Kaçkarlara Yolculuk (1 Ağustos 2010 Civarı)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan incvz67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,197

incvz67

Kamp II
Yer
kdz ereğli-alaplı
arkadaşlar kaçkar bölgesine 2008 ve 2009 yıllarında gittim...ama hala bitiremedim.bitirsem bile o bölge insanı kendine çekiyor zaten acaip bir bağımlıllık yapıyor...bu yıl yayla gezisi ağırlıklı bir format düşünüyorum ah araçla gidebilsem keşke o bölgeye de daha fazla yer görme imkanım olurdu niyemi söylüyorum bunu macahelede gitmek istiyorum ama süre yetmiyor işte çok özledim efelerdeki pansiyonu camiliyi ,maralı neyse..geçen yıl siteden tanıştığım kerem arkadaşımla kavrundan zirve yaptık tabi sadece 5 güne sadece ayder ,kavrun mezovit, husser sığdı,ama bu yıl 8-9 günlük bir tatil planlıyorum.ve daha trekk yapmak istiyorum...ilgilenen arkadaşlar olursa iletişime geçelim...

kackar09.jpg

Etiketler
Ynt: kaçkarlara yolculuk...01-ağustos kaçkar bölgesinde değişik yaylalara ve zirve..

süper plan tebrikler
bende mayısın ilk haftası 2-3 günlük ayder planlıyorum
bayburttan ikizdereye ordan aydere geçmeyi planlıyorum
benim ilk gidişim olacak bazı konularda yardımcı olursanız sevinirim

1.ikizdereden aydere hangi yolu takip etmeliyim
2.ayderde ve sizin plana göre varış noktalarında y.kavrunda mesala konaklamayı nasıl yapabiliriz ucuz güzel yerler var mı
telefonlarını alabilsek süper olur

yardımlarınız bekliyorum

Ynt: kaçkarlara yolculuk...01-ağustos kaçkar bölgesinde değişik yaylalara ve zirve..

hasan83ankara' Alıntı:
süper plan tebrikler
bende mayısın ilk haftası 2-3 günlük ayder planlıyorum
bayburttan ikizdereye ordan aydere geçmeyi planlıyorum
benim ilk gidişim olacak bazı konularda yardımcı olursanız sevinirim

1.ikizdereden aydere hangi yolu takip etmeliyim
2.ayderde ve sizin plana göre varış noktalarında y.kavrunda mesala konaklamayı nasıl yapabiliriz ucuz güzel yerler var mı
telefonlarını alabilsek süper olur

yardımlarınız bekliyorum arkadaşım mayıs ayı nasıl olur bilmiyorum ama umarım güzel günler geçirirsin...bu arada ayderde irili ufaklı okadar çok pansiyon varki istersen gezersin kapı kapı sorarsın ama benim ayderdeki tercihim liligum dağ evi : ayder merkezde kavrun minibüslerinin kalktığı yerdeki markete sor gösterirler fotolarını koyacağım..
kavrunda da pansiyonculuk gelişmiş ama kavrunun hemen girişindeki derenin yanında şahin pansiyon var üstelik sıcak suyu bile oluyo ...hepside çok misafirperver insanlar..fiyatları sorarsan eğer biz geçen yıl kahvaltı dahil liligumda 65 tl ye kaldık ama çok temiz bir yer ...kavrunda daha ucuza kaldık...mayıs ayında biraz daha indirimli olabilir

CIMG1068.jpg

CIMG1274.jpg

Ynt: Kaçkarlara Yolculuk (1 Ağustos 2010 Civarı)

teşekkürler
oralarda çadırımızı kurabilecegimiz yerler var mı siz hiç gördünüz mü

Artvin de bi ihtiyacınız olursa irtibat numaram 532 - 231 94 01
iyi geziler dilerim.

hasan83ankara' Alıntı:
teşekkürler
oralarda çadırımızı kurabilecegimiz yerler var mı siz hiç gördünüz mü

Merhaba!Ben 2 yıl Rize'de yaşadım.Tabi bir kaç kez Ayder'e de gittim.Çadır kurma püfnoktaları hakkında bir bilgim yok ama hatırladığım kadarıyla çadırlar vardı.Ayder zaten yamaç üzerine kurulu bir yerleşim birimi.Yokuş yukarı bir yol vardır ve bu yolun etrafına ahşap yapılar serpiştirilmiştir.Yapılar arası yeşil otlu sanki çimmiş gibi otlarla kaplıdır.Bolca yeşil alan var bu taarz.Çadırları da bu yeşil alan üzerinde görmüştüm zaten.Hem de oldukça eğimli bir yerde oldukları için dikkatimi çekmişti.Yapıların üzerinden başlayarak yamaç orman kaplı zaten.Pansiyonlar çoktu hatırladığım kadarıyla.Kaplıcası da meşhurdur.Gene otantik bir lokantaya gitmiştik ve fiatlar abartılı değildi hatırladığım kadarıyla.Size tavsiyem oralara kadar giderseniz Sümela Manastırına muhakkak çıkın.Uzun Göl neyse ama Manastıra muhakkak çıkmalısınız.Bir de Akçaabatın hemen girişinde Nihat Usta'nın Yeri var.Orada akçaabat köfte yemeden dönmemelisiniz.Benim gibi kırmızı et yemeyen bir insanı bile bu kadar etkilediyse gerisini siz düşünün.Yanında piyaz ve garniitürler ile sonunda gelecek ılık ve nefis laz böreği de ikram ederler ve fiatlar oldukça uygundur.Denizi seyrederek yemeğinizi yersiniz.Rize'de yemek yiycek olursanız tepedeki Dağmaran'da saçkavurma,menemen ya da mıhlama yemeliisiniz.Ayrıca şehirdeki en iiyi lokanta Bekiroğlu'dur ve orada muhakkak fındıklı sütlaç yemelisiniz.Şimdilik hatırladıklarım bu kadar.Hoşçakalın...

arkadaşlar çoruh outdor klubu.( merkezi artvin yusufelinde) çok güzel bir tur hazırlamış 31 temmuzda başlıyor adınıda ezber bozan tarans kaçkar diye koymuşlar ama program çok hoşuma gitti.....
1.gün yusufelinde buluşma ve ve konaklanacak yaylaya transfr
2. gün sadece tepelerden yürüyerek davalı yaylası yakınlarındaki bir bölgede kamp
3.gün hodaçur davalının üst tarafında yer alan soğanlı aşıtı aşılarak kamp
4.gün . diğer turlardan farklı olarak yürüyüş mesafesini en az 3 saat kısaltan bir güzergahtan hemen deniz gölünün kenarından kaçkar zirveye yürüyüş ve geri dönüş
5. gün her halde turda en hoşuma giden nokta burası çünkü hep vadi içlerinden yapılan yürüyüşler bugün kavrun samistal aşını aşarak hiç kavruna inmeden sadece 3000ve 2500 m lerde zirvelerden yürüyerek samistale yürüyüş .ve oradan amlakite iniş .

ayrıntı için çoruhoutdor internet sitesine bakın.....eğer yol arkadaşı bulamazsam herhalde bu tura katılacağım ama
samistalde tur birttiği için ben biraz daha bölgede kalmak istediğimden amlakit hazindakyapıp o bölgeden elevit çat tarafına geçmet tabi yürüyerek üstelik bu bölgede çok güzel yayla pansiyonlarıda olacağından....kendime ait çadır uyku tulumu derdinden de kurtulmuş olacağım..

4-5-6-7-8 ağustos tarihlerinde hazindak amlakit pokut elevit çat ayder bölgesinde yol arkadaşı olabilirim

arkadaşlar bu tarihlerde kaçkarlar bölgesinde olacak arkadaşlar var ise gezi arkadaşı olurum..planları olan arkadaşlar rotalarını burada bizimle paylaşırlarsa sevinirim.

bu başlık içinde bahsettiğim kaçkar turu rotaları ve yol arkadaşı durumumuz aybars arkadaşımızın açtığı temmuz ayında kaçkarlar başlığında devam etmiştir.... bu arada 5 ağustos sabahı trabzon da buluşma ile turumuz başlayacaktır... aynı gün ayder den kavrun kadar çıkmayı düşünüyoruz ... sonrasındaki hedefimiz kavrun aşıtından aşarak soğanlı göl yada isimsiz göl denilen yerde kamp kurma..... sonarsın da deniz gölünden zirve....daha sonarsı samistal hazindak amlkit tarafına doğru gezi rotamız var...katılmak isteyen arkadaşlar olursa msj yazabilirler....http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57767.0

20 ağustos sonrası bölgeyi bilmeyen bir insanın tek başına kaçkar zirve yapma ihtimali nedir..

:smiley:

uçak biletini aldım-alıcam.

incvz67' Alıntı:
bu başlık içinde bahsettiğim kaçkar turu rotaları ve yol arkadaşı durumumuz aybars arkadaşımızın açtığı temmuz ayında kaçkarlar başlığında devam etmiştir.... bu arada 5 ağustos sabahı trabzon da buluşma ile turumuz başlayacaktır... aynı gün ayder den kavrun kadar çıkmayı düşünüyoruz ... sonrasındaki hedefimiz kavrun aşıtından aşarak soğanlı göl yada isimsiz göl denilen yerde kamp kurma..... sonarsın da deniz gölünden zirve....daha sonarsı samistal hazindak amlkit tarafına doğru gezi rotamız var...katılmak isteyen arkadaşlar olursa msj yazabilirler....http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57767.0

siz 20 si sonrası da bölgede olacakmısınız.. keşke 5 ağustosu ayarlayabilseydim ama olmadı ancak 20 sinden sonra..

biz turunuzu aybars arkadaşımla 5-11 ağustos arasında yaptık inanılmaz rotalar yaptık...raporlar bölümünde resimleri yakında koyarım.......umarım bir arkadaş bulursunuz ve turunuzu yaparsınız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Çevrimiçi üyeler

Geri