Ynt: Kampda Yaptığınız Değişik Yemek Pişirme Şekilleri Neler ?
merhabalar dilim döndüğünce anlatayım ;
bütün tavuk,on lt büyükküğünde teneke,50 cm civarı bir çomak,birkaç adet düz taş,bolca odun,
düz bir zemine çomak çakılır,çomağın tam dibine düz taşlar konur ki tavuk yere değmesin,tavuk çomaga midesi üstte olacak şekilde geçirilir.arzu edilirse tavugun içine sebze konulabilir ama tadını bozuyo.teneke tavugun üstüne sıkıca kapatılır mümkünse alt tarafları çamurla sıvanırkı hem hava dışarı çıkmasın hem duman içeri girmesin,ben birde tenekenin üzerine taş koyuyorum,sonra tenekenin etrafına ateş yakılır,diyeceksinizkı ne kadar eteş
işte orda deneyim araya giriyo ama kabaca şöyle anlatayım ;tenekenin dört tarafına dorder ad.50 cm uzunlugunda odun yakılırsa o ateş ve köz yeterlı olur bence
yaklasık 40 dk sonra tenekeyi kaldırıb vee afiyet olsun
not: tavuk donmamış olacak,ateş çok yada az olmayacak,yere dikilen çomak ince olmayacak,ateş teneke etrafında dengeli dağilmış olacak
saygılar şimdiden afiyet olsun...
Umumi tercih tenekede cingene tavugu gibi gorundu bana. Guzel de bunu nasil yapacaz? Hic bilmeyen birine guzel bi tarif edecek gonullu var mi acaba?
Simdiden cok tesekkurler o gonullu ve sabirli arkadasa...
[/quote]