Karavan Kaportasındaki Sticker, Şerit, Logo, Yazı İlgili Trafikte Yaşanan Sorunlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bilbo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,386

Bilbo

www.masalkaravan.com
Yer
İstanbul / Tekirdağ
Web
www.masalkaravan.com
Herkese merhaba,
Bizim araçları güzelleştirmek amacı ile karavan dışına şerit, yazı, logo gibi şekiller yaptırmak için bir reklamcı ile görüştüm. Bu tip şeylerin ruhsata işlenmezse trafikte veya muayene de sorun yaşayabileceğimi söyledi ama kendisi de pek emin olamadı. Neredeyse bütün karavanların üzerinde bu tip şerit, resim, logo vs. var. Sahip olduğunuz araçların üzerindeki bu şekiller ruhsatlarınıza işlimi, sorun yaşayan var mı? Veya ne tip şekillerde sorun yaşanır veya yaşanmaz, bu konudaki bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var.

Tüv'e sorarsam mutlaka ruhsata işlenmesi gerektiğini söyleyecektir diye tahmin ediyorum ancak şerit ve şekiller çok abartılı olmazsa gözardı edilebilir gibi geliyor bana.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Karavan Kaportasındaki Sticker, Şerit, Logo, Yazı İlgili Trafikte Yaşanan Sorunlar

Ticari panelvan araçlarım da, ruhsata işli olmayan, her türlü yazı, resim, loga gibi ilavelerde sorun yaşadım.
Karavanda ise bana, küçük resimlere bir şey demedi, düz şeritlere, fatura ve EK 1 belgesiyle gelin dedi.

Ynt: Karavan Kaportasındaki Sticker, Şerit, Logo, Yazı İlgili Trafikte Yaşanan Sorunlar

Bende ruhsatta yaziyor seritler.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yönetmelikte sadece ticari araçlardan bahsediyor. Hususi araçlarla ilgili bir kısıtlama yok gibi?

Ticari araçların da belediyelere vergi ödemesi gerekiyor. Ücretler metrekare başına hesaplanıyor ve gayet uygun rakamlar. İstanbul belediyesi m2 için 15 TL alıyormuş sanırım.

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/e-belediye/Documents/sss_web/sikca_sorulan_sorular.htm
http://www.ibb.gov.tr/tr-tr/kurumsal/birimler/kentseltasarimmd/Pages/AnaSayfa.aspx#.VXgzJfntlBc

şimdiye kadar karavanlardaki logo'lar ve şeritler için sorun yaşayan arkadaşa denk gelmedim,
kendi aracımdaki logo kaç sefer muayeneye girdi bakan bile olmadı,
fakat araç ticari olunca logo, firma ismi ruhsata işli olması gerekiyor

Benim motokaravanımın her 2 yanında neredeyse 70 cm2 ebadında kanat resimi var ve bu haliyle tüvTürke girdi sorun olmadı. Polis de hiç çevirmedi.

Güncel durumla ilgili çekme karavan üzerindeki resim-şeritlerle ilgili sorun yaşayan oldu mu?