Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-af

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan geziyoM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,471
Marmaris ve İçmeler'de 4 gün geçirdik, Sığla Ormanını gezdik, çok güzeldi.



Marmaris'te çok güzel değişiklikler olmuş, eskiden Tansaş'ın olduğu yere kent meydanı yapılmış ve süslenmiş.



 

Etiketler
Milli Park içerisinde deniz kıyısında piknik alanları da mevcut.




Yalancı Boğaz'a doğru giderken yanlışlıkla Marmaris Imperial Hotel yoluna girmişim, ama memnunuz, deniz kıyısında güzel bir konaklama yeri bulduk, gün boyu keyfini sürdük. ( 36.824367, 28.316085 )
 

Datça'ya doğru yola çıktık, önce Bördübet sahiline uğradık, anayoldan plaja kadar olan yol çok kötü, çamur, bataklık, manzara güzel ama hava serin ve rüzgarlı olunca yola devam etmeye karar verdik..



 


Datça'ya doğru kocaman Apollon Kutsal Alanı tabelasını görünce durduk ama yol kenarında küçücük bir alanda ve henüz yeterli kazı çalışması yapılmamış bir alan ile karşılaştık.



Datça yolunda turistik yel değirmeni..
 



Ve konaklayacağımız yere geldik (Teşekkürler Yavuz abi / Egeli) ( 36.7280133,27.6885916 )





Datça'da 3 gün konaklıyoruz, hemen hemen her yerini gezdik, hoşumuza gitti, güzel bir yer, dönüşte de eski Datça'yı gezelim diyoruz..
 



8-10-2013 Akşam üstü Knidos antik kentine doğru yola çıkıyoruz, güzel virajları olan bir yolculuktan sonra girişin ön tarafında bulunan meydana park ediyoruz ve limandaki teknelerin direklerindeki fenerlerden gelen ışıkları ve sudaki yansımalarını seyrettikten sonra uyku zamanı geliyor.

Sabah uyandığımızda limanda yirmiye yakın teknenin demirlemiş olduğunu görüyoruz, karnımızı doyurduktan sonra gezmeye başlıyoruz...
 

Knidos kentini gezmeye başlıyoruz..

Bazen o dönemdeki şehirleşme bizi şaşırtıyor, örneğin kilden yapılmış künklerin kullanıldığı temiz su taşıma sistemleri gibi..
 



gezerken görünce "-abi bi fotografını çekebilirmiyim? " dedim, zaten dünden hazırmış, hiç kıpırdamadan durdu, hatta biz geçtik gittik o hala poz veriyordu
 




9 Ekim öğleden sonra Palamutbükü'ndeyiz, sahil şeridi çok güzel düzenlenmiş, denizi güzel, gelişmiş Ilgın ağaçları ve çiçeklerinde çalışan çok sayıda arı, arıların çıkardığı ses inanılmaz, gerçek bir uğultu Ayrıca bir de karavan park gördük.