Karavan Çeken Arabaya Port Bagaj

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aman5tr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,147

aman5tr

Motorcu oğlandan sonra karavancı
Yer
Ankara
Değerli karavancı dostlar

Pejo 207 SW arabamın arkasına pino karavanımı taktım yakıt tüketimini azaltmak için arabanın üstüne port bagaj takayım diyorum rüzgar doğrudan karavan da patlamayacağı için yakıt tüketimini azaltır diye düşünüyorumhem de ekstra yerim olur siz ne dersiniz.....

Saygılar

Etiketler
Ynt: Karavan Çeken Arabaya Port Bagaj

Karavanda rüzgarı kesmesi bakımından pek etkisinin olduğunu düşünmüyorum ama eşya koymak için tavsiye ederim. Üstelik karavana yük bindirmemiş olursunuz. Taşıma barlarına bisiklet taşıma aparatı da takabilirsiniz. Pino Karavanın hangi modelini aldınız. Hayırlı olsun. Bol keyifli geziler dilerim.

DSC07452.JPG

Karavanda rüzgarı kesmesi bakımından pek etkisinin olduğunu düşünmüyorum ama eşya koymak için tavsiye ederim. Üstelik karavana yük bindirmemiş olursunuz. Taşıma barlarına bisiklet taşıma aparatı da takabilirsiniz. Pino Karavanın hangi modelini aldınız. Hayırlı olsun. Bol keyifli geziler dilerim.

Teşekkürler Ankiralı

Pi 2010 modelini aldım yakıt tüketimini azaltmanın yollarını arıyorum çeki demirine taklılı iken karavan hafif öne yatıyor normal mi ?
Ankara'dan dikiliye 5.1 yakan dizel arabam dönüşte 7.8 yaktı (Acemilik ankaranın yüksek oluşu hız 90 km ) 300 kilo çeki bu kadar etkiler mi ?

Öncelikle hayırlı olsun... Öne yatma durumu karavanı yerleştirmeniz ve kapline binen ağırlığın artmasıyla alakalıdır kanımca... Bunun tespitinin en güzel yanı çeki demirine binen ağırlığı hesaplamanız. Bunu kabaca karavan ağırlığınızın %7-%8'i olarak düşünün... Yani 300 kg bir karavan için topuza max. 25 kg civarı bir yük binmeli... Bu da tek elinizle karavanın kaplinini rahatlıkla kaldırabiliyor olmanız anlamına gelir... Kaldı ki 300 kg'lık bir ağırlık ne aracınızı ne de yakıt tüketiminizi çok fazla etkilememeli... R
'
Rüzgar için ise benim model olarak yapmayı planladığım (Ankara Şaşmazda) bir çözüm var. Avrupa ve Amerika'da wind reflector diye geçiyor. Herhangi bir fibercide rahatlıkla yapılabilir...

Aeroplus-main.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR