Karavan Hayatına Başlangıç Tavsiyeleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tehldir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 626

Tehldir

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Merhaba gezenbilir ailesi,
19-20 yaşlarında genç bir arkadaşınız olarak tek başıma karavan hayatına geçmek istiyorum. İstiyorum lakin buradaki deneyimli, bu işe yıllarını vermiş, hanımefendiler ve beyefendilerin de bildiği üzere o kadar kolay bir iş değil. İlk olarak çok büyük bir sorumluluk ayrıyeten asla bir heves işi olmamalı. Benim karavana geçme amacım, araçla seyahati çok sevmem. Yeni yerler görmeyi çok seviyorum. Ayrıca işimin bana kazandırdığı çok büyük bir avantaja da sahibim. Bir bilgisayar ve internet sağlayıcısı ile istediğim her yerde çalışabiliyorum. Sıkıcı ofis hayatı ve şehir yaşamı bana göre değil. Evet işimde ve kariyerimde emin adımlar atarak ilerlemek istiyorum ve geçen her bir gün taş üstüne taş koyarak ilerliyorum. Mamafih doğam gereği 4 duvar arasında durmayı sevmiyorum, bana göre değil. Kamp kültürüne hayranım. Karavan kültürüne bayılıyorum. Küçüklüğümden beri motorcu gruplarının ve rock kültürünün hastasıyım. Tüm hayatımı karavan üzerine şekillendirmeye hazırım. Lakin siz değerli büyüklerimden ve donanımlı yaşıtlarımdan öğrenmem gereken çok şey var.

* Hangi karavan bana daha uygun?
* Şu senin işine yarar diyebileceğiniz püf noktaları var mı? Varsa nelerdir?
* Karavanda internet hizmetleri ne şekilde sağlanıyor? Özel tarifeler var mı?
* Karavan hayatının artıları ve eksileri nelerdir?
* Karavan hayatı için çok mu erken? (Şu zamana kadar babamdan "ben senin yaşındayken" hikayelerini çok duyduğum için pek etki edeceğini sanmıyorum ama maksat bilgi/tavsiye)
*Ortalama bir karavanın yıllık masrafları ne kadar? (MTV, Zorunlu Trafik Sigortası, Araç Muayene, Yıllık Servis Bakımları, Kasko vs)

Şimdiden çok teşekkür ederim.
 

Yazları sıcak, Kışları soğuk, Ne yapacaksınız karavanda, Boşverin oturun evinizde rahat rahat. Karavan içinde uzun süre yaşamaya uygun değil. İnsan psikolojisine aykırı. Güzel bir motokaravan alırsınız ilerde onunla gezerseniz buna lafım yok. Karavanda yaşamaya çalışmak iş değil.
 

degerli kardesim
karavan , gezi suresince temel ihtiyaclari karsilayan bir aractir. maalesef pandemi ile birlikte issiz kalan mobilyaci ve mutfakcilarin da katkilariyla ortaya gezenev gibi bir sacmalik cikti. bunun dogal sonucu olarak ( sizi tenzih ederim sozum meclisten disari ) haftasonu mangal yakmaktan baska tecrubesi olmayan bir dunya insan , tam zamanli karavan hayatindan bahsetmeye basladi. bence tam zamanli karavan yasami buyuk bir arac ile , bir kamp alaninda mumkun olabilir. dar bir alanda uzun zaman gecirmek hele de yalniz olunca zorlayici olabilir. enerji ihtiyaciniz icin gerekli donanim cok yer kaplayacaktir. konu devam ederse devamini da yazarim.
sorulariniza cevaplarim soyle

benim size tavsiyem basit bir karavan hatta bir kamp araci ile kisa sureli geziler yapmaniz. transporter iyi bir baslangic olabilir zaman ilerledikce hersey yerli yerine oturacaktir.

ilk etapta yakin mesafelerde kisa sureli geziler yapin. ıssız yerlerden uzak durun

internet icin modemin sim kartini eski telefonuma takiyorum. telefonu modem niyetine kullaniyorum. ben nereye internet oraya.

arti ve eksileri konu devam ederse yazarim ( uzun olabilir )

karavan icin dogru zaman , helva tarifi gibi birsey un seker ve yag ayni anda olmali karavan icin kendini hazir hissediyorsan , yeterli paran varsa , yeterli zamanin varsa dogru zaman demektir . bunlar bir araya gelmezse ya param olsa alsam dersin , ya karavan alir zamanim olsa da gezsem dersin ya da karavan alir gezer bu is bana gore degilmis der pisman olur karavani ilana koyarsin ( bakiniz sari site , sayfalar dolusu pismanlik sayfalar dolusu israf)

masraf kisiye gore araca gore degisir, fikir vermek zor.
 
Son düzenleme:

Vodafon her nasıl yapıyorsa başka cihazlarla paylaşımımı 15gb ile sınırlıyor. Oysa mobil olarak tarifem sınırsız. Bunu bilgisayarda kullanamıyorum. Vodafonun hinliği...
 




Ulaşan gibi bir yerde karavanda yaşamak mümkündür. Yeter ki elektriğe, suya, duş için sıcak suya erişiminiz olsun. Güvende ve rahat bir ortamda bulunun. Yine de karavan çok fazla rahat edilecek bir yer değil. Ben sevgimden ötürü, bu hayatı sevdiğim için özellikle bu hayatı yaşıyorum. Böyle bir özel sevginiz yoksa karavan hayatının zorlukları insanı zamanla zorlar.
Ulaşan'ın suları kuyu suyu. Birkaç günde bir Bar'dan kullanma suyu taşımak gerekiyor. Arka arkaya üç beş seferden sonra bu beni sıkıyor biraz bazen. Bunun gibi yönleri çoğaltabiliriz. Evde musluğunu açınca gelen temiz su bile Ulaşan'da ulaşması daha zor bir yerde. Üstelik kışları donuyor diye kullanma sularını da kesiyorlar bazen. Bunların hepsi aşılması gereken güçlükler oluşturuyor. Ama karavanı çok severseniz bu uğurda her şeye katlanıp karavanda yaşamak yine de mümkün. Ben bunu çok güzel yapıyorum. :smiley: Çevremde beni anlamayan insanlar olsa da idealimdeki ve hayalimdeki hayatı yaşıyorum keyfimce.
Bence baştan çok kesin bir karar verip başlamayın. Kendinizi bu hayata yavaş yavaş alıştırın. Bence uygun bir işletmede olmak şart. Ben kendime Ulaşan'ı buldum. Siz de araştırırsanız kendinize uygun yerler bulabilirsiniz çevrenizde...
 

Konu başlığında Karavan Hayatına Başlamak konu edilmiş. Elbette ki teknik zorluklar vardır. Bunlar zamanla bir nebze olsun aşılır aşılmaz ama seçeceğin eşin bu işte gönlü olmazsa karavan hayatında mutlu olmanız mümkün değil. Bir karavan hayatını ben gibi tek başına yaşamak istemiyorsan seninle her yere gitmeye gönüllü bir kız bulmalısın evvela. Bunu da ekleyeyim. Karavan hayatında en önemli mesele bu... :smiley:
 

Bana bakmayın, Ben tek başıma da mutluyum. Ama herkes ben gibi hayatta bir aile yaşamından vazgeçmez, geçemez de zaten. Kendi başıma kafama göre yaşıyorum ben. Bundan pişman da değilim üstelik. Ama dediğim gibi eşinizin sevmesi her türlü teknik sorundan önemlidir. Çünkü eşin bunu sevmezse ne yaparsan yap boş kardeşim. Bu böyle...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,257
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst