Karavan Ne Kadar Gerekli?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,695
Bir Ankara-İzmir-Bursa-Ankara yolculuğu yaptık Gariple... Garip bir otomobil değil de karavan olsaydı iki katı yakıt yakacak ve yoracaktı. üstelik her gittiği yerde park yeri aramak problem olacaktı. İyi ki Garip bir karavan değilmiş. Bir otomobil ile gezmek çok daha eğlenceli ve sorunsuzdur arkadaşlar. Zaten böyle olmasaydı herkes karavanla geziyor olurdu...
 

Etiketler
Arkadaşlar,

Bana sorarsanız size karavanların gereksiz bir masraf kapısı olduğunu söylerim. Bunu on yıldan uzun süredir kamp yapan ve kendine karavan da yapmış birisi olarak söylüyorum. Alın bir otomobilcik gezin rahat rahat başınız ağrımasın hiç. Pekala standart otomobillerle de kampçılık yapılabilmekte...
 

Arkadaşlar sürekli kalıpların ve yargıların içinde yaşıyoruz. Aslında bu kadar karmaşık pahalı şeylere ihtiyacımız yok. Bizi özendiriyorlar. İyi bir şey sanıyoruz. Aslında bir aracın içinde yatma mantığı çok gereksiz al bir çadır istediğin gibi kur rahat rahat yat paran da cebinde kalsın. En güzeli.
 


Arkadaşlar...

Benim gücüm karavan almaya yetmedi, yetmiyor. Bu yüzden bence karavan gereksiz bir lüksten ibaret. Karavanla yapılan her şey pekala çadır ve otomobille de yapılır. Ayrıca otomobille gezmek daha bile kolay. Her yer otel motel pansiyon dolu. İlle de aracın içinde yatmak için girilen güvenlik riski var park yeri bulma güçlüğü var. sokakta her türlü insan var. Böyle bir ortamda karavan bana çok saçma geliyor açıkçası. Özellikle bir de karavanların fiyatını düşünürsek zengin insanların bu işi yapıyor olması daha bile riskli aslında. Bence kamplarda kalmakta fayda var. Onu da çadırla yapıyorum ben. Rahatça geziyorum otomobilim ve çadırımla. Borca girmeye kendimi sıkıntıya sokmaya hiç gerek yok.
 










Konunun olduğu bölüm; "haberler duyurular"
Konunun başlığı ; " karavan ne kadar gerekli"
Tek satırlık yaklaşık 20 msj.
Sn yugun forumla adeta dertleşmiş. Bir iki yerde biraz karavancı arkadaşları rencide etmiş. Belli ki hayata kızdığı her an açıp buraya yazmış. Kimsede konu neydi ne oluyor burada dememiş. Yada bu yazı dizisini ben anlayamadım.
Amacım kimseyi yargılamak, kırmak, dökmek değil sadece sn yugun'u, konuyu, msjları anlayamadım merak ettim.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Merhaba,

Mesajınız için teşekkürler. Kimseyi rencide etmek niyetim yok. Ben bir karavan sevdalısıyım ama buna maddi durumum yetmiyor ama inşallah emekli olunca belki benim de karavanım olur. Şimdilik otomobille kampçılık yapıyorum ve otomobille de pekala gezilip kamp yapılabiliyor. İlle de karavanın olacak diye bir şey yok. Benim durumum böyle. Ben evimin dekorasyonuyla uğraşıyorum, evimde kendime yemekler pasta vs yaparak ve bunun gibi basit ucuz hobilerle yaşamımı sürdürüyorum. Kimseden bir şey istediğim yok bu hayatta...
 

Arkadaslar. Teknoloji gunden gune gelisirken ozel arac kullanmakvda zorlasiyor ve cazibesini yitiriyor bana kalirsa artik tren otobus ucak gibi ulasim araclarini kullanarak gezmek cok daha mantikli geliyor.

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Eski bir konuyu hortlatıyorum belki ama yazmak istedim

Bir çok takip ettiğim isim mevcut. Profesyonel off road araçlarıyla türkiye ve civar ülkeleri dolaşıyorlar. Başta hepsi off road karavan almış sonra normal çadır çadırdan da araç üzeri çadıra geçmişler. Türkiye için karavan uygun değil, en güzeli araç üzeri veya normal çadır diyorlardı.

Evet daha güvenli, evet ev konforunda yatakta uyunuyor. Mutfak banyo tuvalet oturma grubu herşeyi vaad ediyorlar ama ülkemiz düz değil. Bu sebeple yer yer çekmek işkence olabiliyor. Ben çankırı da bir yaylaya çıkıyordum araba megane 2 idi ciddiyim o araçla bile bazı yerlerden ciddi ileri geri manevralarla dönmüştüm. Karavan olsa garanti çıkamazdım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,224
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

SON KONULAR



Geri
Üst