Karadeniz Bölgesinde Nerelerde Kamp Yapılır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,235

hefe

Ana Kamp
Yer
ANKARA
Merhabalar,

Bu yaz haziran ayının son haftasında ailem ( 3 kişiyiz) ile birlikte karadeniz bölgesini gezip, uygun yerlerde çadırımızı kurup kamp yapmak istiyoruz. 1 hafta sürecek turumuzun (arabayla) iyi geçmesi adına sizlerin tavsiyelerine çok ihtiyacım olacak. Üstelik ilk çadır deneyimimiz olacağını ayrıca belirtmek isterim. Kamp için olmazsa olmaz ekipmanlarımızı hazırlamaya çalışıyoruz.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler..

Ynt: Karadeniz Bölgesinde Nerelerde Kamp Yapılır?

Karadeniz'i gezmeye nereden başlayacaksınız?
Deniz kenarı mı yayla mı tercih edeceksiniz?

Tasarladığınız gezi hakkında biraz daha bilgi paylaşırsanız (gitmek istediğiniz şehir, çadır niteliği vb...) okuyan kişiler size daha yardımcı olabilir.

Selamlar, gezimizi Sinop tan baslatip sirasiyla Ordu Trabzon ve Rize yi icine alacak sekilde planladim aslinda. Deniz kenarindan cok yaylada olmayi tercih ederim. Benim icin en kritik olan guvenli yerlerde kalabilmektir. Kamp ekipmanlarim, husky boyard 4 kisilik cadir, cadira uygun boyutlarda sisme yatak, -15 uyku tulumlari, portatif masa ve sandalye, yagmurluk panco, fener lamba vs. yuruyus ayakkabisi ve kisisel guvenlik donanimlarimdan olusmaktadir. Tabi eksiklerim olacaktir. Tavsiyelerinizi beklerim. Ozellikle ayder ve bolgesinde uzun zaman gecirmek istiyorum.

güzel plan..

merhaba . eğer aydere giderseniz kaplıcaya gitmeyi sakin unutmayın.birde günü birlik rize merkezde dağmaranı ve merkeze 25 km mesafedeki andon ılıcasını zamanınız olursa mutlaka programınıza dahıl etmenizi tavsiye ederim

Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinin sahillerinde deniz kenarında çadırınızı kurup denize de girebilirsiniz.
Ordu merkezden teleferikle Boztepe'ye çıkıp şehir manzarasını izleyebilirsiniz.
Eskiden Medereseönü'nde meşhur çaycı Uzun Saçlı'nın Yeri vardı eski yol üzerinde öldükten sonra işletme ne olmuştur bilmiyorum. Deniz kenarındaki yolu tercih ederseniz önünden geçeceksiniz.
Giresunda Bektaş, Kümbet ve Karagöl yaylalarına çıkabilirsiniz. Kümbet doğallık açısından daha güzeldir. Yörenin köylüleri ile konuşursanız size çadır için uygun alan gösterir diye düşünüyorum.
Eğer Giresun'da deniz kenarında çadır kurmak isterseniz Bulancak-Giresun arasında Ofran denilen yerde çadırınızı kurup denize de girebilirsiniz.

Şimdiden iyi geziler...

Verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeleriniz için sonsuz teşekkürler.. Bahsettiğiniz yerler ile ilgili araştırmalarıma başladım bile..

Ordu da sahilinde camper tarzı aracımla konaklamıştım çok güvenliydi hatta daima devriye polis ekibi geziyordu tanıştık güvenli olduğunu kalabileceğimizi söylemişlerdi hatta cep telefonlarını verdiler birşey olursa arayabilirsiniz demişlerdi burdan onlara selam ediyorum.

iyi tatiller.

Tesekkur ederim.Notlarima bunu da yazdim.

Halil Efe kardeşim her yer çok güvenlidir. Şurda kal burda kal demiyorum her yerde kalabilirsin. sahilde sana kimse neden burda kalıyosun demez.

Yorumun icin tesekkur ettim kardesim. Yalniz olsaydim hic sorun degildi. Malum ailecek olunca biraz tedirgin olmuyor degil insan. Ulkemizin durumu ve bakis acisi belli uzun uzun anlatmaya gerek yok.

Ayder ve cevresinde kalacağınız zamanları ve aracınızı söylerseniz uygun yerler tavsiye edebilirim. Fırtına vadisi boyunca her yer güvenlidir. tedirginliğe gerek yok. Vadinin girişinde ve iç taraflarda kamp atılacak yerler vardır.

Merhabalar,
Oncelikle bir hususu belirtmemde fayda var. Guvenli bir yer sorunu sadece bir yere bir bolgeye ozgu birsey degil. Bu sorun hic beklemediginiz, ummadiginiz bir yerde karsiniza cikabiliyor. Lutfen yanlis anlasilmasin. Tehditler sadece insanlardan degil dogadaki tum canlilardan gelebilir taktir edersiniz. Bir sure ardesen de yasamistim bu arada. Yeniden oralari gorecek olmam heyecan verici dogrusu.. Binek bir arac ile seyahat edecegiz. Seyahat tarihlerimiz 15-20 Haziran arasi kuvvetle muhtemel. Firtina vadisinde kalmayi cok isterim. Ozellikle hava durumu hakkindaki tavsiyelerinizi beklerim. Saygilar..

Halil Bey,
Benim bulabildiğim çadır kampları.İyi yolculuklar.

KASTAMONU
ABANA DOĞAN GÜNEŞ KAMPİNG

SİNOP
MERKEZ AKLİMAN ORMAN KAMPI
MERKEZ AKLİMAN MARTI KAMPI 3682876214
MERKEZ AKLİMAN BELEDİYE YUVAM TES. 3682612532
KARAKUM KARAKUM KAMPI 3682612693

SAMSUN
ALAÇAM GEYİKKOŞAN TESİSLERİ
ONDOKUZ MAYIS 19 MAYISKAMPI
MERKEZ ALTINKUM HUZUR TESİSLERİ 3624575975
MERKEZ ALTINKUM ÇAMLIK KAMPI
MERKEZ ALTINMKUM KANARYA KAMPI 3624575857
MERKEZTAFLAN KAMPİNG 87
TERME (ÇAMLARIN İÇİNDE)
YAYAKENT SERA KAMPİNG

ORDU
ÜNYE SAHİLKÖY ÇINARSUYU ORMAN İŞL. 4523424243
ÜNYE DERYA MOTEL
ÜNYE UZUNKUM KAMPİNG 4523232022
ÜNYE GÜLEN KAMPİNG 4523246686
ÜNYE MAVİDENİZ KAMPİNG 4523463259
ÜNYE ORİENT KAMPİNG
FATSA HANİZAM
EFİRLİ ÜÇER KAMPİNG 4525222169
EFİRLİ ÜÇERTOPÇUOĞLU KAMPİNG 4522121303
MERKEZ CUMH.MAH. MELET PİKNİK

TRABZON
AKÇAABAT HIDIR NEBİ YAYLAKENT
MAÇKA SÜMELA ÇOŞANDERE KAMP. 4625121024
MAÇKA HAMSİKÖY ZİGANA TATİL K. 4625426262
MAÇKA SÜMELA SÜMELA KAMP. 4625121581
MAÇKA SÜMELA VERİZANA KAMP.
ÇAYKARA U. UZUNGÖL MOTEL KAMP. 4626566116
GÖLBAŞI U.İNAN KARDEŞLER KAMP. 4626566297
GÖLBAŞI UZUNGÖL KIYI DİNL.TESİSLERİ

ARTVİN
YUSUFELİ GREENPEACE CAMPİNG 4668113620

İsmail Bey elinize saglik. Sizin tecrube ettiginiz ve ozellikle su kampa mutlaka gitmelisiniz dediginiz bir yer vardir sanirim. Cok tesekkur ederim simdiden..

1-10 temmuz tarihlerinde ailem ile beraber bende çorum-amasya-samsun-ordu-giresun-trabzon-rize-sinop-kastamonu turu planlıyorum , çadırlı konaklama uygun olursa bende yapacağım . benim bildiğim yada gördüğüm kamping tarzında çadır kurabileceğiniz trabzon için ; sümela camping ve vezirana camping var .

SON KONULAR - FORUM