Herkese selam tekrar,
Yoğun iş temposu yüzünden kaç zamandır söylmek istediklerimi yazamamıştım ancak fırsat bulabildim. Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
Bu serüvenin sonunda bir radyatör bulmanın hiç de kolay olmadığını öğrenmiş bulundum. Bilmiyorum, belki de bizim araçlara özel bir durumdur ama nereye sorduysam-ekseriyetle yetkili satıcılardan- Kale marka bakır radyatör bulamadım. Bakırı geçin, GC'ye uygun herhangi radyatörünü bulmak bile -belki de ben doğru yerlere sormak konusunda da geyet acemiyim- pek mümkün olmadı. O yüzden Kocael'indeki fabrikayı arayıp yetkiliden beni yönlendirmesi için yardım istedim.
Öyle koca koca, "BAKIR", "ÜÇ SIRA" derken aldık mı alüminyum tek sıra radyatör!..
Tabi tamamen usta onayı olduğu için yaptım. Yaklaşık üç gündür yoğun şehir içi trafiği de dahil aktif olarak kullanıyorum; duraksayan trafikte hararet göstergesi bi çok hafif ortaya gider gibi oluyor ama sonra eski yerine geliyor. Bu şimdilik "süper!"e işaret ama bir de yaz geldiğinde ne olacak ona bakmak lazım tabi. O Uçmakdere rampalarından alacağım var!
Belki de patlarım yine, onu da Allah düşmanımın başına bile vermesin.
Bu arada, özellikle belirtmek isterim, konu başlığını açmamdaki sebep hangi markanın kalite anlamında daha ileride olduğunu sormak değildi. Bu kısmı ben anlatırken yanlış aktardım sanırım. Kaliteli'den ziyade hangisinin bizim tip araçlarda daha uygun olduğunu sormaktı. Ekseriyetle ama şu ama bu sebeplerden yapılan seçimlerin ortalamasını belki bir nebze görürüm diye düşündüm. Şu ana kadar her iki marka ile ilgili de -ustamın Kada ile ilgili tecrübesi hariç- kötü bir izlenim bırakacak yorum duymadım, okumadım.
Ama sanayii ortamlarına yeni yeni giren bir "acemi" olarak ustanın seçimi doğrultusunda karar vermek durumundaydım. Ne kadar doğru olduğunu ilerde göreceğim.
Minik bir dip not: Aldığım radyatörün fiyatı almayı düşündüğümün yarı fiyatından da azdı neredeyse. Fiyatın uygun olması bu radyörü tercih etmemde en ufak bir etki taşımıyor tabii.