Kampda Yaptığınız Değişik Yemek Pişirme Şekilleri Neler ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serdaltak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,458

serdaltak

Yeni Üye
Yer
ist
Web
mynet.com
arkadaşlar merhaba ; ben kamp esnasında yemek yapmayı severim.güveçte almn.foly da,tenekede vs siz neleri nasıl yapıyorsunuz.örneğin gecen ''doğada tek basına'' adlı prg seyrederken adam soğanın içini alıp yumurta kırdı koydu ateşin ustune pişirdi yedi:smiley: varmı sizdede böle değişik tarifler...

Etiketler
Ynt: Kampda Yaptığınız Değişik Yemek Pişirme Şekilleri Neler ?

bazı geniş yapraklı bitkilerin yaprakları folyo gibi yemek pişirmek ve tabak olarak kullanmak için uygun olur demişlerdi.

Çingene tavuğundan vazgeçemem,yak ateşi,doldur tenekenin etrafına koy içinede tavuğu...sanat eseri

Güveç içerisine et ve aklınıza gelen tüm sebzeleri doldurum yagınıda atın içine koydunuzmu ateşin üzerine alın size süper bir güveç
afiyet olsun

doğada fırında et tarifi; :smiley:
toprağı göz kararı pişireceğiniz nesnenin büyüklüğünce açıyorsunuz ateşte önceden ısınan geç ısınıp geç soğan granit benzeri taşları açtığınız kuyunun tabanına diziyorsunuz sonra içine patates,soğan,sarımsak..vs ve ana yemeğinizi, örneğin eti zehirli olmayan yapraklara sarıp taşların üstüne koyduktan sonra yine aynı taşları (önceden ısıttığınız)üzerine diziyorsunuz birazda kül atmak iyi olur.sonra üstünü hava almayacak şekilde tercihen iğne yapraklı ağaçlarla güzelce örtüp üzerinede toprak atıyorsunuz bunun sebebi içeride sıcak havanın dolaşmasını sağlamak 1-1,5 saat sonra yemeğiniz hazır yanınada köz ateşinde çay offff. ;)

hava bozuk yamur varkar var ; sucuğu önce folyoyola sarıp onun ustunu bı kac kat gazetyle sarııp ateşli yoruz külü temızleyıp folyoyu acınca herşey ortaya cıkıyor ;)

Arkadaşlar folyo da yemek pişirmenin sağlığa zararlı olduğu söylenmekte ve neredeyse herkezcede kabul görmekte,tariflere bakınca neredeyse coğunda folyo var ne dersiniz folyo kullanmadan yemek yapılamazmı?

Beraber kamp yaptığım arkadaşımda o televizyon programını izlemiş ve her kampımızda ısrarla yumurtalı soğanı yapıp yarısına kadar yiyebiliyor, bende bir kere tadına bakmıştım, benim damak zevkime uygun değil.

Saygılar

Ersan

soganyumurta1.jpg

soganyumurta.jpg

Evet bende en çok teneke tavuğunu seviyorum... :smiley:

haklısınız bende pek tavsıye etmıyorum folyoı kullanmayı ama imkan dahılınde bi iki kere kullandım tenekede tavukta bı lezzetli oluyor sormayın gıtsın :D

1 http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=6080.0
2 http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=62783.0

Hem fikir olduğumuz konu ,tenekede tavuğun lezzeti herhalde ;D

Sebzeli çingene tavuğu teneke açıldıktan sonraki manzara dostlara tavsiye edilir[attachment=1]

26890_106590809375499_100000737422924_101566_3841287_n.jpg

selamlar
tarif veremeyecegim fakat bikac resim ekleyeyim dedim :smiley:

IMG_0566.jpg

atv-25.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR