Jimny - Fren - Lastik - Beylikdüzü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan halibut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,599

halibut

Welcome to the jungle....
Selamlar,

Jimny imi çok sık araziye çıkaramıyorum, sene de 2-3 kez soğucağa, 2-3 kere de kıyıköy çalı ormanlarına sokuyorum.
Hanımın da kullanabilmesi için fiziksel olarak çok değişiklik yapamıyorum. Ancak yine de Duelerlerden kurtulmak istiyorum.

1 ) Aynı ölçüde olacak şekilde 205/70/15 lastiklerden,

Yokohoma Geolander AT 210 TL
Lassa Competus AT 210 TL
Cooper Discoverer ATR 300 TL

Hangisi bana en yakın lastik ? Arazide lastiği kayalardan ve odunlardan pek sakınmıyorum... Sert olması gerekiyor, ancak kış şartları da düşünülünce yumuşak bişiler olsun diyorum. Kararsızım.

2 ) Frenlerimin ekstra kötü olduğunu düşünüyorum, yani fren gücü lastikleri kilitlemeye bile zoraki yetiyor. Kaldı ki lastikler Dueler ve 7 senelik, üzerinde çatlak kaynıyor, bu şartlarda kütür kütür kilitlemesi lazım...!

Beylikdüzü civarında olan ya da yolu düşen birileri varsa, frenleri kıyaslamak , 2 lafın belini kırmak isterim...

3) En son bi çamura girdim, şimdi ne zaman frene bassam el freni ışığı yanıyor göstergelerden, temizletsem geçer mi : ) ??

Ynt: Jimny - Fren - Lastik - Beylikdüzü

lastik için yorumlar,
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97836

normal fren: jimny de eski tip klasik fren sistemi ve klasik hidrolik direksiyon var,
o yüzden her ikiside sert.

araç bakımlarınızı düzenli yaptırıyorsanız kampanalarda ayarlanıyordur, temizleniyordur, ondan da sorun olmaz.
(düzenli yaptırmıyorsanız, kampana ayarı ve temizliği yaptırabilirsiniz)

elfrenine cevap :

elfreninin olduğu yerde altta bir switch var, oraya bozuk para düşmüş olabilir, (bende oldu)
o haznenin arka kısmında (arka koltuğa oturduğunuzda yanlardan görürsünüz) 2 vida var, çıkartın hazne çıkıyor,
switchi görürsünüz orda...

El freni isiginin yanma sebebi fren hidrolik siviainin azalmasiymis.

On balata, fren hidroligi degisimi yaptirdim, sonuc oldukca basarili...
Degisimden once fren testi yaptirdim, sonrasinda tekrar... Sonuclari paylasiyorum. Sag sol farki bayagi azaldi. Arka aksa iletilen fren gucunde de goruldugu gibi ciddi yukseldi.

image.jpg

ben bu tabloda ön ve arka değerlerin değiştiğini görüyorum,
arkadaki sapma oranları ise hala yüksek.

Arka aks 1 kn den 1,5kn degerlerine cikti. On taraftaki degisim cok yuksek degil ama ben frenlemede farki yasadim.
Sapma cok yuksek derken, 30%dan itibaren tuv kabul etmiyor.

arka sağ sol sapma %2 iken, yaptığınız işten sonra %12 olmuş.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR