Merhaba, uzun süredir üyeyim ancak aktif olabilmek bugüne kısmetmiş. İlk mesajımda da tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyaç duyacağımı belirteceğim
Umarım yardımcı olursunuz
Daha önce bir kere, Karadeniz'de yaz kampı yaşamış ve elinde 50 liralık çadır dışında hiçbir materyali bulunmayan ben, profesyonel ürünler ile kampçılığa giriş yapmak istiyorum. Çok fazla makale, forum, alışveriş sitesi, youtube videosu, okudum, izledim, bakındım işin içinden çıkamadım bir türlü. Çıkamama sebebi ürünlere uzak olmak, çok alternatif olması, bir kere yapılabilecek alışverişten zarar etmemek, doğru ürüne doğru bedeli aktarmayı istemekten kaynaklı.
Derdimi kısaca anlatmak gerekirse;
Bisikletim, motorum, arabam şimdilik yok
Dolayısıyla hafif çanta, çadır, mat, tulum gibi ihtiyaçlarım var. Extreme dağcılık koşullarında kamp yapmak gibi bir niyetim de yok. 4 mevsim yapabilirim ancak daha ılımlı koşullarda. 2 ya da 3 kişilik, çantamı ayakkabılarımı sundurmasına ya da 3 kişilik olursa içine koyabileceğim, yağmurda ıslatmayacak, rüzgarda uçmayacak, terlemeyen, yazın yakmayan iyi bir çadır istiyorum. Ne çok geniş ne çok dar. Ferrino sintesi 2 modeli dikkatimi çekti, hafifliği çok güzel ancak hiç yorum bulamadım ve biraz alçak - dar gibi. Yani güzel bir manzaraya çadır kurduğumuzda da yağmurda oturup dışarıyı izleyebilecek bir çadır olsun istiyorum, sadece yatmak zorunda olmayayım.
Mat olarak şişmeler konfor açısından cazip geliyor, hatta iki kişilik istiyorum fakat doğru ürünü bulamadım. Çadır da olsa geniş olması rahat uyku için güzel olur.
Tulum tarafında hiç deneyimim olmadı. Mumya tipli olanlarda uyuyabilir miyim bilmiyorum. Hiç sırtüstü yatabilen birisi değilimdir. Sanki dikdörtgenler işimi daha çok görecek gibi geliyor. Fakat ortalamaya göre ciddi üşüyen birisiyim. O yüzden konfor sıcaklığı -5 -10 civarı birşey olmalı muhtemelen. yine ferrino'nun bir modeli vardı -3 ve -18 değerlerine sahip ama emin olamadım.
Çanta konusunda sırtı boşluklu bir model vardı lowe alpine airzone. Fakat litre olarak 45 + 10 yeter mi kestiremedim. Ya da daha iyi bir alternatifi vardır belki dedim.
Temel yapı taşı olarak eksiklerim bunlar. Ocak, kafa ve çadır lambası, bıçak ve yemek seti gibi ihtiyaçlarım da var elbette. Tüm hepsi için 2 bin tl civarı duruma göre biraz üstü bir harcama planlıyorum. Bir de bunları toplu alabileceğim hepsini aynı yerde bulabileceğim bir platform bulamadım. Şehir olarak Bursa'dayım. Burası zaten kısıtlı. İnternet ortamında da biri bir yerde diğeri başka yerde. Toplu alım ve nakit ödersem indirimden ve kargodan faydalanabilirim.
Önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, tıkandım açıkçası