Jeep Piyasası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Oramiral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,060

Oramiral

Vefa simdi sadece bir semt ismi...
Sanırım forumda bu konuda bir başlık henüz açılmadı.

Jeep ZJ alma arefesinde olan bir üye olarak en büyük sıkıntım Jeep piyasasının dengesiz yapısı oldu. BU başlığın Jeep alacak veya satacak üyelerimize referans olmasını ümit ediyorum. Kısaca sahip olduğunuz Jeep modelini, yılını, km'sini ve fiyatını aşağıdaki formatla paylaşırsanız herkes açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

Katılan ve destek veren tüm üyelere teşekkür ederim.

Model kısıtlaması yapmadım, tüm Jeep modelleri için bir piyasa araştırma noktası olacaktır.

Model - Üretim Yılı - KM - Fiyat - Alındığı Tarih

Etiketler
jeep

Ynt: Jeep Piyasası

Gökhan bey;
yanlış anlamayın ama konu sanırım biraz gereksiz, kimsenin hangi arabayı kaça aldığının pek önemi yoktur, ben normal fiyata almışımdır, siz paraya çok sıkışan bir esnaftan benim aracımdan daha temizini daha ucuza alırısınız, ayrıca diyelim ben 96 model zj yi 13 e aldım biri sıkıştı bende para vardı aldım, 18 e satarken bana demiycekmisin bu ne iş diye.....vs vs vs....yani bu konu prim yapmaz bilginiz ola...
siz ne öğren mek istiyorsanız onu sorun cevaplayalım,,,
ben konuya ilişkin bir iki örnek yazıyım.
95 zj: 15
96 zj:18
97-98 vergi dezavantajı var 2 kez değerlendirmek lazım ortalama yine 17-19 arası..
98 5.9 zj: 20-21
lira civaıdır bu söylediğim gayet temiz, badanasız boyasız, deişensiz araçların ortalama satar fiyatlarıdır bu fiyatlardan aşşagı alacağınız her zj için 2 kat daha araştırmacı olmanızı öneririm,
15 e 14 e alacağınız 96 bir zj ye 5 lirada haracasanız 18-19 a alacağınız kadar iyi bir araç haline getiremezsiniz, dökülmüş bir araba ne yaparsanız yapın bir yerde miğde bulandıracak ve sizi asla tatmin etmiyecektir. (extreme durumlar hariç, bknz üstteki örnek)
saygılar...

levent bey merhaba bende bir GC 5,2 96-97 düşünüyorum fiyatlarını bayağı bir araştırıyorum ama bir tutarlılık göremiyorum.Bir de tecrübelerinizden
yararlanarak xj,zj,wj başka hangi sürümleri var bilmiyorum ama ne manaya geliyor birde soracağım bir arkadaşım bunların iki versiyonu olduğunu biri kanada
diğeri yanlış hatırlamıyorsam hollanda veya başka ülke yalan olmasın bunların birinde türk radyolarını çekmediğini söylemişti.Böyle birşey varmı?şimdiden teşekkürler...

Sn white lion avatarınıza isim eklerseniz size ismen hiap edebilirdik...
xj= kare kasa dediğimiz gerçek isimi cherokee olan bir modeldir tr de 87-2000 modelleri arasında bulunabilen modeldir. 2500-4000 cc arasında benzinli ve dizel seçenekleri olan versiyondur.
zj= namıdeğer grand cherokee dir. 93-98 yılları arasında mevcut. 95 öncesi ve sonrası görsel olarak olarak ayırdedilebilir farkları olan ve 4000-5200-5900 motor hacimleri olan modeli....
wj=99 dan sonra sanırım 2005 e kadar üretilen grand cherokee dir. dizel be 4700 benzinli seçenekleri var.
bunlar arasında 1-2 daha motor farkılık versiyonları falan da var ama nadir araçlar olduğundan pek yazmadım...

daha önce de yazdığım gibi bu araçlar kupon arablardır binen kolay kolay satmayı düşünmez,, satmak ister kolay satamaz, o nedenle fiyatlar biraz dengesizdir. hangi sehirde oturuyorsunuz kaç paranız var belirtin buradaki arkadaşlarımın etraflarında satılık yada bildikleri araçlar olabiliyor, size yardım etmekten çekinmiyeceklerdir. kesin tavsiyem bu araçlardan iyi anlayan biri ve iyi bir servis kontrolu olmadan sakın araç almayın, ucuzdur vardır bir illeti sözünü unutmayın...saygılar...

Levent bey teşekkür ederim bilgileriniz için siteyi elimden geldiği kadar inceleyip öyle sorular sormak istiyorum ama bazen bu kavramları görüyorum ne olduğunu anlya bilmek için konular içinde kayboluyorum.Ben 96-97 GC ler üzerinde duruyorum ama alacağım aracı ya haziran yada temmuz aylarında düşunüyorum, anladığım kadarıyla benim alacağım araba zj bunu anlamış oldum.Bu arada görünen adımıda değiştirdim yanlışlıkla aynı
yazmışım kusura bakmayın.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR