Karavan Ruhsatı Olmadığı Için Ceza

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmeteal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,027

mehmeteal

Ana Kamp
Telsiz Çağrı Kodu
TA2MSP
Karavan ruhsatı olmadığı için ceza alan var mı?
Panelvan aracımın arkasına portatif bir iskele kursam yatak atsam, bunu da konaklama harici zamanlarda toplasam ve yolculuk esnasında sadece iskelet kalsa bu suç mudur?
veyahut arkada uyurken veya yemek yerken bir polis gelse şuçlu muyum?
aracımın içinde portatif masam kamp sandalyelerim piknik tüpüm ve şişme yatağımın bulunması ile bir iskelet kurup üstüne kontrplak atıp yatmam arasında devletin nezdinde konumum hemen değişiyor mu?

doblo partner yada scudo jumpy gibi araçlarla bu şekilde kullanıp bir tecrübesi olan var mı?

Bu şekilde gezen binlerce insan var.Araç üzerinde teknik bir değişiklik(koltuk sayısı,cam durumu,aracın uzunluk ve genişliği boya değişikliği gibi) yaparsanız ve bunu ruhsata işletmezseniz bunlar sıkıntı.Bir aracın ruhsatının özel amaçlı taşıt,motokaravan olarak işletilmesini gerektiren şartlar yönetmelikte yazılı.sabit yatak,duş tuvalet,mutfak düzeneği,sabit ya da portatif masa ve muhtelif dolap tertibatı.Sizin aracınıza bırakın karavan demeyi vip bile diyemezler:smiley:

Birkaç kez başıma geldi, tadilata yeni başladım karavana çeviriyorum dedim. tüm koltuklar sökülü, sabit mutfak, sabit wc/lavabo, yatak olduğu halde, hatta içerde semaver yandığı halde bile hiçbirşey demediler. Sadece amaç dışı kullanımdan dolayı sorun çıkabileceğini söylediler. Tabi burada çaya davet etmek önemli:smiley:

Polisle inatlaşmadığınız sürece pek karışmazlar hatta iyi yapmışsın bile derler. ama inatlaşırsanız iliğinizi bile sökerler:smiley:

Sabit tuvalet ve sabit mutfak varsa mecbur karavan ruhsatı gerekiyor , bunlar yoksa zaten sorun yok, yönetmeliğe göre o araç karavan değil.

Profil fotoğrafımdaki aracın arkası, 12 yıldır yatak konumunda. Yatak için sabitlediğim bir kontra var. Önde iki koltuk arasında bir buzdolabı var ama sabit değil. Ben üstüne çadır da kuruyorum. Aracım ruhsatta "otomobil - arazi taşıtı" olarak geçiyor, "karavan" değil. Sabit tuvalet ve mutfak yoksa karavan ruhsatı aranamaz. Aracınızda uyumak suç değil. Sadece polis ya da jandarma kimlik sorabilir. Hele yemek yemek hiç suç değil. Zaten kanuna göre eğer daimi ikametgahınızda değilseniz, bir otelde ya da bir kampingte konaklıyorsanız, işletme sizin o gecelik kaydınızı tutar. Ama eğer ben doğada açıkta konaklayacağım derseniz de o bölgedeki polis ya da daha ziyade jandarma bakıyor, gidip TC kimlik numaranızı kaydettirip "ben şu bölgedeyim gece ya da şu kadar gece konaklayacağım" diyorsunuz. onlar da "tamam ama yangın çıkarma" diyorlar. Ve gecenin bir yarısı da gelip kontrol ediyorlar. Ben bu kanun ilk çıktığında (ya da belki de ben ilk fark ettiğimde) bir kaç kez bu yöntemi uyguladım ama her seferinde de olmuyor. Akşam olmuş hava kararmış, o yorgunluklar o bölgenin jandarmasını aramak çok eğlenceli değil. En fazla gelip kimlik sorup giderler.

Şu karavan ruhsatını bir tek bizler bu kadar önemsiyoruz.Biliyorsunuz artık her şehrin girişinde çıkışında ortasında polis çevirmesi var.Geçen yıl karavanla belki elli tane çevirmeye girmişimdir.Bir tek polis bile bunun ruhsatı karavan mı?kaç koltuk var,kaç kişilik yatak var? diye sormadı:smiley:En fazla içine şöyle bir bakıp ne güzel yapmışsın,kaça mal oldu?Sen ne iş yapıyorsun?Dünya sana güzel?emeklimisin?sen bu işi biliyorsun dayı muhabbetleri:smiley:

Şu karavan ruhsatını bir tek bizler bu kadar önemsiyoruz.Biliyorsunuz artık her şehrin girişinde çıkışında ortasında polis çevirmesi var.Geçen yıl karavanla belki elli tane çevirmeye girmişimdir.Bir tek polis bile bunun ruhsatı karavan mı?kaç koltuk var,kaç kişilik yatak var? diye sormadı:smiley:En fazla içine şöyle bir bakıp ne güzel yapmışsın,kaça mal oldu?Sen ne iş yapıyorsun?Dünya sana güzel?emeklimisin?sen bu işi biliyorsun dayı muhabbetleri:smiley:

Şiddetle katılıyorum

Şimdi ruhsat sormuyorlar polis elindeki tablete size ait aracın önünde durup araç plakasını girdimi size ait tüm bilgileri görüyor. aracın muayenesi yoksa ve eksoz muayenesi yoksa hemen cezayı kesiyorlar. Zaten tablete plaka kimin üzerindeyse o kişinin tüm bilgileri görünüyor.

Bu hafta başı Bafra'ya yakın mesafede çevirmeye girdim, ehliyeti kontrol için biri aldı, diğeri tablete plakayı girdi. Ehliyeti alan geri verirken ruhsata işlettin mi diye sordu. İşli dedim, belli ki işletmemiş olsam ceza kesmeye niyetli idiler.

Kastamonu+ya 70-80 m civarında bir çevirmede evrak bile istemediler, her şeyin tamam mı diye sordular, tamam deyince iyi yolculuklar deyip gönderdiler.

Bu hafta başı Bafra'ya yakın mesafede çevirmeye girdim, ehliyeti kontrol için biri aldı, diğeri tablete plakayı girdi. Ehliyeti alan geri verirken ruhsata işlettin mi diye sordu. İşli dedim, belli ki işletmemiş olsam ceza kesmeye niyetli idiler.

Kastamonu+ya 70-80 m civarında bir çevirmede evrak bile istemediler, her şeyin tamam mı diye sordular, tamam deyince iyi yolculuklar deyip gönderdiler.
Neyi işlettin mi diye sordular anlayamadım?

Karavan olarak işlettin mi diye sordular.
sanırım sizin 750 kg bir çekme karavanınız var.(pi2020) o zaman çeki demirini sormuş olmalılar işlettin mi diye. gerçi sormaları saçma olmuş işli olup olmadığına bakması yeterli olurdu..
aracın ebatı ve içindeki yapılaşma önemli diye düşünüyorum. 18m3 ful yapılı bir aracın elbetteki işlenmesi kaçınılmaz. fakat küçük çapta bir araç için içindeki bir baza tepesindeki bir panel için işletmek hem(yeterli şartları taşıma bakımından) mümkün değil hem proje masrafı ve sabit giderler açısından çok çok masraf.
sorguya muhattap kaldığınız araç neydi kıymetli abim?

Mehmet bey,
Sorulan araç Ducato 2.8 JTD. Size hak veriyorum, bence de küçük araçta yapılacak minik revizyonlar için işletme şartı olmamalı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR