K2 Belgesinde Son Durum Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgakıran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,798

dalgakıran

All we are is dust in the WıND ............
Yer
Marmaris
Herkese selamlar
Son donemlerde bir k2 belgesi sıkıntısı aldı basını gıdıyor.Benim 4*4 ford ranger ım var ruhsatda kamyonet yazıyor, ve arac adıma kayıtlı.Dün polis cevirdi aracda hic yuk olmamasına rahmen benden k2 belgesi istedi durumu anlattım ancak ısrarla ceza kesecegını soyledi girdiğimiz uzun tartısma sonucu altdan alarak cezadan kurtuldum. Ve bu sabah ilk işim uluştırma bakanlığını aramak oldu. Bakanlık yetkilisine durumu anlattım ve su sekılde cevap aldım
Araç sirket adına kayıtlı değil ise!!! ticari bir yük taşınmıyor ise bu belge aranmaz!!!!
yani özel olan hiçbir kamyonet çoluk çocuk pikniğe giderken arkada piknik sepeti ile tüp var diye ceza yemiyecek!!!!
Ancak diğer sorun polisler hala tam olarak bu bilgiye vakıf değiller

444 24 07 bu ulştırma bakanlıgının numarası bunu kaydedin polisin yanında ararsanız yardımı olacağına inanıyorum

Etiketler

parasız kaldılar demekki. bundan 10 sene öncede k2 belgeleri problem oluyordu sonradan src vs çıktı k2 demode oldu. demekki yeniden doğuş zamanı gelmiş. alışıldık şeyler bunlar.

o kadar senedir ticari araç ta kullanıyroum ne src ne k2 sorun oldu. saçma sapan işler. birde psikoteknik işi var o da muamma.

Ruhsatında "Hususi - Kamyonet" yazan birisi olarak tesekkurler.
vermiş olduğunuz numarayı cep telefonuma ekledim.

Sevgi ve saygılar,

Burak Dirican

Slm arkadaşlar k2 belgesindeki sıkıntı anlayışsız polis memurları yuzunden devam etmekte
ancak sorunu kokten çozecek bilgiye eriştim, yapmanız gereken printout alıp yazıyı aracınızda bulundurmanız
Karayolları yönetmeliğinin 2. madde 3. fıkrasının E bendi bizi k2 belgesinden muaf tutuyor

Karayolları yönetmeliğinden koyala yapıştıryapıyorum

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ KISIM
Başlangıç ve Temel Hükümler
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, karayolu taşımacılık faaliyetlerini ülke ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek; taşımacılık faaliyetlerinde düzeni ve güvenliği sağlamak; taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, terminal işletmeciliği, dağıtım işletmeciliği ve benzeri taşımacılık faaliyetleri için mali yeterlilik, mesleki yeterlilik, mesleki saygınlık ilkelerine uygun olarak pazara giriş şartları ile bu faaliyetlerde bulunanların, gönderenlerin, yolcuların, çalışanların haklarını, sorumluluklarını, yükümlülüklerini tespit etmek; taşımacılık faaliyetlerinde istihdam edilenler ile taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerlerinin niteliklerini belirlemek; karayolu taşımalarının diğer taşıma sistemleriyle birlikte ve birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini, denetimini ve mevcut imkânların daha yararlı bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır.
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, terminal işletmeciliği, dağıtım işletmeciliği ve benzeri taşımacılık faaliyetlerini yapanlar ile taşıma işlerinde çalışanları, taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerlerini kapsar.

(2) Servis taşımaları hakkındaki usul ve esaslar Bakanlıkça ayrıca düzenlenir.

(3) Aşağıdaki taşıtlarla yapılan taşımalar bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.

a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

b) Lastik tekerlekli traktörlerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

c) Üç tekerlekli taşıtlarla yapılan taşımalar.

ç) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ticari olmayan taşımalar.

d) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

e) Gerçek kişiler adına hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kamyonet cinsi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar

aslında konunun sabitlenmesi gerek bu bilgi gerçekten kamyonet kullanıcıları için gerekli....

araştırma ve paylaşım için teşekkürler....

burda benim merak ettiğim konu??

araç sahibinin marketi vs var ve market şahıs adına şirket değil.... bu kişi kamyonetini kendi adına işletti ve marketine servis aracı olarak maliye kaydını yaptırdı...
araç ruhsatında hususi yazısı var ve araç şahıs adına....
şimdi bu durumda k belgesi trafik kontrollerinde sorulsa bile yukardaki mevzuata göre arkasındaki yük ticari değil yada yük vs yoksa gereklimi gereksizmi???

saygılar...

dikkat ederseniz gercek kisiler adina hususi olarak kayit edilmis diyor.. sahis adina ticari kayit edilmis ise sikinti olabilir doblo kango tarzi araclari hususi olarak kayit etmiyorlar sahsiniza adina bile alsaniz diye duyuyorum bilmiyorum ne kadar dogru

Hususı ruhsatlı sahıs adına kayıtlı kamyonlarda ne olacak? Kullandgım unımog kamyon gecıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR