Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
.Jel aküler diğer kurşunlu aküler gibi dolu olarak piyasaya sürüldükleri halde hiçbir satıcının zaman içersinde sülfatlaşmayı önlemek açısından dolum yapacağı beklenmemeli. Kurşun-asit aküler arasında senede %20 ye kadar kapasite kaybı ile jel en iyi durumda olan cins diye bilinmekte. Tabi kalite farkları da göz ününde bulundurulmalı.Fakat dediğiniz resmî bir raf ömründen bahsedildiğine hiçbir yerde rastlamadım. Belki 6-8 ay kabul edilebilir ve gerçekçi bir sınır olabilir ?Satıcının size söylediği 2 sene, akünün %50 ye kadar boşalım zamanı olmalı. Bunu raf ömrü olarak görmek, bu arada oluşan akünün sülfatlaşmasını es geçmek demek ! Bu tipik bir kavram kargaşası anlamına geliyor...Üretim tarihinin hangi metotlarla aküye yazıldığını internetten bulabilirsiniz.Bir ilave daha yapayım.Jel akülerin başta gösterdikleri ~%85 kapasite, ancak 10 dolum sonunda %100e erişmekte. Tabi bu karşılaştırma ayni C değeri yani dolum-boşaltım hızı için geçerli olmakta..
.
Jel aküler diğer kurşunlu aküler gibi dolu olarak piyasaya sürüldükleri halde hiçbir satıcının zaman içersinde sülfatlaşmayı önlemek açısından dolum yapacağı beklenmemeli. Kurşun-asit aküler arasında senede %20 ye kadar kapasite kaybı ile jel en iyi durumda olan cins diye bilinmekte. Tabi kalite farkları da göz ününde bulundurulmalı.
Fakat dediğiniz resmî bir raf ömründen bahsedildiğine hiçbir yerde rastlamadım. Belki 6-8 ay kabul edilebilir ve gerçekçi bir sınır olabilir ?
Satıcının size söylediği 2 sene, akünün %50 ye kadar boşalım zamanı olmalı. Bunu raf ömrü olarak görmek, bu arada oluşan akünün sülfatlaşmasını es geçmek demek ! Bu tipik bir kavram kargaşası anlamına geliyor...
Üretim tarihinin hangi metotlarla aküye yazıldığını internetten bulabilirsiniz.
Bir ilave daha yapayım.
Jel akülerin başta gösterdikleri ~%85 kapasite, ancak 10 dolum sonunda %100e erişmekte. Tabi bu karşılaştırma ayni C değeri yani dolum-boşaltım hızı için geçerli olmakta.
Tüm Sosyal Medya Hesaplarımız