Karavanda Seyahat Edecek Kişi Sayısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Fikret Esengül Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,860

Fikret Esengül

Yeni Üye
Herkese Merhaba, karavan dünyasına yeni giriyorum. merak ettiğim birçok konuda bu sitedeki bilgilerden faydalandım. karar verdiğim karavanı almak üzereyim. ancak bir problem var. alacağım karavan ruhsatında 1+1 kişi yazıyor. biz 4 kişi olarak yurt dışına da çıkmak istiyoruz. bu durum bir olumsuzluk yaratır mı. tekrar teşekkürler.

Etiketler

Merhaba Fikret Bey,

Benim karavanım da ruhsatında iki kişilik yazdığı için, ikiden fazla kişiyle yollarda olunup olunamayacağını araştırmıştım.
Karavanda anladığım kadarı ile emniyet kemeri olan sadece iki oturacak yer var ve bu sebepten iki kişilik olarak ruhsatta yazıyor. Seyir halindeyken İkiden fazla yolcu alır iseniz, herhangi bir trafik muayenesi sırasında fazla yük veya yolcu taşımaktan ve dahi belki de emniyet kemeri takmamaktan ceza yemeniz söz konusu olabilir. Ve yola devam edebilmeniz için fazla yolcuları indirmeniz istenebilir.
bildiğim kadarı ile kapasitesi 4 kişilik olan karavanlarda, içerideki masanın gerisindeki oturacak yerlereyolcu koltuğu biçiminde koltuklar koyuluyor ve bunlar emniyet kemeri ile donatılıyor. Eğer karavanınızda böyle bir değişiklik yaparsanız ve bu değişikliği trafik şubesinden alacağınız yeni ruhsata işletip, TÜV muayenesinden geçirtip ruhsatınızdaki "koltuk sayısı (sürücü dahil)" kısmını 2'den 4'e çıkarırsanız, 4 kişi taşımanız mümkün olur. Aksi takdirde sizi bu durumda tesbir edecek trafik polislerinin insafına kalmış olursunuz.
saygılarımla,

Motorlu araç ile yurt dışına çıkarken araçtaki yolcu dediğimiz sürücü hariç diğer kişileri araçtan indirip yayan olarak işlemlerini yaptıkları için gümrük kapısında 4 kişi diye sorun çıkmaz amma dış ülke yollarında aracın yani karavanın içinde 4 kişi olduğu anlaşıldığı anda ağır trafik cezası yersiniz.

Geçen yıl italya gezisinden dönerken Slovanya otobanında polis önce önümüze geçerek hızımızı düşürdü sonra sağa çekerek bizi durdurdu otoyol vignetini için durdurduğunu düşündüm slovanya'ya girer girmez pulu aldığım için rahattım polis yanıma gelince hemen cama yapıştırdığım vigneti gösterdim fakat polis pek oralı olmadı evrakları istedi pasaportları,yeşil sigortayı,ehliyetimi verdim yine tatmin olmadı aracın ruhsatını istedi ve araçta kaç kişi olduğumuzu sordu iki kişi cevabı alınca ruhsattan kontrol etti araçta başka biri varmı sorusuna hayır dememe rağmen karavanın içine girip yatak ve banyo dahil her tarafını kontrol ederek üçüncü birini aradı bulamayınca sanki biraz üzüldü ve teşekkür ederek evraklarımızı verdi.Slovanya polisinin otoyolda eşkiya gibi aracımızı durdurması seyahatimizin en kötü anısıydı bir kişi fazla olsaydık başımıza gelecekleri düşündüm keyfim kaçtı.bu her zaman olan bir olay değil daha önce karavanla dört kez yur dışına çıktım Norveçe kadar gittik hiç birinde böyle bir olaya rastlamadım ancak slovena polisi kontrollerinin sıkı olduğunu daha önce rahmetli Hüseyin abinin yazılarından duymuştum.yurt dışında yediğim trafik cezalası yemekten korkmuyorum çünkü artık ödemiyorum hiç bir şey olmuyor ancak araçtaki fazla yolcuyu indirip otobüsle ülke dışınamı çıkarırlar günrüktemi bekletirler onu bilmiyorum.

Slovenyada viğnetta olduğunu bilmiyordum bundan dolayıda almadım;o kadar kıyı kıyı, dağ bayır dolaştım ama ne soran oldu nede durduruldum.
Trafik polisleri benimle ilgilenmediler bile.(Hiç bir ülkede hiç bir zaman otobana girmiyorum).
Sayın Şado ödemediğiniz cezadan sonra o ülkeyi terk ederken gümrük bilgisayarında görmüyorlarmı?
Gelişmemiş Gürcistanda bile gümrükte görüyorlar da ondan dolayı merak edip sordum.Peki üstüne yattığınız cezadan sonra aynı ülkeye bir daha girmiyormusunuz?

Avrupa birliği ülkeleri arasında anlaşma var. Trafik cezasını ödemeden ülkeyi terketmek cezadan kurtarmıyor. Yaşadığımız ülkeye dönünce cezayı daha fazla ödüyoruz, çünkü üzerine bir de işlem parası biniyor.

Bu linkte Avrupa birliği ülkelerindeki trafik cezaları listesi var.
▷ Strafzettel aus dem Ausland - Bußgeldkatalog 2017

Norveçli bir arkadaşım cezaların sadece Ab ülkelerine gönderildiğini diğer ülkelere gitmediğini söylemişti bende Norveçte avm parkında dört saatten fazla kaldım diye haksız bir park cezası yiyince ödemedim iki yıl geçti gelmedi belki shengen vizesi alırken karşıma çıkar diye düşündüm o da olmadı,daha sonra başka ab ülkelerine aynı araçla gittim bir şey çıkmadı.üç yıl önce kiralık araçla yaptığım italya gezisinde yediğim cezalar floransa polisi tarafında ev adresime kadar gelmişti internet üzerinden ödemiştim.

Kiralik aracla ben de Ispanya da trafik cezasi yemistim park suresini astigim icin. Ceza ne olacak derken Avis kredi karttan cekti 1 ay sonra.

Merhaba Fikret Bey,

Benim karavanım da ruhsatında iki kişilik yazdığı için, ikiden fazla kişiyle yollarda olunup olunamayacağını araştırmıştım.
Karavanda anladığım kadarı ile emniyet kemeri olan sadece iki oturacak yer var ve bu sebepten iki kişilik olarak ruhsatta yazıyor. Seyir halindeyken İkiden fazla yolcu alır iseniz, herhangi bir trafik muayenesi sırasında fazla yük veya yolcu taşımaktan ve dahi belki de emniyet kemeri takmamaktan ceza yemeniz söz konusu olabilir. Ve yola devam edebilmeniz için fazla yolcuları indirmeniz istenebilir.
bildiğim kadarı ile kapasitesi 4 kişilik olan karavanlarda, içerideki masanın gerisindeki oturacak yerlereyolcu koltuğu biçiminde koltuklar koyuluyor ve bunlar emniyet kemeri ile donatılıyor. Eğer karavanınızda böyle bir değişiklik yaparsanız ve bu değişikliği trafik şubesinden alacağınız yeni ruhsata işletip, TÜV muayenesinden geçirtip ruhsatınızdaki "koltuk sayısı (sürücü dahil)" kısmını 2'den 4'e çıkarırsanız, 4 kişi taşımanız mümkün olur. Aksi takdirde sizi bu durumda tesbir edecek trafik polislerinin insafına kalmış olursunuz.
saygılarımla,
Ender Bey çok teşekkür ederim. selamlar,

Motorlu araç ile yurt dışına çıkarken araçtaki yolcu dediğimiz sürücü hariç diğer kişileri araçtan indirip yayan olarak işlemlerini yaptıkları için gümrük kapısında 4 kişi diye sorun çıkmaz amma dış ülke yollarında aracın yani karavanın içinde 4 kişi olduğu anlaşıldığı anda ağır trafik cezası yersiniz.
teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR