Karaöz-Gelidonya Feneri yürüyüşümüz/31.03.2013

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan biral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,365

biral

Ana Kamp
Yer
Antalya
Merhaba,
Epeydir ailem ve arkadaşlarımızla hafta sonları kamplı etkinlikler yapıyoruz ama henüz paylaşma fırsatı bulamamıştım. Bu Pazar ise Gelidonya Feneri'ne yürüyüş planımızı gerçekleştirdik. Cumartesi akşam iş çıkışı Antalya-Merkezden yola çıkarak Kumluca-Karaöz'e geçtik. Gece Korsan Koyunda kamp atıp sabahladık. Bulunduğumuz yere gece geldiğimiz için güzelliğini net olarak farkedemediğimiz manzaramız sabah bizi tüm güzelliğiyle selamladı. Bireysel ve rehberli olarak yürüyen birkaç turist grubu selamlaşarak ilerlediler. Biz de kahvaltıdan sonra yola çıktık. Dozerle açılmış yoldan ilerledikten sonra patika yol ayrımına geldik ve oradan yaklaşık 2 km.lik çok dik olmayan orman içi patika yoldan ilerleyerek fenere vardık. Ormanın derinliklerinde uğuldayan rüzgarın sesi, baharın müjdecisi çiçekler ve buram buram kokan adaçayı ve kekik kokusu da bu tırmanışın bonusu oldu. Fenerde manzara mükemmel.Burası Antalyanın Akdenizdeki en güney ucu ve Türkiyedeki en yüksek deniz feneri. Aşağıdaki nemli ve boğucu hava yukarıda yerini tatlı bir rüzgara bırakıyor. Biz dinlenirken yerli-yabancı 50-60 kadar kişi fenere geldi.Hafta sonu olduğundan yoğunluk vardı ve dönüş yolunda hala çıkanları gördük. Fotoğraflarımızı çektik ve aynı patikadan geri döndük. Köy yollarının içinden ilerleyerek anayola çıktık ve akşama Antalyaya geri döndük. Faaliyete ilişkin fotoğraflar aşağıda gelecek.

Etiketler
Ynt: Karaöz-Gelidonya Feneri yürüyüşümüz/31.03.2013

gece (1).JPG

gece (2).JPG

P1010508.JPG

sabah.JPG

Ekli dosyalar

• gece.JPG
    gece.JPG
    133.9 KB · Görüntüleme: 171

Oralar çok güzel yerler, yılda iki defa gitmeye çalışıyorum, paylaşımınız ve ayrıntılar için teşekkürler ediyorum, eminim güzel karelerin devamını da paylaşacaksınız..

sabah (2).JPG

sabah (3).JPG

kamp.JPG

kamp (1).JPG

Ekli dosyalar

• sabah (1).JPG
    sabah (1).JPG
    115.5 KB · Görüntüleme: 181

Merhaba, paylaşımınız için teşekkürler. Keyifli geçmiş gibi görünüyor notlarınızdan ve fotoğraflardan anladığım kadarıyla :smiley:
Sanırım kendi aracınızla gitmişsiniz. Araba haricinde ulaşım nasıl sağlanıyor merak edip sormak istemiştim.

kamp (3).jpg

P1010447.jpg

P1010453.jpg

P1010456.jpg

Ekli dosyalar

• kamp (2).jpg
    kamp (2).jpg
    113.5 KB · Görüntüleme: 178

EpsilonEridani' Alıntı:
Merhaba, paylaşımınız için teşekkürler. Keyifli geçmiş gibi görünüyor notlarınızdan ve fotoğraflardan anladığım kadarıyla :smiley:
Sanırım kendi aracınızla gitmişsiniz. Araba haricinde ulaşım nasıl sağlanıyor merak edip sormak istemiştim.
Rica ederim. Evet, vaktimiz kısıtlı olduğundan hafta sonu faaliyetlerinde gidiş-dönüş işini genelde özel araçla halletmeye çalışıyoruz ki daha fazla vakit geçirebilelim. Kumlucadan Mavikente dolmuş var, oradan 7 km. yolu vakit varsa yürüyerek yoksa dolmuşla Karaöz'e geçebilirsiniz. Karaöz yazlıkların bulunduğu çok şirin güzel bir sahil kasabası. sahilin devamından yarımadaya doğru yol var, patika yol ayrımına kadar yaklaşık 6-7 km kadar.... yol üzerinde ilk bir iki km.de çeşmeler var, suyun buralarda tazelenmesi yerinde olur, çünkü son çeşmeden sonra artık tatlı su kaynağı yok. nem insanın sıvı dengesini değiştirdiğinden su ihtiyacı çok oluyor. patidan sonra da 2 km tırmanış yapılıyor, çok dik değil, kaybolma riski yok, tabela ve likya yolu işaretleri var zaten.
saygılar

fotolara devam...

küçük doğa dostumuzu takipteyiz...

P1010464.JPG

P1010475.JPG

P1010481.JPG

P1010484.JPG

Ekli dosyalar

• P1010458.JPG
    P1010458.JPG
    240.9 KB · Görüntüleme: 198

ceranus' Alıntı:
Oralar çok güzel yerler, yılda iki defa gitmeye çalışıyorum, paylaşımınız ve ayrıntılar için teşekkürler ediyorum, eminim güzel karelerin devamını da paylaşacaksınız..
rica ederim... Antalya, bu tür faaliyetler için hem doğası hem de iklimi ile eşsiz bir yer, fırsat buldukça değerlendirmeye çalışıyoruz...

Ynt: Karaöz-gelidonya Feneri Yürüyüşümüz/31.03.2013

23 Nisan da 4 günlük tatilden yararlanıp yönümüzü Antalya'ya çevirdik ve bizde Likya Yolunun en güzel parkurlarından biri olan Adrasan Gelidonya Feneri, Karaöz kısmını yürüyeceğiz, yanında başka sporlarda yapacağız, ziplining, kanyoning gibi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR