Kamp Araçlarının Ruhsat İşlemleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan UĞUR TOHUMCUOĞLU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107

UĞUR TOHUMCUOĞLU

Yeni Üye
Yer
Güzelburç, Antakya/Hatay, Türkiye
Arkadaşlar merhaba;
L200 araç sahibiyim. Kamp için gerek duyduğum tüm modifikasyonları yapmaya çalıştım. Üst çadır,yan tente,aydınlatma gibi.
Polisler her fırsatta bu aydınlatmalar, tente ve çadırın ruhsata işletilmesi konusunda telkinde bulunuyorlar. Bildiğim kadarıyla çadırı işletmek gerekmiyor ama aynı şeyi tente için söyleyemiyorum. Sonuçta tente sökülebilir bir malzeme.
Sonuç olarak bunları ruhsata işletebilmem için proje çizimi,muayene ve ruhsat işlemlerine girmem lazım. Ancak zaman ve ücret konusunda bilgim yok. Hatay'da bunları yapabileceğim merkez varmı bilmiyorum. Araştırıyorum.
Daha önce benzer işlemi yapan dostlardan yönlendirme adına destek istiyorum.
Teşekkürler.

Hiçbirinin ruhsata işlenmesi gibi birşey söz konusu değil. Sadece vinç, çeki demiri, camlı kabin gibi eklentiler ruhsata işleniyor. Bunları satan firmalar ya da doğrudan sizin bulacağınız bir mühendis tarafından teknik çizim ve sonrasında TSE onayı ve tadilat muayenesi sonrası noterden ruhsat değişikliği yapıyorsunuz. Harici aydınlatmaların kapakları varsa kapatın, yoksa eli yatkın bir terziye lambalar için örtü diktirin. Çadır ve tente ruhsata işletilmiyor.

Hilux aracımda yükseltme, camlı kabin, harici aydınlatma, ön demir koruma, çeki demiri, şnorkel var. Çeki demiri ve camlı kabin ruhsata işlendi. Camlı kabin TSE işlemleri için yaklaşık 14 bin TL harcadım. Çeki demiri montaj ve TSE işlemleri için Toyota yetkili bayisi toplam 10 bin TL karşılığında yapmıştı.

Son düzenleme: