Kamp Yeri Hakkında Fikirlerinize Ihtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mustafa DOĞAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,484
Merhaba Doğa sever arkadaşlar. uzun sayılabilecek bir süre için kamp yapacağız. on gün kadar ormanda kalmayı planlıyoruz. iki yer var karar vermemiz gereken. birinin video linkini aşağıya koyacağım. diğerinin görseli olmadığı için tarif ediyorum. Karabük Ovacık boduroğlu yaylası zamanında yayla şenlikleri yapılmış ve artık yapılmıyor. şenlikler döneminden kalan tuvalet Çeşme mescit var. çam ormanı yüksek ağaçlar bulunuyor ve insanların bolca bulunmadığı bir yer yolu asfalt özel aracımızla gideceğiz. Diğeri ise aşağıda videoda göreceğiniz yer. burada tabii Mescit tuvalet vesaire olmayacak. ilk kez kamp yapacağız. Siz tecrübeli arkadaşlara sormak isterim. siz olsanız ve böyle uzun süreli bir kamp yapacak olsanız hangisini tercih ederdiniz?
Video: https://youtu.be/Or6Q3CFK1zY

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
iki konum da Karabük içerisinde. Yenice ormanlarında daha önce kamp deneyimim oldu (geçen sene nisan ayında) ve çok beğendim. şeker kanyonu denilen yerde, akarsu kenarında çok keyifli zaman geçirdik. şeker kanyonu tabelasından içeri girince 1-2 km sonra bir restoran göreceksiniz. işletmeyi geçince 100-200 metre sonra yol sağa doğru, akarsuyun kenarına iniyor. tam o noktada çadırlarımızı kurmuştuk, tercihiniz orası olursa pişman olmazsınız.

ama şunu da önerebilirim: Yenice Book
bu linkte eğer doğa yürüyüşlerini veya bisiklete binmeyi severseniz yenice belediyesinin hazırladığı parkurların listesi mevcut. zorluk dereceleri, gps noktaları, güzergah bilgilerine kadar herşeye sahipsiniz. benim karabük tatilim boyunca aklımda kalan ancak aracımız olmadığından mesafeyi göze alamadığımız için gidemediğimiz Eğriova gölü var. Bana kalırsa hazır aracınız ve uzunca konaklayabilecek zamanınız varken tek bir noktaya takılmayın. sadece yenice ormanları içerisinde bile (o kadar büyük bir alana sahip ki!) 10 günün her gününde farklı bir yerlere kamp atılabilir. zaten parkurlar da çok farklı yerlerden başlıyor, çoğu da birbiriyle kesişmiyor.

Not. Yenice belediyesi çalışanları oldukça yardımseverler. uğrayıp bu linkte göndermiş olduğum kitapçığın basılı halini ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

iki konum da Karabük içerisinde. Yenice ormanlarında daha önce kamp deneyimim oldu (geçen sene nisan ayında) ve çok beğendim. şeker kanyonu denilen yerde, akarsu kenarında çok keyifli zaman geçirdik. şeker kanyonu tabelasından içeri girince 1-2 km sonra bir restoran göreceksiniz. işletmeyi geçince 100-200 metre sonra yol sağa doğru, akarsuyun kenarına iniyor. tam o noktada çadırlarımızı kurmuştuk, tercihiniz orası olursa pişman olmazsınız.

ama şunu da önerebilirim: Yenice Book
bu linkte eğer doğa yürüyüşlerini veya bisiklete binmeyi severseniz yenice belediyesinin hazırladığı parkurların listesi mevcut. zorluk dereceleri, gps noktaları, güzergah bilgilerine kadar herşeye sahipsiniz. benim karabük tatilim boyunca aklımda kalan ancak aracımız olmadığından mesafeyi göze alamadığımız için gidemediğimiz Eğriova gölü var. Bana kalırsa hazır aracınız ve uzunca konaklayabilecek zamanınız varken tek bir noktaya takılmayın. sadece yenice ormanları içerisinde bile (o kadar büyük bir alana sahip ki!) 10 günün her gününde farklı bir yerlere kamp atılabilir. zaten parkurlar da çok farklı yerlerden başlıyor, çoğu da birbiriyle kesişmiyor.

Not. Yenice belediyesi çalışanları oldukça yardımseverler. uğrayıp bu linkte göndermiş olduğum kitapçığın basılı halini ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.
Her ne kadar 8 yaşından beridir uzağında dahi olsam Karabük Benim Memleketimdir bizde eğriova göletine gitmeyi planlıyorduk. Sürekli çadır kurup bozamayız gibi geliyor. Çünkü biz hamaklarla semaverle mangalla falan oldukça geniş bir planlama yaparak gidiyoruz. insanlardan uzak bölgeler tercihimiz olacak. Pardon lafı ve Kuran hatırlatmaları istemiyoruz. gecenin üçünde kahkaha patlatıp şarkımızı söyleyebilirmeliyiz.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

SON KONULAR

Geri