Kalorifer ve Klima Tahliye Hortumu Suyu İçeri Veriyor, Yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hypnoz19 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,104

hypnoz19

Ana Kamp
Yer
çorum
94 Model grand cherokee aracım kalorifer ve klima tahliye hortumu tıkandığı için suyu sürücü koltuğunun altındaki döşmenin altına veriyor.Bakmadığım yer kalmadı ama tahliyenin yerini bulamadım.Konuyla ilgili bilgisi olan arkdaşlar yardım ederse çok sevinirim .Teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Kalorifer ve Klima Tahliye Hortumu Suyu İçeri Veriyor, Yardım.

Konuyla ilğili bilğim yok ama
başka bir araçta başıma geleni anlatayım
camın altındaki boş alan yaprak toz toprak gibi materyallarla dolduğu için dırarıdan gelen su çamurluk keşelerinden akamadıhından arcın içine su girdi
o bölgeyi iyice temizleyince sorun kalmadı
eğer mudahale etme şansınız yoksa en azından aracın önü yoküş aşa gelecek şekilde park ederseniz faydası olabilir

bende de aynı sorun var...geçici olarak kaloriferi iptal ettim....çünkü servis ler çok para istedi...çözüm bulmaya çalışıyorum....
benimde aklıma eniyisi iptal etmek geldi..

Islaklık klima çalıştırınca mı geliyor yoksa klima çalışmazken de var mı ? Bunu ıslaklıktan tespit etmek zor tabi ama artık havalar serinledi birsüredir klima kullanılmıyor olabili diye düşündüm .

Klimalarda gazın içinde olaştığı iki tane radyatör vardır. Biri aracın radyatörünü yanında diğeri aracın gögüslüğünün içinde. Yazın klima çalışırken iç taraftaki radyatörün üstü nemlenir ve bu nem su damlacıklarını birleşmesiyle az miktarda suya sebeb olur. Bu su bir boruyla motorun altından dışarı tahliye edilir. Kışın klima çalışırken iç taraftaki petekte nem oluşmaz ve dışarı su tahliyesine gerek duyulmaz. Fakat bu sefer dıştaki petekte nemlenme olur. Araçlarda dış petekteki nemlenmeyi farkedemeyiz. Kışın klimanı açılmasına gerek yoktur. Aracın motor suyunun sıcaklığı aracın içini ısıtacaktır.
İşte benim anlamadığım nokta kışın neden klimayı çalıştırmak zorunda kalıyorsunuz.

vosdost' Alıntı:
İşte benim anlamadığım nokta kışın neden klimayı çalıştırmak zorunda kalıyorsunuz.
Ahmetci kış aylarında klima buhu cözmeye yarıyor normalde motor suyu ısınana kadar çam buhusu gidermek geç oluyor ama klıma açıldığında anında görüntü
zate klimalı araçlarda kalerifer konumunu sadece camlara cerirince klima kendiliğinden açılır

yunus bager' Alıntı:
Ahmetci kış aylarında klima buhu cözmeye yarıyor normalde motor suyu ısınana kadar çam buhusu gidermek geç oluyor ama klıma açıldığında anında görüntü
zate klimalı araçlarda kalerifer konumunu sadece camlara cerirince klima kendiliğinden açılır

Camlara havayı yönlendirince klima kendiliğinden devreye giriyor ve cama soğuk hava üflüyor. Bu durumda olsa olsa 1-2 dakika klima çalışabilir. Yoksa aracın içinde soğuktan donulur. ve 1-2 dakikada aracın iç radyatörünün nem yapması çok zor.

vosdost' Alıntı:
Camlara havayı yönlendirince klima kendiliğinden devreye giriyor ve cama soğuk hava üflüyor. Bu durumda olsa olsa 1-2 dakika klima çalışabilir. Yoksa aracın içinde soğuktan donulur. ve 1-2 dakikada aracın iç radyatörünün nem yapması çok zor.
Bazen araçta çok kalabalık ve hep bir ağızdan konuşuluyorsa benimde çam açma gibi bir alışkanlığım olmadığından yağmurlu havalarda sürekli klima açık gittiğimde oluyor çok işe yarıyor ve soğuk üflemiyor

Selamlar ,
Arkadaşlar Sağolsun Beatrix Ergun Abiden aldığım bir Bilgiyi ve Resmi ileteyim . Muhtemelen sorun budur . Zira bu delikler çok tıkanabilecek yapıda .

Silecek mekanizmasınıda saklayan ön camın alt tarafında ki plastik ızgaralar söküldüğünde altta iki tane tahliye deliği mevcutmuş . Aynı su alma sorunu yaşanmış ve uzun uğraşlar sonucu sorunun bu deliklerdeki tıkanıklıktan olduğu anlaşılmış . Kırmızı okların oldu yerden bakılırsa tabanda görülüyormuş ve 10 kuruş çapındaymış .

Hızlıca çözülmesi önemli , hem cansıkcı bir durum hem korozyon riski sözkonusu .

53000012-1.jpg

Resimde belirtilen noktalarda 1,5 cm çapında birer adet delik var. İkiside toprakla kapanmış..Özellik ön kaput halatının geçtiği yerin hemen altındaki deliğin kapanması sorun yaratıyor..Boşluğun olduğu yer havuz şeklide ve halatın geçtiği yer hemen deliğin üzerinde, biriken su o delikten paspasın altında birikiyor.Delikleri açmak için çamurluğun içinden bir çöp ve tornavida itilerek sorunu çözmek mümkün.Beatrixin belirtiği gibi en güzeli halatın geçtiği kısmı güzelce temizledikten sonra silikonla kapatmak...Konuya yardımcı olan herkese özellikle beatrixe çok teşekkürler..

Geçmiş olsun . Çok sinirbozucu bir durum gerçekten . Bence kış girişi herkes bir gözatsa iyi olur . Zira yıllarıdr kimse dokunmamıştır o deliklere ...

Mutlaka kontrol edin, yoksa benim gibi ıslanan döşemeyi bu mevsimde nasıl kurutacağınızı düşünür durursunuz... :-[

ssbman' Alıntı:
Selamlar ,
Arkadaşlar Sağolsun Beatrix Ergun Abiden aldığım bir Bilgiyi ve Resmi ileteyim . Muhtemelen sorun budur . Zira bu delikler çok tıkanabilecek yapıda .

Silecek mekanizmasınıda saklayan ön camın alt tarafında ki plastik ızgaralar söküldüğünde altta iki tane tahliye deliği mevcutmuş . Aynı su alma sorunu yaşanmış ve uzun uğraşlar sonucu sorunun bu deliklerdeki tıkanıklıktan olduğu anlaşılmış . Kırmızı okların oldu yerden bakılırsa tabanda görülüyormuş ve 10 kuruş çapındaymış .

Hızlıca çözülmesi önemli , hem cansıkcı bir durum hem korozyon riski sözkonusu .

53000012-1.jpg

Şimdiye kadar paylaşım konusunda göstermiş olduğunuz bonkörlüğe ve hassasiyete çok teşekkürler Ergun Bey, ve Barış Bey.

Abi rica ederim . Eminin Ergun abide Rica eder :D

Sağolsun Ondan çok şey öğrendik-öğreniyoruz ZJ konusunda .

içerdeki su veren yeri siyah slikonla doldurmazsanız gene halıya su birikiyor.nyz

sağ koltuk ayak basma yerinde tepeden halıyı kaldırın su gelen yeri göreceksiniz.en son çare slikonlayın derim.başka çözüm bulamazsanız..nyz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR