Karavan istiyorum fakat kafamda bir sürü soru :)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jimny_Mehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,255

Jimny_Mehmet

Kamp III
Mesajlar
511
Tepkime Puanı
5
Yer
Boğaziçi Arnavutköy
Değerli büyüklerim ve arkadaşlar;

Beni az çok tanıyorsunuz genel olarak off road bölümünden bilirsiniz. 5 yıldan fazladır arazide dolaşıyorum. Fakat forumun karavan bölümünü de oldukça yoğun bir şekilde takip ediyorum ve artık bir karavan yapmaya/almaya karar verdim. Benim için Arazi taşıtımdan sonra 2. araç olacağı için dizel T3 düşünüyorum. Yada daha ekonomik olması açısından çekme karavan düşünüyorum. Fakat sadece düşünüyorum:smiley: ne yapacağımı bilmiyorum. Oldukça çok hareketli, gittiği yerden çok dolaşmayı ve yol yapmayı seven biri olarak ta çekme karavanın beni hantallaştıracağını düşünmekteyim.


Fikir önerilerinizi bekliyorum ....
 

Etiketler
Ynt: Karavan istiyorum fakat kafamda bir sürü soru :smiley:



Mehmet bey günaydın,

Aynı durumda kalanlardan biri de bendim..Bende offroaddan gelmeyim..ne tesadüf degil mi... ;D

Beklentilerinizi iyi analiz edin..kaç kişi seyahat edeceksiniz ? karavanda nelerin olmasını istersiniz ? genelde şehirleri mi yoksa kırsal alanlar yaylalar..dag bayır da dolaşacaksınız ? v.s..

pratikligi ve fiyatlarının makul sınırlarda olması açısından vede her yere girebilir ve ekonomik olması açısından vw grubu araçları ilk

gördügünüz yerde incelemenizi..öneriririm.İçinde rahat etmeyeceginiz size yetmeyen karavanı almayın..
 

Ynt: Karavan istiyorum fakat kafamda bir sürü soru :smiley:

Hayırlı olsun kararınız. :smiley:

Benzer durumda olan/olmuş ve diğer arkadaşlardan öneri ve salık vermeler gelecektir hiç kuşkusuz. İsmail Bey, siftahı yapmış ve beklentilerinizi iyi analiz edin demiş ki ben de katılıyorum buna. Koşullarınızı, olanaklarınızı, beklentilerinizi ...vb ortaya daha net koymalısınız ki yanıtlar daha net gelebilsin. :smiley: ;)

Kolay gelsin!..

Cavid Sezen
 

Ynt: Karavan istiyorum fakat kafamda bir sürü soru :smiley:

Sonbahar buluşmamıza gelin, tanışmış oluruz. Siz de farklı tiplerdeki araçları inceleme fırsatı bulmuş olursunuz. :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=90901.0
 

Ynt: Karavan istiyorum fakat kafamda bir sürü soru :smiley:

Bir süredir forumun takipçisiyi. Kendim Tarım römorkları üreten bir firmanın sahibiyim. Şu anda 6,5 m. kontra/epoksi lamine tekniğiyle bir yelkenli yapım aşamasına başlamak üzereyim. Doğayla içiçe olmak temel hobim. 9 yaşında bir kızım 14 yaşında bir oğlumla 4 kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını görecek motokaravan yapmayı düşünüyorum. Camper'de 4 kişiyi rahat ettirebilir miyim? Alkovenli ya da semi-entegre bir şey yapmaya kalksam altından kalkabilir miyim?

Ruhsat, muayene gibi işlemlerde camper yapmak daha kolay gibi anacak Alkovenli vey semi-entegre yapar isek yasal mevzuatta ne gibi sıkıntılarla karşılaşırız.

750 kg sınırı olmasa çekme karavanda düşünebilirdim. Ama bir türlü kafamda 4 kişiyi uygun şekilde 750 kg. aşmayacak birçekme karavana sığdıramadım :D

Araç için ayırabileceğim para 15-20 000 aralığında. Camper da PSA oturmuş artık. Alkoven/semi-entegre de iveco/ford transit nasıl olur ?
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Mesajlar
1,529,718
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst