Kamp Ekipmanı / Seti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fatihgunes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,971

fatihgunes

Yeni Üye
Merhaba, uzun süredir üyeyim ancak aktif olabilmek bugüne kısmetmiş. İlk mesajımda da tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyaç duyacağımı belirteceğim Umarım yardımcı olursunuz

Daha önce bir kere, Karadeniz'de yaz kampı yaşamış ve elinde 50 liralık çadır dışında hiçbir materyali bulunmayan ben, profesyonel ürünler ile kampçılığa giriş yapmak istiyorum. Çok fazla makale, forum, alışveriş sitesi, youtube videosu, okudum, izledim, bakındım işin içinden çıkamadım bir türlü. Çıkamama sebebi ürünlere uzak olmak, çok alternatif olması, bir kere yapılabilecek alışverişten zarar etmemek, doğru ürüne doğru bedeli aktarmayı istemekten kaynaklı.

Derdimi kısaca anlatmak gerekirse;

Bisikletim, motorum, arabam şimdilik yok Dolayısıyla hafif çanta, çadır, mat, tulum gibi ihtiyaçlarım var. Extreme dağcılık koşullarında kamp yapmak gibi bir niyetim de yok. 4 mevsim yapabilirim ancak daha ılımlı koşullarda. 2 ya da 3 kişilik, çantamı ayakkabılarımı sundurmasına ya da 3 kişilik olursa içine koyabileceğim, yağmurda ıslatmayacak, rüzgarda uçmayacak, terlemeyen, yazın yakmayan iyi bir çadır istiyorum. Ne çok geniş ne çok dar. Ferrino sintesi 2 modeli dikkatimi çekti, hafifliği çok güzel ancak hiç yorum bulamadım ve biraz alçak - dar gibi. Yani güzel bir manzaraya çadır kurduğumuzda da yağmurda oturup dışarıyı izleyebilecek bir çadır olsun istiyorum, sadece yatmak zorunda olmayayım.

Mat olarak şişmeler konfor açısından cazip geliyor, hatta iki kişilik istiyorum fakat doğru ürünü bulamadım. Çadır da olsa geniş olması rahat uyku için güzel olur.

Tulum tarafında hiç deneyimim olmadı. Mumya tipli olanlarda uyuyabilir miyim bilmiyorum. Hiç sırtüstü yatabilen birisi değilimdir. Sanki dikdörtgenler işimi daha çok görecek gibi geliyor. Fakat ortalamaya göre ciddi üşüyen birisiyim. O yüzden konfor sıcaklığı -5 -10 civarı birşey olmalı muhtemelen. yine ferrino'nun bir modeli vardı -3 ve -18 değerlerine sahip ama emin olamadım.

Çanta konusunda sırtı boşluklu bir model vardı lowe alpine airzone. Fakat litre olarak 45 + 10 yeter mi kestiremedim. Ya da daha iyi bir alternatifi vardır belki dedim.

Temel yapı taşı olarak eksiklerim bunlar. Ocak, kafa ve çadır lambası, bıçak ve yemek seti gibi ihtiyaçlarım da var elbette. Tüm hepsi için 2 bin tl civarı duruma göre biraz üstü bir harcama planlıyorum. Bir de bunları toplu alabileceğim hepsini aynı yerde bulabileceğim bir platform bulamadım. Şehir olarak Bursa'dayım. Burası zaten kısıtlı. İnternet ortamında da biri bir yerde diğeri başka yerde. Toplu alım ve nakit ödersem indirimden ve kargodan faydalanabilirim.

Önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, tıkandım açıkçası

Burada ya da başka mecralarda kimseden cevap gelmeyince kendi bildiğim gibi ilerlemek zorunda kaldım. İçerik oluşması açısından, sonrasında ihtiyaç duyanların ulaşması açısından malzemeleri yazayım. Deneyimlediğimde yorumlaya da bilirim.

1) çadırda derdim hafiflik, nispeten kolay kurulum, kendiliğinden ayakta durabilme ve kısmen genişlikti. sundurma kısmı da önemliydi. yüzlerce ürün arasından ferrino phantom 2 gözüme çarptı. Ferrino PHANTOM 2 Çadır Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al mavisi çok hoş durmuyor ama başka da seçenek yoktu belki severim bakalım

2) çanta konusunda aşırı cahilim. sadece sırtının boşluk olma avantajı olan bir iki model aklıma yattı. çantanın ağırlığı biraz var gibi ama fiyat performans oranı iyi sanırım. renk seçimi yine içime sinmedi ama tek model vardı burada da. deuter vairo 50+10 Deuter Futura Varıo 50+10 Sırt Cantası (34314.749) Fiyatı ne çok büyük ne çok küçük olsun istedim.

3) uyku tulumu tecrübem sıfır. mumya tiplilerde uyuyabilir miyim bilmiyordum. çünkü sırtüstü 2 dakika bile uyuyamıyorum. dikdörtgenler daha cazip gözüküyordu. ancak normale göre gerçekten üşüyen bir insanım. mumyalar daha sıcak tutuyormuş sanırım? fakat hafiflik ve konfor derecesi fena olmadığından ferrino lightech seçtim burada da. Ferrino Lightech Shingle SQ Uyku Tulumu Fiyatı - Taksit Seçenekleri

4) mat tercihinde de klasik dolgular çok cezbetmiyordu. çantaya sığmaması konforsuz olması vs. gibi nedenlerden ötürü. ferrino swift yine hafiflik ve konfor dengesi için uygun gördüm. Ferrino SWIFT MAT Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al

hepsinin tek yerden alınması avantaj oldu. indirimli olması da. diğer eft ile satan siteler var ama fiyatlar bu kadar düşmüyordu. 2650 TL %15 indirimle 2250 TL ödedim. umarım doğru ekipmanları tercih etmişimdir.

merhaba
outdoorhaber.com a bak öncelikle burada sorularına net cevaplar bulacaksın.
bisiklet motor yada sırt çantası ile yürüyerek gidilen gezilerde hafif ekiman çok önemli. Tabi ne kadar hafif o kadar pahalı oldugu icin çöpe atacak paran yoksa ortasını bulmak lazım...
Ben ferrino lighttent2 kullanıyorum. Çoook hafif ve en sevdigim yanı polleri kısa katlandığı için 45-50 cm degil 35 cm boyunda kapalı halde, bu sosis çantaya koyacaksan büyük avantaj oluyor. Tek ve çok büyük dezavantajı kazık çakmadan ayakta duramaması .... Kayalık beton zemin kum yada karda ayakta durmuyor yada cok zor oluyor,,, ben su an alacak olsam freestanding denilen cins birsey alırdım ama o zaman poller uzun oluyor ve paket z45-50 cm oluyor,,,
uyku tulumu m da az yer kalayam evolite cocoon -5 comfort u olan hafif kucuk bir model.
Mat cok onemli ben 3/4 şişme mat ve şişme yastık kullanıyorum coook az yer kaplıyor
eğer çok para vermiyim diyorsan decathlona bakmanı tavsiye ederim. Ozellikle tek kişilik twosecond easycamp modeli hem cok ucuz hem cok pratik. Tulum ve matlar da öyle

Son düzenleme:

SON KONULAR - FORUM