Karavanımı Çekmek İçin Kiralık Araç Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kalydna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,689

Kalydna

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Merhabalar, benim 750 kg altı 4,5 mt trafiğe çıkışı için gerekli bütün teknik özellikleri bulunan bir karavanı Ankara dan Çanakkaleye çekmem gerekiyor, daha önceden yaklaşık 3000 km civarı karavan çekme deneyimim var, benim sadece çeki demiri ruhsata işlenmiş ve tercihen yakıt tasarruflu bir kiralık araca ihtiyacım var, aracı istanbuldan Cuma akşamı teslim alıp Ankaraya giderek karavanla Çanakkale Bozcaada ya geçip Pazar akşamı İstanbul a dönerek teslim etmeyi düşünüyorum, bu şartlar ile aracını kiralayabilecek veya kiralayan birilerine yönlendirecek arkadaşlardan yardım bekliyorum, ilginize ve yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, Kalydna..

Etiketler
Ynt: Karavanımı Çekmek İçin Kiralık Araç Arıyorum

Sayın "Kalydna";

Yanlış anımsamıyorsam, Atilla Dinçer Bey (atiladi) bu konuda yardımcı oluyordu.

Cavid Sezen

Sayın Kalydna,
İstediğiniz özelliklere sahip bir aracı tanımadığı birine kiralamak sahibi için riskli olacaktır. Ama belki ücreti karşılığında kendi kullanarak çekmek isteyen birileri çıkabilir diye düşünüyorum. Ancak özellikle belirtmeliyim ki forumumuz ticari çıkarlardan çok daha öncelikli olarak, paylaşma, yardımlaşma ve dostluk amacına hizmet etmektedir.

Sn. Gezmen, evet doğrudur , ama arkadaşın düşündüğü şartlarda araç bulmak mümkün deyil...

Merhabalar;

Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim, aracı kendim kullanmak istememin sebebi, cumartesi gecesini Bozcaada da karavanda ailecek geçirmek istemem, bu arada gerçekten forumun ticari kaygı gütmediğini ilk incelediğimde anladım, öncelikle forumdan birilerinin tanıdığı böyle bir kiralama şirketi yada bu işi yapan bir şahıs olabilirmi diye düşünmüştüm, birde şöyle birşey var bu işi yapan Konyalı Nakliyat diye bir firma buldum 1500 TL istediler feribotlar, otobanlar hariç, bana biraz fazla geldi, bu işi daha ekonomik bir yoldan çözmek mecburiyetim var. Bende 2008 Clio HB var çekisi yok, etrafımda çekili aracı olan biri olsa haftasonu için araçları değişip bu sorunu çözeceğim ama malesef yok, bende şansımı forumda denemek istedim, ilginize tekrar teşekkürler , Kalydna..

Sayın Kalydna,

Aracınıza çeki topuzu takdırsanız daha ucuza gelecek.

Merhaba; malesef henüz halledemedim, önümüzdeki hafta sonu karavanı Ankara daki bulunduğu yerden almam gerekiyor, araştırmaya devam ediyorum, aracıma çeki demiri taktıramıyorum çünkü kendi aracımı ve hatta motorumu Bozcaada daki yeri aldığımda satmak zorunda kaldım malesef, şu an kullandığım araç şirketimin tahsis ettiği araç, kendi işimde kullanmak için çeki taktırtmak ( ve bunu şirketten istemek ) doğru olmaz diye düşünüyorum, zaten karavanı Bozcaada da park ettikten sonra bir kaç yıl yerinden oynatmayı düşünmüyorum, ama emin olun şu tecrübeden sonra alacağım ilk araca hemen çeki taktıracağım :smiley:

hafta başı bakayım o tarafda arkadaşlarıız varsa hesaplı getirtmeye calışayım ama 1000 tl altında olacağını sanmıyorum acıkcası mesafe cok uzun çünki

Nakliye kamyonlarıyla da taşıtabilirsiniz. Çanakkale tarafından Ankara'ya yük getirmiş kamyonların dönüşte ucuza nakliye yapacaklarını tahmin ediyorum. Bunu da bir araştırın isterseniz. Ankara halinden kamyon bulablirisiniz.

Merhaba; sanırım bir araç buldum, 1600 motorlu bir citroen, modeli biraz eski ama sahibi motorunu yeni bakımdan geçirdiğini söyledi akşam görüşmeye gideceğim, inşallah sorun çıkmaz, ilginize çok teşekkürler.

Merhabalar; aracınn sahibiyle görüştük anlaştık, ilginiz için tekrar teşekkür ederim, Kalydna

kiraladığınız aracın elektirik tesisat bağlantısı karavanınıza uygun mu? Yolda bununla ilgili bir sıkıntı yaşamayasınız!

Merhabalar; sayın ulusoyotomotiv umarım başıma böyle birşey gelmez, hiç böyle birşey konuşmadık aracın sahibi ile, ama aracın sahibi çok pimpirikli bir bey, araç 92 model ama çok bakımlı, gerçektende çok diri duruyor araç, sayın drares öncelikle karavanı aldığım beyden karavanın elektrik şemasını istedim saolsun o da mail yoluyla ulaştırdı, karavanının bağlantı fişi standart yedili fiş, araçtakide aynı , bu durum aklıma gelmişti ve kontrol ettim ama sonradan aklıma şu takıldı araç stop edildikten kısa bir süre sonra alçalıyor (eski citroenleri bilirsiniz) peki karavan çekiye takılı iken feribotta yada molalarda aracı stop ettiğimde karavan sadece biraz öne mi eğilir yoksa aracın yada karavanın bağlantı noktalarına zarar gelir mi ? Araçla sahibi bu güne kadar sadece küçük römork çekmiş, vallahi adamcağızı zar zor ikna ettim sonradan aklıma geldiğinde sormadım vazgeçer falan diye, en kötü ihtimalle aracı her stop ettiğimde karavanı ayırırım diye düşünüyorum. Bu tip bir araçla karavan çeken birinden tecrüblerini paylaşmasını rica ediyorum, Kalydna..

Bildiğim kadarıyla alçalıp yükselme manuel olarak yapılıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR