Kampçılara İdaeal Mini Ocak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suleymanm3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,809
S

suleymanm3

Ziyaretçi
Merhabalar elimde 5 adet mini kamp ocağı var ilgilenenler var ise msj atabilir hatta gittigidiyordan ürünü alabilirler ücretsiz kargodur.
http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/mini-ocak-gaz-ayarli-cakmakli-124256482

kamp ocağı 4.jpg

kamp ocağı 3.jpg

kamp ocağı 2.jpg

kamp ocağı 1.jpg

Etiketler
mini ocak
Ynt: Kampçılara İdaeal Mini Ocak

Bu ocağın bir adet aynısından bir adette yanıcı kafa kısmının büyüğünden almıştım 2 sene önce gayet güzel, kaliteli ve kullanışlı ocaklar. Almak isteyenler için şiddetle tavsiye ederim.

Keyifli' Alıntı:
Bu ocağın bir adet aynısından bir adette yanıcı kafa kısmının büyüğünden almıştım 2 sene önce gayet güzel, kaliteli ve kullanışlı ocaklar. Almak isteyenler için şiddetle tavsiye ederim.
bende toplamda 6 tane aldım 1 tanesini kendime ayırdım ötekilerinide satarım dedim satılırsa olmadı artık kendim kullanacam bozuldukça değiştiririm :smiley: dağ bayır geziyoruz önce piknik tüpüyle girdim işe baktım yer kaplamaya başladı biraz küçültelim dedim aldım birtane bir kaç videosunu izledim dağda bayırda iş görür sonuçta ev ocağı gibi aktif kullanmiycaz :smiley:

Evet aynen öyle dediğiniz gibi. Elinizdeki ocak gayet iyi bir performansa sahip, çok kısa sürede üzerindeki küçük çaplı tava, çaydanlık ve benzeri ekipmanın içindekini ısıtıp kaynatıyor.
Yalnız ekipman için gerekli olan vidalı kartuşlar nadir bulunabiliyor vede pahalı olduğundan stok yapmak gerekli.Ben bu işi de kartuşları tekrar doldurarak (maksimum 3 kere) çözüyorum.

bende inş. 30 ağustosta 1 günlük bir kamp yapacağım işin açıkcası ilk orda kullanacam bakalım performansı nasıl kartuş tüpten ben buldum skıntı olmadı nette filan var. aslında pahalılık konusuna pek katılmıyorum neden şimdi ben dağa gittiğim zaman arabam en aşşağıya 100-150 lira yakıyor (Defender) aldığım malzeme ıvır zıvır 50 tl e bi kartuş tüp 20-25 tl veripte en az 10 kere kullanacaksanız pekte bir şey deil ocak+tüp 55 lira diyelim ocağı bir kere alacaksınız tüpü en az 10 kere veya daha fazla kullanacaksanız çok afaki bir rakam deil bence bugün bir lokantada veya restouranta güzel bir karnımı doyiriyim deseniz en az 15 tl :smiley:

Haklısınız aslında. Benim ocak ve diğer ekipmanlar sürekli aracımın arkasında ve her an heryerde kullanıyorum bunun için bir sene içinde yaklaşık 10 adet tüp kullandım bu yüzden temini zor olabiliyor.Stok yapmakta sıkıntı olabiliyor.Bunun için öyle düşünüyorum.

peki bu kartuşu doldurarak demissiniz nasıl dolum yapıyorsunuz kartuşlara bilgi verebilirmisiniz ben hiç kullanmadığım için bilemiyorum

Youtube veya internette ''camp stove refill adapter '' diye yazarsanız farklı uygulamalar çıkıyor.Ben onlardan esinlenerek bir adaptör tasarladım ve tornacı arkadaşıma yaptırdım. Bunu da küçük tüp vanasına hortum ile bağladım ve bu sayede dolduruyorum.Ama en önemlisi videolarda da göreceksiniz doldurulacak tüpün önceden iyice soğutulması gerekiyor.

Dediğim şekilde internette arama yaparsanız farklı uygulamalar size fikir verebilir.

Keyifli' Alıntı:
Youtube veya internette ''camp stove refill adapter '' diye yazarsanız farklı uygulamalar çıkıyor.Ben onlardan esinlenerek bir adaptör tasarladım ve tornacı arkadaşıma yaptırdım. Bunu da küçük tüp vanasına hortum ile bağladım ve bu sayede dolduruyorum.Ama en önemlisi videolarda da göreceksiniz doldurulacak tüpün önceden iyice soğutulması gerekiyor.

Dediğim şekilde internette arama yaparsanız farklı uygulamalar size fikir verebilir.
kusura bakmayın yanlış birşey diyorsam acemiliğime verin iyice soğuması dediğiniz dondurucuya atıp bi 12-20 dk beklemekmi yoksa normal buzdolabının yiycek bölümlerine koysam yeterlimidir ?

Şöyle açıklayım: lpg gazı ısındıkça genleşen, soğudukça büzülen bir gazdır.Dolum yapılacak kartuşu buzdolabının buzluğunda 10,15 dakika bekletmemizdeki kasıt dolum esnasında kartuş içerisine giren gazı aniden soğutarak sıkıştırmak; dolayısı ile içeriye daha fazla gaz doldurmuş oluyoruz. Aksi takdirde yani kartuşu soğutmadan dolum yapmayı denediğimizde çok az miktarda gaz dolar.
Ben dolum işlemini küçük piknik tüp ile yapıyorum.Tüpü ve soğuttuğum mini kartuşu yaptığım adaptör ile birbirine bağladıktan sonra minik tüp altta piknik tüpü üste gelecek şekilde çevirip vanayı açınca dolum gerçekleşiyor.

Burada önemli noktalar:
1...Kartuşun tamamen boş ve iyice soğutulmuş olması.
2...Dolum esnasında kartuş altta küçük tüp üstte olacak şekilde vananın açılması.

Keyifli' Alıntı:
Şöyle açıklayım: lpg gazı ısındıkça genleşen, soğudukça büzülen bir gazdır.Dolum yapılacak kartuşu buzdolabının buzluğunda 10,15 dakika bekletmemizdeki kasıt dolum esnasında kartuş içerisine giren gazı aniden soğutarak sıkıştırmak; dolayısı ile içeriye daha fazla gaz doldurmuş oluyoruz. Aksi takdirde yani kartuşu soğutmadan dolum yapmayı denediğimizde çok az miktarda gaz dolar.
Ben dolum işlemini küçük piknik tüp ile yapıyorum.Tüpü ve soğuttuğum mini kartuşu yaptığım adaptör ile birbirine bağladıktan sonra minik tüp altta piknik tüpü üste gelecek şekilde çevirip vanayı açınca dolum gerçekleşiyor.

Burada önemli noktalar:
1...Kartuşun tamamen boş ve iyice soğutulmuş olması.
2...Dolum esnasında kartuş altta küçük tüp üstte olacak şekilde vananın açılması.

çok teşekkür ederim iyice öğrendim :smiley: anlaşıldı bende doldur boşalt yapacam kalan piknik tüpümüde bu işte kullanırım 2 tane kartuş tipi tüp aldım bakalım bitene kadar devam :smiley:

Yalnız 2 seferden fazla doldurunca gaz kaçırabiliyor.Kontrol ederek kullanın... :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.