Karavanımın Evimin Önünde Sokakta Durması Kanunen Yasak mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,466

ilyasfb

Kamp II
Merhaba. arkadaşlar benim karavanım evimin önünden 1 yıldır duruyo herhangibir kampinge koymadım sürekli git ordan al zor olur die zaten ufakta bişey takıp arkama kafam estimi gidiyorum ama son zamanlarda evimin önünde bi park sıkıntısı varmış gibi bi durum oluşturulmaya çalışılıyor sokak gayet geniş kaldırıma filanda çıkarmadım(hani kaldırımda die zabıta karışır dicem oda yok birinin camını filan kapatıyo dicem oda yok) evimin önünde duruyo bunu belediyeye şikayet etme gibi lüksleri varmı yada etseler belediye napabilir buda bi nevi araç olmuyormu sonuçta sabit degil ara ara çıkarıyorum hafta sonları mesela böyle bi sıkıntı gelirse başıma bişeyleri bilerek kendimi savunmak istiyorum araştırdım bulamadım bu konuda bi bilgi ben zanetmiyorum zaten zabıtalarında bu konulardan anlıcanı çünkü karavanı alrken ankara emniyetini altnı üstüne getirdim sormadıgım amir memur kalmadı bizim bu konuştuklarımzdan bile haberleri yok 750kg şartı nı duymamışlar bile çeki demirinin işli olması tek bildikleri mesela bügüne kadar ben duymadım bi karavanın sokakta durmaktan ceza yedigini en azından türkiye de olmamıştır diyorum bi bilgi verirseniz sevinirim

Etiketler
Ynt: Karavanımın Evimin Önünde Sokakta Durması Kanunen Yasak mı?

İlyas merhaba.Bu günler daha iyi günler.Şehir trafiği,park alanları problemleri artmasına paralel olarak değişik sektörler doğuyor.Bunlar gün geçtikçe de anlamlı -anlamsız,yerli yersiz bir sürü yasal prosedür yada gayrikanuni uygulama ve anlayışlar türüyor.Park rantçılarından tut da konudan rahatsız olan yada menfaati zedelenen kişiler de bir nevi mahalle baskısı tarzında taleplerde bulunabilir.Vay manzaramı kapattın vay sokakta geniş hacimli araçtan rahatsız oluyorum,cadde zaten dar sokak geçilmez oldu vs. gibi büir sürü nedenlerle şu yada bua şekilde arayışa yönelebilirler.Zaten biliyorsun bir ara araçlardan park vergisi yada park işgaliye ücreti gibi kendi evinin önü de olsa vergi benzeri uygulamalara gidileceği söylenmişti.Sanırım vergi makinası olan vatandaş bununla da karşılaşacak yakın gelecekte.Hatta kaldırımda yaya yürüme parası,durakta ayakta bekleme işgaliyesi vs. vs. vs. gibi bir sürü saçma sapan şey çıkarsa şaşmayalım.Fakat bir gerçek de var ki büyük metropoller trafik parkulaşım gibi konularda çok sancılı.Her gün trafiğe binlerce araç katılıyor.Elbette mantıki çözümler var ve getirilmeli.Rant amacıyla bir iki daire daha çıkartmak adına apartman altlarında park tahsisi uygulanmıyor.Denetleyen yok. Bilen varsa bile uygulama değişik nedenlerle çarpık.Fakat bir gerçek ki; dar mahalle aralarında park problemleri yasal uygulamalarla falan çözülmüyor.Komşuluk anlayışı,saygı-sevgi ve anlayış bağları içinde çözüm en doğrusu.Park etme diyen de yanlış ve eksik söyler.Park eden de bir şekildekomşu menfaatini zedeleyen unsur varsa yanlış ve eksik birşeyler yapar.Fakat komşuluk hakları ve anlayışı,komşuluk menfaatleri de başlı başına uzun bir konu.Yasal olarak park edilmeyecek konumlar hariç hiç kimsenin park etmene karışması doğal değil .Fakat dedim ya komşuluk ilşkileri ve anlayış.Dediğm gibi onlarda da sorunlar çok. En doğrusu kişi her konuda empati yaparak kendi konumunu ve komşusunun konumunu adilane değerlendirmeli.Hiç kimse kimsenin hakkını hukukunu ihlal etmemeli.Saygı-sevgi ve anlayış her şeyin başı derim.Selamlar.l

İlyas Bey bu konuda hiç bir duyumum olmadığından cevap yazamayacağım. Aklıma başka bir soru takıldı. Ayrı bir topik açacağıma buradan sorayım dedim. Karavanım evin önünde yolda park halinde diyorsunuz. Hırsızlığa karşı nasıl bir önlem alıyorsunuz? Karavanın içine girilmesinden bahsetmiyorum, karavanın çekilip götürülmesinden bahsediyorum.
Selamlar
Ahmet Hakan

mrb.oguz abi sevgi saygı anlayış komşu rızası hepsini daha önceden ricalarda bulunarak herne kadar onları ilgilendiren bi durum olmamasına ragmen genede bazı kişilere icaben ricada bulundum zaten tanıdıgım bildigim kişilerden sorun çıkcagını zanetmiyorumda heryerde 1-2 problemli insan çıkarya burdada öle 1-2insan var tabi hernekadar yüzüme söylemeselerde bu yola başvurabileceklerini düşündüm yoksa herşeyi iyi niyetle haleden biriyim biliyosun ayriyeten karavanın durdugu yeride sen bizzat gördün daha nedim görüşmek üzere selamlar

mrb ahmet bey karavanı daha önceden çeki demirinden yada denge ayaklarından zincirliyodum bahçe demirine ilk aldıgım zaman sonra gerek duymadım bide benim oturdugum mühit çok güvenli biyer yani özel güvenlik veya site degil ama ne bi çocuk karavanla oynar nede biri çalmaya çalışır hiçbir güvenlik tedbirim yok sadece geceleri önüne ve arkasına araçların çekerek sıkıştırıyolar buda yeterli sanırım gündüzde zaten benim karavana biri yanaşsa cevreden müdale ederler kimsiniz falan filan die :smiley: ayriyetten denge ayaklarını indirmeden zaten takıp götüremez bu işlemde en az 15dk sürer çekidemirini takmasıda 5dk 20dk eder çıkan seslerde olur bu arada tabi :D bulundugu yer bide rampa enufak bi oynamada ses yapıyor ama bugüne kadar hiçbir sıkntı yaşamadım hatta içinde degerli eşyalarım var ön tarafında jeneratör filanda var biri kapagı açsa alır ama bu muhitte sanmyorum bişey olcagını 12 senedir bişey olmadı arabamıza mesela ama 3 km ilerdeki bi semtte otursam 2 günde soyarlar :smiley: ama gitigim yerlerde çok dikkat ederim bende güvenlik kamera sistemi bile var ama çakma ;D yani sahte sadece korku amaçlı biri karavanın 20mt yakınına geldiginde kameranın kafası dönmeye başlıyo karavanın tepesinde ve ışıkları yanar devamlı kameranın :smiley: şuan için detaylı yazmayım aldıgım tedbir bunlar özetle diyeyim görüşmek üzere selamlar

Çekme karavanlar için yurt dışında satılan tekerlere monte edilebilen kilitler var. Yapı itibarıyla motosikletlerin jant kilitlerine benziyor. Benzerini yaptırmak mümkündür diye düşünüyorum. Ama benimkine bir şey olmaz demek bu dünya için biraz yanlış, tedbiri elden bırakmamak lazım. İki kişi rahatlıkla elle bile iterek o karavanı yerinden oynatabilir, birkaç yüz m. götürebilir. Hele yokuş aşağı ise iş daha kolay. Sabitleme ayaklarını indirmek iki kişi için sadece 3 dk sürer...

Bunların daha önce bir topikte Ahmet Bey (Yasiko) resmini koymuştu.
İlgili link: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22845.0

Oradan bir resimde koyayım.
[attachment=1]

index.jpg

mrb haşmet bey bana bişey olmaz die bi düşüncem yok karavan için yani sonuçta zincirde olsa onuda kesip alabilirler tatildeyken olabilirdi çekme karavan olunca campada girmeyi sevmiyosanız karavanı müsait biyere bırakıyosunuz ben orda site güvenliklerine söylerim genelde ayriyetten ahmet beyin gösterdigi sistemide istedikten sonra ufak bi cet taş ile kesebilirler yada oksijen kaynagı ile kesip alabilirler ben çok sık kulanmasam zaten tekerlerini söker askıya alırım ama ben haftanın 1-2gün karavanımı zaten kulanıyorum dedigim gibi ufak tedbirler almaktan başka fazla bi şansımız yok sanırım benden daha az tedbir almış birçok karavanı sokak sokak biliyorum ankarada o arkadaşlar tamamen salmış kuytu köşede biyerlerde evinden 100mt ilersine koymuş duruyo :smiley:neyse lafı uzatmayım şuan müsait degilim bekletmeden cevap yazım die yazdım herkese selamlar

bence bundan 2 ay önce bir karavan aldım ... aldığım gün aracında çeki demiri olan ücretle bu işi yapan biri ile anlaşarak işyerimin bahçesine getirmeyi denedim . fakat elektrik tesisatı tam olamadığı için (aracı karavana bağlayan elektrik tesisatı ) fren lambaları yanmıyordu çeki demiri olan araç ile karavanı götürmek mümkün olmadı .. elektrikçi de gecikince zaman aktı, hava karardı . aracında çeki demir olan kişi fren lambaları yanmıyorsa gece karanlıkta tehlike oluşturur vede trafik ceza yazar deyip çekmedi ve gitti ... kısa süre sonra etraf seesizleşti ve yağmur başladı . satan kişi izmirde çiğli gibi bir semtte yaklaşık 2 seneden beri işyerinin karşısındaki sokakta emniyetsizce durduğunu vede hiç bir tehlike olmadığını sadece çocukların 2 sene içerisinde tavandan hach kapaklarını kırarak içeri girdiğini ,yarın gelip bir elektrikçi bularak tesisatı tamamlayıp çektirebileceğimi söylediyse de etrafta duran karanlık bakışlı ve meraklı adamlardan rahatsız oldum. ve karavanın parasını ödeyip aramızda kağıt üzerinde bir satış sözleşmesi yapmış olmamıza rağmen karavanı derhal bulunduğu yerden çekerek işyerimin bahçesine atmak istedim ..içimde gerginlik başladı neyse ;sonunda formdan atilla abinin tavsiyesi ile hasarlı araçları çeken bir çekici bulup gece yarısı da olsa çekicinin üzerine kayışlarla bağlayıp bekçisi olan işyerimin bahçesine getirebildim ... neden bilmiyorum ama o gece orada kalsa bana çalınacak gibi kuvvetli bir his doğmuştu... ertesi gün karavanın evraklarını almaya gittiğimde de komşu esnaf gecede olsa çektirerek iyi bir şey yaptığımı satıldığını duyan çevredeki serserilerin karavana zarar verip hatta götürebileceğini bile söyledi ...ne olursa olsun her zaman eşeği sağlam kazığa bağlamak yeğdir derim ....

Sayın papatyamizmir yazınızı okuyunca ben gerildim :D karavanı çekmekle iyi yapmışsınız eminim kalsaydı sabaha kadar uyuyamazdınız ;D bu arada karavanınız hayırlı olsun güle güle kullanın.

O duyguyu iyi bilirim. İnsan zaman içerisinde karavanın sokakta yatmasına alışıyor. Tabi gerekli güvenlik önlemlerin alınması önemli.

;D valla eğer atilla abi son anda ,hasarlı araçları çeken çekicilerden bir tane bul onun üzerinde götür diye akıl vermeseydi sabaha kadar arabanın içinde bekleyip karavanın başından ayrılmayacaktım ... ::smiley:

Avrupa'da genelde hitchlock denen güvenlik klitleri kullanılıyor. Çok gördüm bunlardan ekte linkini atıyorum belki bu tarz bir şey işe yarayabilir.

http://www.caravanparts.co.uk/coupling-locks-hitchlocks-c-61_88_273.html

izmirli arkadaş durumu kurtarmış.geçmiş ve hayrlı olsun.

Merhaba. arkadaşlar benim karavanım evimin önünden 1 yıldır duruyo herhangibir kampinge koymadım sürekli git ordan al zor olur die zaten ufakta bişey takıp arkama kafam estimi gidiyorum ama son zamanlarda evimin önünde bi park sıkıntısı varmış gibi bi durum oluşturulmaya çalışılıyor sokak gayet geniş kaldırıma filanda çıkarmadım(hani kaldırımda die zabıta karışır dicem oda yok birinin camını filan kapatıyo dicem oda yok) evimin önünde duruyo bunu belediyeye şikayet etme gibi lüksleri varmı yada etseler belediye napabilir buda bi nevi araç olmuyormu sonuçta sabit degil ara ara çıkarıyorum hafta sonları mesela böyle bi sıkıntı gelirse başıma bişeyleri bilerek kendimi savunmak istiyorum araştırdım bulamadım bu konuda bi bilgi ben zanetmiyorum zaten zabıtalarında bu konulardan anlıcanı çünkü karavanı alrken ankara emniyetini altnı üstüne getirdim sormadıgım amir memur kalmadı bizim bu konuştuklarımzdan bile haberleri yok 750kg şartı nı duymamışlar bile çeki demirinin işli olması tek bildikleri mesela bügüne kadar ben duymadım bi karavanın sokakta durmaktan ceza yedigini en azından türkiye de olmamıştır diyorum bi bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba,
Oturduğum sitenin dışında belediyeye ait yola park ettiğim çekme karavanı yerinden kaldırmam için site yönetimi bir yazı gönderdi. Yazının içeriği şu şekilde itfaiye ve ambulans geçişi için engel olan aracınızı belirledikleri yere almamı istiyorlar. Park ettiğim yere başkaları otomobil park ediyor ve ne otomobil ne de karavan geçişi hiç bir şekilde engelleme yapmıyor. Beyaz masayı aradım bu yazı yetkisi ilçe veya büyükşehir belediyesi veya emniyet güçlerindedir dedi. Sizce ne yapabilirler. Karavanımı haber vermeden çekebilirler mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Karavanım 310cm uzunlukta 200cm genişlikte oldukça küçük.

Bildiğim kadarı ile uzun süre bir yerde kalan Plakasız bir aracı belediye çekebiliyor. Karavanı da Belediyenin yerinden kaldırma hakkı var sanırım. Ben ilk karavanım Çelebi'yi böyle kaybetmiştim. Uzun süre bir yere koyup hastalık nedeniyle ilgilenemedim. Karavanlar mümkünse sokakta kalmasın. Kalıyorsa arada yerini değiştirmekte fayda var. Site yönetimi siteye ait park yerlerinin nasıl kullanılacağına karışabiliyor. Malesef karavanlar herkesin gözüne batıyor.
Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri