Karga Sadece Uçan Bir Kuşmu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,177

seyyah-34

Zirve
Yer
istanbul
Karga Yaşadığı yerler: Yeni Zelenda ve Büyük Okyanus adaları hariç, dünyanın her tarafında bulunur. Özellikleri: İri ve güçlü gagalı, ötücü kuşlar. Tohum, böcek ve avladıkları kuşların etiyle beslenirler. Ömrü: 100 yıl kadar. Çeşitleri: 200 kadar türü mevcuttur. Ekin kargası, ala karga (kestane kargası), kara karga, leş kargası, köknar kargası, dağ kargası, kızılca karga, hırsız karga, gökçe karga Ünlülarıdır.

Kargagiller ailesinden, geniş kanatlı, alın ve sivri gagalı, kuvvetli ayaklı, yarı yırtıcı, gezici ve ötücü kuşların genel adı. Kuzgun (kara karga) en irilerindendir. Boyu 70 cm kadardır, kanat açıklığı 90 santimetreyi bulur. Çoğunun tüyleri siyahımtrak ve mavi metal parlaklığındadır. Tohum, böcek, leş ve avladıkları küçük kuşlarla beslenirler. Kuşların yuvalarından yumurta ve yavrularını çalar, fare ve yavru tavşanları da avlayıp yerler. Ekin saplarını kanatları ile yere yatırıp kırar, tohumları yer, filizleri söküp yağma ettiğinden çiftçiler tarafından sevilmezler. Kargalar hırsızlığı ile Ünlü, çirkin sesli hayvanlardır. Toplu halde yaşarlar. Eşler birbirine tutkundur. Yuvalarını eski kuleler, sarp kayalar ve yüksek ağaçlar üzerine kurarlar. Gübreleri keskin olduğundan ağaç dibini kuruturlar. Soğuk ve sıcağa dayanıklı ve uzun ömürlüdürler. 100 yıl kadar yaşarlar. Çoğu göçmendir. Yazın, dişiler yeşilimsi kabuklu ve gri benekli 4-5 yumurta yumurtlarlar.

Ufak kuşların yuvalarını bozmaktan, parlak madeni ve cam eşyaları çalıp saklamaktan hoşlanırlar. Karga, yavruyken evcilleştirilebilir. Papağan gibi birkaç kelime öğretilip söyletilebilir. İnsan sesini taklit edebilirler. Köpek gibi havlar, insan gibi güler, kumru gibi sesler çıkarırlar. Buna rağmen hain huyludurlar. Tavşan, tavuk ve kaz gibi evcil hayvanları öldürür, çıplak ayakla gezenlerin ayaklarını ısırırlar. Hatta küçük çocuklar için büyük tehlikelidirler. “Besle kargayı oysun gözünü” sözü Ünlüdur.

Bu ansiklopedik bilgiye benimde mini bir ilavem şöyledir: Aslında karga olabildiğince çok akıllı ve zeki bir hayvandır. hatta insanoğluna ölen başka bir insanın nasıl defin edileceğini yani gömüleceğini ilk bu kuş öğretmiştir ve daha hala öğreteceği çok şeyler var gibi görünüyor.benimde sempatim olan bu farklı kuş için..
Bu konuyu açmama sebeb olan kargalara karşı bir sempatisi olan s.n seval hanıma teşekkür ediyorum. buyurun birlikte izleyelim.

http://www.vidivodo.com/184222/karganin-sasirtan-zekasi

Trafik ışıklarındaki körler için konulan bib seslerine DİKKAT edin işin sırrı bu seslerde..

Etiketler
Ynt: Karga Sadece Uçan Bir Kuşmu

Karga ile bilgilere ve videolara devam ediyorum.

http://www.dailymotion.com/video/x9eq1m_akylly-karga_animals

Ansiklopedik bilgilerde de geçtiği gibi sanıyorum bu karga çok ezan dinlemiş olucakki aynen taklit edebiliyor. ;)

http://www.dailymotion.com/video/x6pkar_allah-diyen-karga_animals

Yardım ve birbirlerine bağlılık konusunda tartışılmazlar hele birini tutupta diğerlerine gösterirsek dünyanın en büyük karga mitingine şahit olursunuz.

http://www.dailymotion.com/video/x5xvn7_tavsanla-kargalaryn-ynanylmaz-savas_animals

İşte bir başka örnek yahuu hadi onun ile oynayan bir çocuk ya kameraya çekene ne demeli işte çeken şahısta karga kadar akıl yok malesef. akibetini bilemiyoruz ama o karganın çocuğun gözünü oymayacağı aniden gözüne vurmayacağının hiç ama hiçbir garantisi yok. izlerken ha vurdu ha vuracak diye ben ekran başında korkarken kameraya çeken ise gülüyor. demek daha öğreneceği çok şey var ama çocuğunuz gözü kör olduktan sonra..!!

http://www.dailymotion.com/video/x9pi1u_olu-taklidi-yapan-karga_animals

Aklım almıyor aklım almıyor hani kafası geç veya az çalışan insanlara ne denir : Sen kuş beyinlimisin neden kafan basmıyor.
işte bu tezleri çürüten görüntüler..

http://www.dailymotion.com/video/x8umln_akylly-hayvanmyy-karga-beyaz-serce_animals

En sevdiğim kuş türü.. Karga..
Ama bu ömür olayını bende 100-200 yıl gibi duymuştum senelerce.. Çok uzun zaman araştırmama rağmen malesef çok yeterli bir bilgiye ulaşamadım konu hakkında. En bilimsel veriler 30-40 yıl kadar geriye gidiyordu ancak.. Yani ömür süresi biraz muammalı Kemal abim :smiley:
Ama zekası kuşkusuz süper!

Teşekkürler paylaşım için.

Daha sonra yemek için gömdüğü meşe palamutlarının yeşermesiyle ormana en büyük yararlılığı olan akıllı bir hayvan kargalar. çirkin ve korkutucu görünselerde bende sevmişimdir hep kendilerini ben ömrü için 80 ila 130 biliyordum bu zeki hayvan için az bir ömür .

türleri : • Avustralya kuzgunu (Corvus coronoides) ,Orman kuzgunu (Corvus tasmanicus) ,Küçük karga (Corvus bennetti) ,Küçük kuzgun (Corvus mellori) ,Torres kargası (Corvus orru) ,Yeni Kaledonya kargası (Corvus moneduloides) ,Uzun gagalı karga (Corvus validus) ,Beyaz gagalı karga (C. woodfordi) ,Bugenvillea kargası (C. meeki) Kahverengi başlı karga (C. fuscicapillus) ,Boz karga (C. tristis) ,Chatham Adaları kuzgunu (C. moriorum) ,Yeni Zelanda kuzgunu (C. antipodum) ,Mariana Adaları kargası (C. kubaryi) ,Hawai kargası (C. hawaiiensis) ,İnce gagalı karga (C. enca) ,Şeritli karga (C. typicus) ,Banggai kargası (C. unicolor) ,Flores kargası (C. florensis) ,Yakalı karga (C. torquatus) ,Dauria kargası, Alaca küçük karga (C. dauuricus) ,Ev kargası (C. splendens) ,Büyük gagalı karga (C. macrorhynchos) ,Çöl kuzgunu (C. ruficollis) Türkiye. ,Yelpaze kuyruklu kuzgun (C. rhipidurus) ,Bayağı karga (C. monedula). Türkiye ,Ekin kargası (C. frugilegus). Türkiye ,Başlıklı karga (C. cornix) ,Leş kargası (C. corone). Türkiye ,Bayağı kuzgun (C. corax). Türkiye ,Amerika kargası (C. brachyrhynchos) ,Chihuahua kuzgunu (C. cryptoleucus) ,Balık kargası (C. ossifragus) ,Kuzeybatı kargası (C. caurinus) Tamaulipas kargası (C. imparatus) ,Meksika kargası (C. sinaloae) ,Jamaika kargası (C. jamaicensis) ,Beyaz boyunlu karga (C. leucognaphalus) ,Palmiye kargası (C. palmarum)
Küba kargası (C. nasicus) ,Kap kargası (C. capensis) ,Alacalı karga (C. albus) ,Somali kargası (C. edithae) ,Kalın gagalı kuzgun (C. crassirostris) Beyaz yakalı kuzgun (C. albicollis)

Küçük karga (Corvus monedula), kargagiller (Corvidae) 33 cm boyunda, açık alanlar, kayalıklar ve kentlerde yaşayan bir kuş türü.
Diğer kargalar gibi "zeki" olarak bilinir. Gövdesi siyah, ensesi gri, gözleri beyazdır. Sesi diğer kargalarınkinden daha tiz ve metaliktir. Kentlerde sıkça görülürler.
Çöl kuzgunu, yaklaşık 52-56 cm uzunluğunda, leş kargası kadar iri olmayan bir türdür. Leş kargasıyla benzer dağılım alanlarına sahiptir ancak, gagası onunki kadar büyük değildir ve kanatlar biraz daha sivridir. Baş ve boğaz, belirgin olarak İngilizce adını aldığı, kahvemsi-siyah, tüylerin geri kalanı metalik mor-siyah, mavi ya da morumsu mavidir. Bu türün gerçekte siyah olan tüyleri sıkı sık solarak tamamiyle kahverengimisi siyaha döner ve kuş tüy dökme zamanında tamamen kahverengi olarak görülür. Ayaklar, bacaklar ve gaga siyah renktedir
Leş kargası (Corvus corone), kargagiller (Corvidae) familyasından, batı Avrupa ve doğu Asya'da yaşayan bir kuş türüdür.
Bayağı kuzgun, karakarga veya kelağ (Farsça: کلاغ) (Corvus corax), kargagiller (Corvidae) familyasından Corvus cinsi, zekası, büyüklüğü ve simsiyah olması ile dikkat çeken bir kuş türü.

http://www.dailymotion.com/video/xbkmkp_amazing-intelligence-test_animals

Yavuz bey paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum. hem izliyorum hemde kafamı kaşıyorum kafam almıyor. yani şu teknoloji olmasaydıda bunları izlemeden şöyle şöyle böyle böyle denseydi gerçektende inanmak zor olurdu anlatılanlara.

Mini bir not: En önemli video benim ilk yazımın altındaki linkte biraz göze gelmiyorda hatırlatmak istedim onuda kaçırmayın izleyin kuşa atfen insanlara kuş beyinli diyerek kuşlara hakaret eden insanlara sözleyecek bir çift sözünüz olsun.

Yıllar önce anlatmıştı eniştem, kargalardan konu açılınca hatırladım hikayeyi. Aklımda kaldığı kadarıyla size de anlatayım.
Ankara Maltepe'de Yükseliş Kolejinin sokağında bir irmik fabrikası vardı, sanırım artık orada değildir. Doğal olarak yiyeceğin bol olmasından dolayı orada kargalar eksik olmazdı. Eniştemler orada bir yerde otururlardı. Bir keresinde bir tatil günü eniştem fabrikanın çatısındaki duvarın kanarında duran iki kargadan birine havalı tüfeği (şu lunaparklarda olanlar var ya onun gibi bişey, ateşli değil) ile nişan almış ve tak! diye vurmuş kargalardan birini. Hayvan çatının kenarından pat diye arkaya düşüp kaybolmuş. Yanındaki karga da aniden kızılca kıyamet çığırmaya başlamış, kısa bir süre havalanıp bağırıp çağırmış ve sonra da oradan uzaklaşmış.

Bir süre sonra eniştem dışardan gelen bir sürü karganın çığlıklarıyla irkilmiş ve bir bakmış ki Ankara'a ne kadar karga sürüsü varsa sanki hepsi oraya toplanmış. Gruplar halinde ölen karganın olduğu yere pike yapıp havalanıyorlarmış. Çevreye epey bir rahatsızlık vermişler anlaşılan etraftaki insanlar da toplanıp neler olduğunu anlamaya çalışıyormuş. Bu olay yaklaşık bir saat civarında sürmüş. Artık cenaze töreni mi yapıyorlardı, neydi amaçları bilinmez ama görüntü aynı Hitchcock'un kuşlar filminden bir sahne gibiymiş. Kim bilir katilin bir insan olduğunu anlasalar belki de sokaktan geçenlere saldıracaklardı.
Tabii eniştem de korkup bir daha kargalara nişan almamaya söz vermiş :smiley:

Nasıl ama :p

kabuklu yemiş yemenin bir başka yolu....

http://video.google.com/videoplay?docid=-7329182515885554944#

Ayrıca teknolojiden faydalanıyor ve zamanı iyi tahmin ediyorlar Büyükçekmecede meşhur bir çimento fabrikası var bu bölgeyi tanıyanlar bilir fabrikanın 4 adet dev fırın bacaları var doğal olarak bu bacaların çevresi soğuk kış günlerinde daha sıcak oluyor bölgede ne kadar karga varsa özellikle akşam üzeri bu bacaların üstünde buluşup bacaların etrafındaki demir vb aletlerde geceyi geçiriyorlar böylelikle soğuk kış gecelerinden daha az etkileniyorlar ayrıca eyer varsa evcil hayvanınız tavuk ördek gibi belli bir süre belli saatlerde yemleyin aradan kısa bir zaman geçmeden yem saatinda sizden önce orda olup kendi paylarına düşecek kısmeti bekliyor olacaklardır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR