jlx 1.6 çekiş gücü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan private Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,779

private

Ana Kamp
slm,daha önce nissan micra ve honda civic 1.6 otomatik kullanan şuanda ise 2000 vitara 1.6 5k otomatik sahibiyim,sorum şudurki ilk kez arazi aracı kullanıyorum ve aracın çekişi zayıf geliyor,özellikle rampada araç bayılıyor(diğer araçlarımla kıyaslıyorum)dik bayırlarda kalkış yaptığımda araç belli bir hıza kadar ivmeleniyor gaza ne kadar basarsam basayım, 1.6 otomatiklerin hantal olduğunu söylüyorlar zaten ama bu durum normalmidir bilemiyorum(aracım 70.000 de bujiler yeni,avans ve supap ayarı yapılı,gösterdiğim servislere göre gayet güzel bir araç ve sorunu yok )
civic aracımda rampada bayıldığında gaza yüklenince vitesi anında küçültüp ivmelenme yapıyordu,vitara bunu beceremiyor sanki (2000 devir civarına vites ''d''pozisyonundayken ''2''. viteste çıkıyor rampayı ve gazada bassam ivmelenme olmadığı gibi viteste küçültmüyor)ve manuel olarak vitesi duruma göre ''2'' veya ''1 ''konumuna elimle alarak devirlendiriyorum ve o şekilde çıkıyorum.yanlış bir mukayesemi yapıyorum yoksa araçla ilgili bir problemmidir bilemedim,teşekkürler.

Etiketler
Ynt: jlx 1.6 çekiş gücü

Bence bir yanlışlık yok, kafaya takacak bir durum da değil. Yine de 1. viteste fazla yüksek devirde uzun süre kullanmayın (ne şeytanı gör ne salavat getir demişler, yoksa birşey olacağından değil).

Ynt: jlx 1.6 çekiş gücü

vitara motorları 4000 devir altı kedi ..4000 devir üstü aslan gibidir.. :smiley:

4000 devir altında tork üretemeyen motorlara sahiptir ..düz vitesli olsaydı aracınız biraz devirli kullanın.. bagırttırıp vites degiştirin derdim ..ama otomatikte fazla şansınız yok neyse o .. :smiley:

1998>sonrası ispanyollar en güçlü olanlarıdır 1,6 ların 98 hp dir .

1998>sonrası cıkan 5 kapılarda 1,6 motor az geldiginden 2,0 4cl olarak imal edildiler ..

1998>2003 arası ispanyollar + 8 hp fazlası vardır japonlara göre ..(1993>1997 enjektörlü japonlara göre..)

1150 kg aracı zar zor idare eder asvaltta..büyük caplı lastik hiç sevmezler..4L ile arazide oldukca iyidir..

imkanınız olursa diflerden birini söküp dişlerini sayın 39/8 var ise .. daha kısa oran ile aradıgınız 'ı bulacagınıza eminim.. :smiley:

Suzuki Vitara 1,6 16v.enjektörlü . 4.875:1 difransiyel oranı 98hp/72 kw........1998<*>2003

otomatigi farklı cıkabiliyor..?

kendi aracımda 37/8 vardı 41/8 ile degiştirdim %11 tork aldım cok iyi oldu tavsiye ederim.....her devirde..! :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri