Karavan Yapımı Üzerine ........

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EvliyaCelebi2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,808
Sayın Akdeniz45 abim 2.secenek olarak evet haklısınız fakat sırf bu sebepten ötürüde beyaz olacak diye bir şart yok ama çünkü zaten karavanlarda genelinde klima takılıyor yada zaten karavan oldugu için bir ağaç gölgesine bile çekilebiliyor
Bence değişik renklerdeki karavanlar daha farklı bir duruş sergiliyor gibi geliyor bana

karavan yapımı üzerine: kendi karavanını yaratmak senin elinde tek yapman gereken tanıdık samimi sanatkar bir marangoz arkadaşının olması eskişehirden aldığımız 1986 model wolksvagen LT28 aracı yeniden restore ediyoruz resimlerini çok yakında sizlerle paylaşacağım

Bir şey göremiyorum,

kendi karavanımı yapmayı planlıyordum fakat el yapımı motokaravanlarda alkovenin yasak olduğunu duydum el yapımı karavanda alkoven yasak mıdır acaba?.

arkadaşlar 2000 model vosvogen lt 35 minubus aldım.aracı karavan gibi kullanmak istiyorum km 648000 fakat tamirci motor iyi dedi yinede tereddütüm var ilerde bana sıkıntı çıkarır mı acaba diye düşünüyorum .

@mbinmar,
forumu arayıp sorunuz için daha uygun bir başlık seçerseniz, cevap alma ihtimaliniz artar.

Oncelikle herkesr merhaba. Motosiklet ile kampcilik hayatini evlilik ve cocugum olmasi nedeni ile mecburen birakmak zorunda kaldik. Simdi ise yuksek tavan ford connect daha dogrusu yurt disinda minicamper olarak da bilinen bir sistem ile ailecek kaldigimiz yerden gezilerimize devam etmek istitoruz. Bu konu ile ilgili olarak sormak istedigim sey su; minicamper olarak araca neler yaptirabilirim, kime yaptirabilirim ya da kendim yapabilirim, neler yapmam gerek bununla ilgili de bana tavsiyeler verirseniz sevinirim. Umarim dogru yere yazdim simdiden tesekkurler. Ayrica yazinizi okudum aslinda yeterli benim icin ancak bu isi profesyonel ilatak yapan yerler nerelerdir ?

@Msyh1987 , sorunuza foruma yurtdışından katıldığımdan cevap veremiyorum.

Ama siz yine de burayı bir tıklayın...

Son düzenleme:

Yeni üyeler için, defalarca yazıldığı halde ayni konu için nedense yeni başlık açmanın dayanılmaz bir cazibesi olmalı ?

Sevgili karavan sahipleri, ben de eski konulara belki kenarından tutunmak pahasına Türkiye’deki karavancılık üzerine bulduğum bir yazıyı, doğrudan ilişkili olmasa da, yerden tasarruf, burada paylaşmak istedim.

Karavan Sahibi Olup Özgürce Bir Yerlere Seyahat Etme Olayı Türkiye'de Neden Zor?

Gerçi az da abartılı olmasa böyle zevkle okunmazdı ama siz derecesi üzerine ne düşünüyorsunuz ?
Kendinize, herşeye rağmen değer deyip “uslanmaz idealist” sıfatını mı layık görüyorsunuz yoksa “yahu bu böyle işte felsefeye gerek yok” deyip, gerektiğinden fazla da umursamıyor musunuz ?

.

Son düzenleme:

İnadım inat Yazılanların bir çoğu doğru olsa bile buna teslim olup, adam haklı, evimde oturayım demeyeceğim.Zor da olsa eksik de olsa sonunda karavanımı bitirdim sayılır.Bir göl kıyısından yer alıp yerleşemeyeceğime göre benim için tek çözüm karavanımla beğendiğim bir yere gidip,bıkana kadar,kovulana kadar oraya çökmek

Sayın Aka yazınızı okudum teşekkür ederim bende izniniz ile yazınıza ekleme yapmak istiyorum.
Önce karavan nedir bunu bilmek gerekir ne için karavan istiyoruz karavanımızdan beklentilerimiz nedir moto karavan mı çekme karavan mı bunu bilmemiz önemli çünkü bunlar farklı karavanımızdan yaşam mahallinden beklen timiz nedir ne bekliyoruz
Ahmetlerin karavan var bizimde olsun mantığı ile karavan almak doğru değildir yılın 15 günü için karavan almak mantıklı değil bu bir özentidir yılın 3 ayı tatil yapacaksak buda bir kamp alanında geçecekse moto karavan da doğru değildir ben gezerek tatil yapacağım diyorsanız çekme karavan da uygun değildir karavan yaşamdır yaşam tarzınızı ve karavanımızdan ne istediğimizi bilmez isek karavan bize sağlıklı bir yaşam sunmaz eksikler ve hanti kaplarla dolu bir tatil veya yaşam ile karşılaşmış oluruz acaleci olmadan bir karavan sahibi olmalıyız eksileri i ve artıklarını araştırmalıyız teşekkür ederim

Trafik sigortası+mtv+bakım maliyetlerini düşününce yılda bir ay bile izni olan insanların motokaravan almasından ziyade, kiralaması bence daha mantıklı.

Trafik sigortası+mtv+bakım maliyetlerini düşününce yılda bir ay bile izni olan insanların motokaravan almasından ziyade, kiralaması bence daha mantıklı.
Karavan bir yaşama biçimi veya özgür hayat diye düşünelim otel pansiyon bunlar benim için misafir olmak gibidir bulunduğunuz yere uyum sağlamak zorundasınız çünki orada kurallar bulunmakta karavan öylemi uykunuz kaçtı kahve nizi çayınızı içersiniz gece acıktınız hazırlar yersiniz bazı otellerde soğuk su dahi bulamıyorsunuz ki 12 den so ra kapısını kilitleyen otellerde var ben tatil yapmaya gelmişim kapı kilitli gece sahile inip dolaş ak istiyorsun kapı kilitli onun için karavan yaşamdır vaz geçilmez hele emekli olmuş tatil yapmak isteyen için yeni bir yaşam yemi bir hayattır

SON KONULAR - FORUM