slm,daha önce nissan micra ve honda civic 1.6 otomatik kullanan şuanda ise 2000 vitara 1.6 5k otomatik sahibiyim,sorum şudurki ilk kez arazi aracı kullanıyorum ve aracın çekişi zayıf geliyor,özellikle rampada araç bayılıyor(diğer araçlarımla kıyaslıyorum)dik bayırlarda kalkış yaptığımda araç belli bir hıza kadar ivmeleniyor gaza ne kadar basarsam basayım, 1.6 otomatiklerin hantal olduğunu söylüyorlar zaten ama bu durum normalmidir bilemiyorum(aracım 70.000 de bujiler yeni,avans ve supap ayarı yapılı,gösterdiğim servislere göre gayet güzel bir araç ve sorunu yok )
civic aracımda rampada bayıldığında gaza yüklenince vitesi anında küçültüp ivmelenme yapıyordu,vitara bunu beceremiyor sanki (2000 devir civarına vites ''d''pozisyonundayken ''2''. viteste çıkıyor rampayı ve gazada bassam ivmelenme olmadığı gibi viteste küçültmüyor)ve manuel olarak vitesi duruma göre ''2'' veya ''1 ''konumuna elimle alarak devirlendiriyorum ve o şekilde çıkıyorum.yanlış bir mukayesemi yapıyorum yoksa araçla ilgili bir problemmidir bilemedim,teşekkürler.
civic aracımda rampada bayıldığında gaza yüklenince vitesi anında küçültüp ivmelenme yapıyordu,vitara bunu beceremiyor sanki (2000 devir civarına vites ''d''pozisyonundayken ''2''. viteste çıkıyor rampayı ve gazada bassam ivmelenme olmadığı gibi viteste küçültmüyor)ve manuel olarak vitesi duruma göre ''2'' veya ''1 ''konumuna elimle alarak devirlendiriyorum ve o şekilde çıkıyorum.yanlış bir mukayesemi yapıyorum yoksa araçla ilgili bir problemmidir bilemedim,teşekkürler.