Kamp Aydınlatmaları Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cank Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,701

cank

Kamp II
Yer
Ankara
Selamlar,
Havalar ısınmaya başladı ve yavaştan kamp sezonu açıldı :smiley:
Kamplarda kullanmak için kendime ucuza bir gemici feneri aldım. Pilli aydınlatmalara göre hem daha ucuz hem de daha uzun gidiyor diye düşünüyorum. Ankara'da yapı marketlerinde ve büyük marketlerde gaz yağı satılıyor. buralar dışında gaz yağını Ankara'da nerede bulabilirim. Aldığım gemici lambasının pompalıları da varmış. aranızda kullanan var mı? varsa nereden bulablirim ve basit gaz yağ lambasına göre ne kadar fark ediyor aydınlatması?

Saygılar,

CAN

Etiketler
Ynt: Kamp Aydınlatmaları Hakkında

3-5 TL ye satılan pilli çadır lambası veya 10-40 TL arasına satılan zoom yapabilen fenerler var, bunları şarjlı piller ile kullandığınızda gazlı lambadan hem daha az tehlikeli, hem taşıması kolay hemde daha verimlidirler. Ben solar şarjlı bir ışıldağı 2 yıldır kullanıyorum, aldığım günden beri yaz, kış her ortamda hiç elektrik ile şarj etmeden kullandım ve gayet memnunum, gaz ve pil derdi yok, tavsiye ederim. Kullandığım ışıldak bu günlerde 60-70 TL ye her yerde satılıyor.

Pompalılar lüks diye bildiğimiz bezden bir gömleği yakarlar, ışık gücü gaz lambasından kat kat fazladır, gaz ayarına göre mum ışığından projektör ışığı şiddetine kadar ışık verebilirler. Daha az gaz tüketirler ancak lambayı söndürdükten sonra gömlek denen kısım ufak sarsıntılarda bile dökülür (yedeği 3-5 TL dir), kullanılmaz hale gelir. Çalışırken benzinli ocağa benzer bir püskürtme sesi duyarsın. Çadır kamplarında normal veya basınçla çalışan gaz lambası yerine sırası ile güneş enerjili, pilli, şarjlı ışıldak, fener veya mum kullanmanız uzun vade de maddi, kısa vade de kullanım kolaylığı, konforu ve taşıma avantajı ile daha rahat etmenizi sağlar. Işık kaynağını çadır içinde hem ışık hemde ısınma amaçlı kullanmayı düşünüyorsanız, pompalı daha fazla ısı verir ama sesten uyutmaz.

Pompalı gaz lambalarını 100-200 TL arasında ender de olsa sahibinden.com da bulabilirsiniz, Coleman ve adını unuttuğum bir Alman markası en iyileridir. Bir başka temin yolu internet üzerinden yurt dışına sipariş vermektir.

Ynt: Kamp Aydınlatmaları Hakkında

Aydınlatma konusunda benim önerim de 2C Solar Işıklı şapkalar olacak. Güneş enerjisinden şarj oluyor pil derdi yok. Hem baya güzel de dizayn etmişler.

solar-light-cap.jpg

Hort-lattım konuyu. Hala soruma yanıt bulamadım. Ankarada benzincilerin bazılarını aradım, hepsi yok dedi.
yapı marketinde 25 tl ye 1lt satıyorlar. biraz tuzlu geldi.

Ben gaz yagini hep benzinlikten aldim( tabi en son 5 seneyi gecti sanirim ) hatta eski mobilet dedigimiz pedalli motorlar gazyagi benzin karisik yakarlardi her benzincide bulunurdu..

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugün beş tane benzinciye sordum. Her birinde M*L M*L yüzüme baktılar..
millet kullanmıyor artık herhalde..

benzıncı gaz yagını kıme satacak otomobıler kullanmıyor gerı kalanın alacagı gazyagıda cok az bır lt tutar gazyag ıcın bır tank bır ponpa lagazım yanı bır suru yer ısgalı satıs cok dusuk oluncada yer ısgal etmez..

Gazyagi pompada degil farkli bir yerde ufak depoda bulunuyor satanlarda

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gaz yağı bulunmuyorsa mazot da aşağı yukarı aynı işi görüyor biraz ışığı az birazda is çıkartır nasıl olsa kampta gergef işlemiyoruz loş olsa yeter illa fener ışığı olacaksa açık havada yanacak nasıl olsa biraz is biraz koku iyidir sivrileri kovar

17 sene önce Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşıyordum. Petrole gittim, gazyağı almak istediğimi söyledim, tabi dedi, pompadan doldurdu verdi. Meğer mazot vermiş. Ben de daha 17 yaşımdayım anlamıyorum bunlardan, kandırmıştı beni.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ulus'ta Sobacılar Çarşısında bulabilirsiniz sanırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri