Karavancı Adayı Testi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,108

orsaalabanda

Zirve
Mesajlar
3,490
Tepkime Puanı
71
Sayın Teos'un önerisiyle bir karavancı adayı testi hazırlamayı gerekli gördüm.

Buyrun sorular:


1. Sonunda hayallerinize kavuştunuz ve güzel bir karavan sahibi oldunuz... Neşeli geçen ilk birkaç seyahatten sonra eşinizin yüzünden düşen bin parça. Tatilde yemek yapmak istemediğini, her Allahın günü zaten yemek yaptığını, tatilde de yemek-bulaşık işleriyle uğraşırsa onun için tatilin tatil olmaktan çıkacağını söylüyor...

a. ''O zaman hiç tatile çıkmayalım, sen yine alışık olduğun işleri yap karıcığım, ''Karavan aldık yine yaranamadık cık cık cık!'' diye söylenir, çok sıkışırsam iki yumurta kırar yerim.
b. Bende para çok. Restaurant yakınlarında konaklar, yemekleri dışarıda yemeye özen gösteririm.
c. Hemen bir tencere makarna haşlar, üzerine boca ettiğim ton balığı konservesiyle ''Spagetti di sole della maritimo napolitano'' gibi uydurma bir İtalyanca isimle servis ederim.
d. Yemek kitaplarım ve her çeşit baharatım her daim karavanımda hazır bulunur. Becerikli bir aşçıyım. Elimdeki her malzemeyle harikalar yaratırım. Özel anlarda mum ışığı ve şarap eşliğinde yemekten zevk alırım.

2. Evinizden oldukça uzak bir yerde tatildesiniz... O gece tuttuğunuz takımın şampiyonluk maçı televizyondan naklen yayınlanacak. Aksilik bu ya, karavandaki küçük televizyonunuzun bozulduğunu maçın başlamasına yarım saat kala farkediyorsunuz...

a. Hemen tornavidayı alıp tamir etmeye çalışırım. Beceremeyince sinirlenir, çekiçle televizyonu bin parçaya ayırırım. Gece boyunca da somurtup otururum.
b. Cep telefonu ile teknik servise ulaşmaya çalışırım. Bulunduğum bölgeye servis veremediklerini öğrenince avukatımı arar, tüketici mahkemesine başvururum.
c. Karavanı olduğu yerde bırakır, soluğu en yakın köy kahvesinde alırım.
d. Transistörlü cep radyomu çıkarır, Halit Kıvanç'lı, Orhan Boran'lı yılların nostaljisini yaşayarak maç sonuçlarını öğrenmeye çalışırım.

3. Bir haftalık maceralı bir karavan seyahatinin son gününde çok özel bir davete katılmanız gerekti... Karavana döndüğünüzde üzülerek farkettiniz ki giyecek doğru düzgün temiz kıyafetiniz kalmamış...

a. Rahatsızlandığımı ve hemen eve dönmem gerektiğini söyleyerek davete katılamayacağımı bildiririm.
b. En yakın alışveriş merkezine giderek yeni giysiler satın alırım.
c. Dış görünüşün ne önemi var? Beni sevenler böyle de kabul eder diyerek bulabildiğim en iyi durumdaki giysilerle davete katılırım.
d. Gerekirse çamaşırlarımı leğende elle yıkar, güneşte kurutur, minder altı ütüsüyle olabildiğince düzeltir, davete mümkün olabilecek en şık şekilde katılırım.

4. Yerleşim merkezinden oldukça uzak, çok beğendiğiniz bir bölgede bir gün daha kalmaya karar verdiniz. Yeterli yiyecek içecek stoğunun olmadığını, su depolarının boşalmak üzere olduğunu farkediyorsunuz...

a. Bende zaten şans yok diyerek bölgeden ayrılırım. Eve dönüşte de karavanı satılığa çıkarırım. ''Kapasitesinin artık bize yeterli gelmemesi nedeniyle, daha büyük bir karavan yaptırmak amacıyla...Sahibinden''
b. Migros'tan online sipariş vermeye çalışırım.
c. Böyle bir durumla asla karşılaşmam. Karavanımın gizli bölmelerinde her zaman acil durumlar için konserveler, içecekler vs. bulunur.
d. Askerliğimi komando olarak yaptım. Doğada her koşulda hayatta kalabilirim. Balık tutar, kuş yakalar, ot-kök toplar, gerekirse börtü-böcek bile yerim.

5. Orman yollarında karavanınız çamura saplandı çıkamıyorsunuz...

a. Araç iyice gömülene kadar patinaj yaptırıp sonra aşağı inerim. Çamur adam oluncaya kadar uğraşıp aracı kurtarmaya çalışır, sonunda küfrederek karavanı orada bırakır, evime dönerim.
b. Alo Trafik, Alo Jandarma, Polis İmdat, Akut ve bildiğim tüm arama kurtarma ekiplerine ulaşmaya çalışır, yardım çağırırım.
c. Böyle bir çamura girmeden önce aracımdan iner, sopayla derinliğini ölçer, geçemeyeceğime kanaat getirirsem geri dönerim.
d. Kürek, takoz, çekme halatı, zincir, vinç ve her türlü ekipmanım mevcuttur. Kendi imkanlarımla çıkamazsam en yakın köye kadar yürür, bir traktör yardımıyla karavanımı çıkarırım.

6. En samimi arkadaşınızı karavanınızda misafir ederek şehirden uzak bir bölgeye gittiniz... Sabah tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra musluktan gelen tısss! sesinden ve hidroforun boşboğaz zırıltısından anladınız ki, arkadaşınız sizden önce uyanarak depodaki tüm suyu sabah duşu için harcamış.

a. Öyle bir nara patlatırım ki, tüm şimşekler ve yağmur yüklü kara bulutlar üzerimde toplanır. Su ihtiyacımı buradan giderir, arkadaşımı da yıldırımların öfkesine terkederim.
b. Orman yangını ihbarı yapar, itfaiye araçlarının gelmesini beklerim.
c. Arkadaşıma gerekli açıklamayı önceden yapmadığım için kabahatin bende olduğunu düşünür, en yakın su kaynağına doğru marşa basarım.
d. Islak mendil ya da elde kalan içme suyu vasıtasıyla lokal temizliğimi yapar, bulunduğum ortamın olabildiğince tadını çıkarırım.

7. Konakladığınız kampingde bir sabah uyanıyorsunuz ki, gürültücü gençlerden oluşan kalabalık bir grup tam da sizin karavanın önüne manzaranızı kapatacak şekilde çadırlarını kurmuşlar.

a. Kendimi emekli komiser yada başçavuş olarak tanıtır, beylik tabancamın karavanda olduğunu vurgulayarak gençleri uyarır, olabildiğince sert görünmeye çalışarak oranın bir aile kampingi olduğunu hatırlatırım.
b. Kamping yönetimini arayarak gençlerin bulunduğu alan için iki katı ödeme yapabileceğimi söyler, onlara daha uygun bir yer gösterilmesini rica ederim.
c. Hemen aralarına karışır, bitmek tükenmek bilmeyen kampçılık, karavancılık anılarımla gençleri canından bezdiririm.
d. Hiç sesimi çıkarmadan izler, bir zamanlar kendimin de genç olduğunu hatırlar, gerekirse karavanım için daha uygun bir yer araştırırım.

8. Gece tam yatmaya hazırlanırken... ''O da ne?..'' Minik, sevimli bir kertenkele mutfak tezgahınızın üzerinde gözleri fıldır fıldır bakınıyor...

a. Önce uzaktan aerosol sıkarım. Baktım ölmüyor, terlik fırlatırım. O da işe yaramazsa avazım çıktığı kadar bağırırım.
b. Profesyonel çözümlerden yanayım. Hemen bir haşere kontrol firmasıyla irtibata geçerek karavanı komple ilaçlatırım.
c. Çocuklarıma uygulamalı biyoloji dersi verebileceğimi düşünerek kertenkeleyi kuyruğundan yakalarım. Kuyruğunu bırakarak kaçışını gülerek izlerim.
d. Yatağıma girmediği sürece sorun yok. Hem içerideki sinekleri böcekleri de yer. Ona bir isim bulup, tatilin geri kalan kısmını bizimle geçirip geçiremeyeceğini sorarım.





''a'' lar çoğunlukta ise :
Kendinize eziyet etmenin daha basit yöntemleri de var. Gidip kendinizi kırbaçlayabilirsiniz mesela.


''b'' ler çoğunlukta ise :
Umut vaadediyorsunuz. Ancak yine de ''Benim için hangi karavan uygundur?'' sorunuza cevap: ''Akadaşınızın karavanı'' olacaktır.


''c'' ler çoğunlukta ise :
İdeal bir karavancı adayısınız. Sırtınız kolay kolay yere gelmez. Yine de diğer tatil seçeneklerini de gözden geçirmenizde fayda var.


''d'' ler çoğunlukta ise :
Karavancılık için doğmuşsunuz. Siz karavanı bulamasanız bile günün birinde karavan sizi bulacaktır. Aslında karavan sizin için çok elzem bir ihtiyaç da değil. Her koşulda, her gezi ve tatilde mutlu olabilirsiniz.
 

Etiketler



Ynt: Karavancı Adayı Testi

Merhaba,

c : 5
d : 3
Görüldüğü gibi "c" ve "d"ler arasında oldu tercihlerim. Bu durumda "has karavancı" olunmuyor gibi. :D

Cavid Sezen
 



Ynt: Karavancı Adayı Testi

Hepsi tereddütsüz D. Öyle olmasam 25 yıl TIR ın içinde yanlız yaşayamazdım zaten.
 


Ynt: Karavancı Adayı Testi

Sevgili Cem ve konuya cevap yazan tüm değerli dostlarım,

Yine sizlerden farklı, aykırı fikirlerimi yazarken, sizleri sevdiğimi görüşlerinize saygı duyduğumu bilmenizi istiyorum. Aynı anlayışı bana da göstermenizi bekliyorum.

Bu giriş bölümünden sonra test ile ilgili görüşlerime gelelim;

Bu test bence karavancı adayı testi değil, kampçı adayı testi.

Kampçı ilk önce küçük bir çadırla başlayıp ekonomik durumu düzeldikçe camper ve karavana geçen ve giderek daha kullanışlı, rahat modeller tercih eden kişidir. Karavan onlar için kamp yapmak için bir araçtır.

Ben ve inanıyorum ki bir çok arkadaşımız için karavancılık, hayatında hiç ya da çok az kampçılık yapsa da doğada olmayı,değişik yerler görmeyi seven, sabit bir yazlık ev veya tatil anlayışını sevmeyen kişilerin uygun ekonomik imkanlarla aldığı karavan ya da camperi ile mümkün olan en ucuz ve hesaplı şekilde gezmesi veya tatil yapması anlayışıdır.

Kampçıdan evrilerek karavancı olanlar ile yukarıda anlattığım şekilde karavancı olan veya olmak isteyenler arasında karavancılık anlayışında çok farklılıklar vardır.

Kampçı zihniyette olanlar için doğada olmak ve kamp yapmak esastır. Belki de “light” karavancı diyebileceğiniz bizler için karavancılık (belki de ben yine tekim,aykırılık ediyorum :smiley: uygun olan her zamanda en ucuz şekilde, en çok yer görmek isterken, kampçılığın yazılı olmayan ama sizler tarafından bilinen ve uygulanan kurallarını kendi hayat görüşü ile harmanlayarak, kendine göre nasıl iyi ve güzel olursa onu yapan kişi olarak tanımlanabilir.

Ben öyle uzun boylu sıkıntılara gelemem. Gezi veya tatil yapıyorsam kendi kurallarım geçerlidir. Karavancılık anlayaşımda rahatlık ve yaşam için gerekli konfor olmazsa olmazlardandır. Detaylara çok önem veren iyi bir planlamacı olarak testteki sorulardan bir çoğu benim başıma gelemez.(su deposu delinmesi, beklenmedik bir arıza dışında)

Şimdide benim test sonuçlarıma bakalım:

1- d (şartlı) Yemek sorun değil. Bulaşığıda kullanılmıyorsam yıkar, ya da yardım ederim.
2- c
3- e-d Eşim gelmişse d şıkkını o yapar ben giyinir giderim. Yalnız isem d
4- c
5- c
6- d Ama fırçamı da atarım.
7- e Onlarla konuşarak ikna etmeye çalışır, empati yapmalarını sağlayarak sorunu uzlaşma ile çözmeye çalışırım. Bu şekilde bir sonuç alamazsam ya ben giderim, ya da
onlar.
8- e Her türlü tedbir alınmıştır. Değil kertenkele, sivrisinek bile giremez.


Sonuç: Benden cacık olmaz :D
 

Ynt: Karavancı Adayı Testi

Cem Bey elinize sağlık süper olmuş :smiley:

1. ve 2. sorular her ne kadar erkeklere yönelik ise de, cevaplamaya çalıştım ama bende c'ler fazla çıktı... Hatta 2 adet b ve 1 adet a bile var :-\

Sanırım ben de Ahmet Bey gibi "light karavancı" sınıfına giriyorum :smiley: :smiley:

Sevgiler.
 

Ynt: Karavancı Adayı Testi

İtiraf edeyim testi kendim hazırlamama rağmen 5. soruya ''c'' demekten kendimi alamıyorum. Geri kalanların hepsi ''d''.
Sorular biraz kazık oldu galiba :D
Bayanlar 1. soruyu pas geçebilir. Onların sınavını 7 soru üzerinden değerlendireceğiz. :D
2. soru yalnızca erkeklere yönelik değil. Kendim de takım tutmamama hatta futboldan hoşlanmamama rağmen genel bir durumu gözünüzde canlandırmak adına futbol dedim. Bayanlar futbol maçını ''en sevdikleri dizi'', köy kahvesini de ''kafeterya'' yada ''çay bahçesi'' ile değiştirebilirler.
 



Ynt: Karavancı Adayı Testi

Cem bey,
3 adet ''C'' 5 adet ''D'' 2. soruda anılarım canlandı.
2000 yılında 19 Mayıs ile hafta sonu birleşince 4 günlük tatil için Bodrum'a giderken İzmir'e girişte Cimbom'un UEFA final maçı saati gelmişti. Bulduğum ilk dinlenme tesisinde ailece maçı izledik. Keşke öyle finaller yine yaşasak.
Levent
 


Ynt: Karavancı Adayı Testi

Aramıza yeni katılan pek çok arkadaşımız var. Bu testin eski sayfalar arasında yitip gitmesine gönlüm razı olmadı. :smiley:
 


Ynt: Karavancı Adayı Testi

Henüz karavanım yok ama yine de; ya olsaydı ne yapardım dedim ve yanıtladım.
5(c), 3(d) çıktı.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,243
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst