ogün ücret almadıklarını söyledi.

CIMG2357.jpg

CIMG2359.jpg

CIMG2365.jpg

Biz yakın olduğu için tercih ediyoruz Kartepe'yi .bu haftasonu otelde kaldık.Günübirlik gittiğimizde verdiğimiz skipass fiyatını düşünürsek yemek içmek otelde kalmak bedavaya geldi diyebilirim .tabi Cumartesi ve Pazar günü konaklama yarıyarıya farkediyor .Pazar günleri çok kalabalık oluyor .hafta içi imkanı olanlar ise hiç haftasonunu beklemesin .özellikle okulların son haftası oku turları yüzünden haftaiçi de haftasonu gibi olabiliyor .Birkaç karede bizden olsun .

408329_10150529140439485_659564484_8678771_1325702676_n.jpg

380067_10150483265214485_659564484_8504538_164337866_n.jpg

395405_10150483265989485_659564484_8504540_299660296_n.jpg

405736_10150529141359485_659564484_8678775_280058752_n.jpg

berk' Alıntı:
kartepedekı greenpark resort otelının zamanın orman bakanı osman pepe ıle gızlı ortaklıgı oldugundan kartepenın tamamının kullanım hakkı greenpark resort otelıne 49 yıllıgına peskes cekılmıstır.. velevkı buraya avrupadakı en yuksek noktaya doğalgaz cekılmesıyle ayrıca bır rekora ımzaa atılmıstır bu arada dag yolundakı hıcbır seyyar satıcıya yada klube seklındekı sucuk ekmekçiler vs ye elektrık su ve doğalgaz verılmemektedır rekabet ortadan kaldırılmıstır otelın ve dagın sahıbı adıl ustundag oyle guzel bır anlasma yapmıstırkı yılın365 gunu otelın kapısında devlet karayollarının aracı vergılerımızle alınan mazotla calısır vazıyette 24 saat nobetcı olarak beklemektedır sırf dag yolu acık olsun dıye..! dolayısıyla bu sartlar altında kartepede tekel olan adıl ustundaga ilahı adalet 2010 yılında harıka bır tokat atarak 22 gun sezon yaptılar ve rezil bir sezon geçırdıler
100 yıllık ızmıtlı olmamıza ragmen ve 20 dk mesafedekı kayak tesıslerıne 4 gunluk konaklama parasına esdeger paraya bu sezon bulgarıstana borovets e 1 hafta gıdıs gelıs hersey dahıl fıyata gittik..

sonuc olarak ıktıdarı da yanına alarak yapılan anlasmalar netıcesınde kartepe cıvarı hıcbıryere yenı proje yapımına acık değildir.. ancak manşukıyelı cavit abi kadıkonagı cevresınde bu sezon buyuk baskılara dırenerek agac evler ve bungalovlar yapmayı basardı ınsallah telesiyej kurma projesi de var boylece bıraz da olsa rekabet olmus olacak..

sizlere tavsiyem greenparka gitmeyin zaten doğru durust pıstlerı acmıyorlar konulan telesiyejler avusturyada ömrunu doldurmus ıkıncı el telesıyejler oldukca tehlıkelı otel pahalı servıs zaten rezalet yazık verılen paraya degmez..

Dostum gidilmemesi için en önemli bilgiyi verdin bana şimdi bunu geçen gün niye hiç gitmedik diyen eşimede söyleyeyim durum sonlansın.

Bülent Bey'e katılıyorum. Hatta Greenpark için fazlasını da biliyorum ama konu bu değil.
Kartepe'de konaklama yapmak isteyenler için dağa çıkmadan günübirlik kiralık villa tutabilecekleri yerler var. Biz 8 arkadaş kar mevsimi başlamadan önce tutmuştuk. Kombisi, şöminesi, mangalı, bulaşık makinası, çamaşır makinası evler de yok yok... Fiyatları da çok uygundu(günlük 400 falandı yanılmıyosam- 8 kişi gidince 50'ye gelmiş oluyordu :smiley: ). Tek sorun hergün dağa çıkıp inmek olacak. Dağ yoluda Uludağ gibi olmadığı için bence sorun değil... Böylece kartepe'nin doğasından ve karından faydalanırken arkası sağlam abilerin cebini doldurmamış olursunuz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,702
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR